Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jól vettem észre, hogy egy...

Jól vettem észre, hogy egy sikeres vállalkozáshoz pénz kell és pénzéhség, nem pedig tudás és társadalmi felelősségérzet?

Figyelt kérdés
A legtöbb sikeres vállalkozás azon alapul, hogy rájön a vállalkozó, hogy milyen haszontalan dologért lenne hajlandó az egyszerű proli sok pénzt kiadni, és arra építenek fel egy céget. Természetesen kell pénz is az elindításhoz, pénzéhség a motivációhoz és a társadalmi felelősségérzet teljes hiánya, hogy még nagyobb lábnyomot hagyjunk a bolygón a meggazdagodásunk érdekében.
tegnapelőtt 00:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim ***** válasza:
84%
Ha vásárolok egy kulcskarikát 20 Ft-ért, amit aztán 5.000 Ft-ért felkínálok eladásra valakinek, ő pedig kifizeti érte ezt az árat, akkor az az én hibám?
tegnapelőtt 18:36
 22/86 A kérdező kommentje:
Igen, a te hibád, hogy penzéhes vagy és hogy hülyék átbaszásából élsz. Élhetnél a tudásodból vagy valami társadalmilag hasznos munkából is.
tegnapelőtt 18:41
 23/86 anonim ***** válasza:

" Élhetnél a tudásodból vagy valami társadalmilag hasznos munkából is."

Az alap kérdésed nem pont arra akar rámutatni, hogy ezekből maximum éhen dögleni lehet?

tegnapelőtt 19:00
 24/86 A kérdező kommentje:
Szóval nem is tagadod, hogy számodra az erkölcs felett áll a pénz?
tegnapelőtt 19:03
 25/86 anonim ***** válasza:
100%

Ez a feltételezés ne tudom miből jött ki rólam.

Én csak a 19:00-s hsz-t írtam, a többi nem én vagyok.

tegnapelőtt 19:13
 26/86 A kérdező kommentje:
Mégis hogy lehet a 19:00-ás hozzászólást másképp értelmezni?
tegnapelőtt 19:15
 27/86 A kérdező kommentje:
És ha valóban csak azt az egy hozzászólást írtam, akkor várom az összes többi hozzászólót, aki iderottyantott valamit, majd felszívódott.
tegnapelőtt 19:16
 28/86 anonim ***** válasza:
88%
figyelem hiányos vagy, vagy mit hisztériázol?
tegnapelőtt 19:27
 29/86 anonim ***** válasza:
100%

"Egy lóf.szt nincs. Valamilyen módon minden cég azért működik, mert a fogyasztónak kell valami."

Űrkutatás vagy állami kutatások, háborús beruházások, tankok előállítása stb. egyik sem fogyasztói igényeket kielégítő piac.

Egy csomó kutatás van, ami szintén nem fogyasztókat véd.

Vagy pl. most látom, hogy vannak ezek az állatvédő projektek, vagy állatokat tanulmányozó biológusok stb. szintén semmi közük a fogyasztáshoz.

Tehát azért elég sok példával meg lehet ezt cáfolni.

Valószínűleg több ezerrel, amiket én sem ismerek.

Szóval nem csak fogyasztás meg fogyasztói piac létezik, mert az az értékesítés 30% mindössze, és ezt statisztikák bizonyítják, hogy a pénzcsere mindössze 30% történik vállalkozás és fogyasztó között.

Ez azért elgondolkodtató, nem?

tegnapelőtt 20:20
 30/86 A kérdező kommentje:

"Űrkutatás vagy állami kutatások, háborús beruházások, tankok előállítása stb. egyik sem fogyasztói igényeket kielégítő piac."

Miért is nem? Űrkutatásra nem azért van szükség, hogy a hülye prolinak legyen GPS-e? Háborús beruházásokra nem azért van szükség, mert a társadalmi nyomás van az értelmetlen hadieszközök gyártására?

tegnapelőtt 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!