Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Jól vettem észre, hogy egy...

Jól vettem észre, hogy egy sikeres vállalkozáshoz pénz kell és pénzéhség, nem pedig tudás és társadalmi felelősségérzet?

Figyelt kérdés
A legtöbb sikeres vállalkozás azon alapul, hogy rájön a vállalkozó, hogy milyen haszontalan dologért lenne hajlandó az egyszerű proli sok pénzt kiadni, és arra építenek fel egy céget. Természetesen kell pénz is az elindításhoz, pénzéhség a motivációhoz és a társadalmi felelősségérzet teljes hiánya, hogy még nagyobb lábnyomot hagyjunk a bolygón a meggazdagodásunk érdekében.
tegnapelőtt 00:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
Az IKEA is egy terméket nyújtó vállalkozás, nem pedig szolgáltatást. Már megint egy hibás indoklásból vonsz le hibás következtetést. Az IKEA amúgy hasznos holmikat kínál barátságos áron. Az, hogy egy család számára a vásárlás a szabadidős program és egy erdei kirándulás helyett az áruházukat választja, nem az IKEA hibája és jó eséllyel nem is ez a célja. Ha valaki így tesz, az az ő saját személyes felelőssége és hibája. Aki meg betér vásárolni, az is el tudja dönteni, hogy mire van szüksége és mire nem. Magam is nemrég jártam ott és vettem pár olyan hasznos dolgot amit eredetileg nem terveztem, de mindegyikre szükségem van. Ha valaki ezt nem tudja ésszel felmérni és eldönteni, az megint csak nem az IKEA hibája.
tegnap 14:06
 72/86 anonim ***** válasza:
100%

"Így aztán hamis dilemma sincs, hisz valóban pénz kell és pénzéhség, nem pedig tudás és társadalmi felelősségérzet."

Na ezt az állításodat kellene külső forrásból, NEM csak 1-2 cég alapján, NEM csak a saját szubjektív környezetedben megfigyeltekre hivatkozva ( [link] ), bizonyítani!

NEM külön példával példával az x = {A∪B} helyességére és külön példával az x =/= {C∪D} helyességére,

hanem magára a tényre, hogy ezek egymással kizáró vagy (XOR) kapcsolatban állnak és nem megengedő vagy (OR) kapcsolatban!

(Eddig csak az 58 és ez a válasz az enyém, de az egyszerűség kedvéért mostantól aláírást használok: K.L.L.

NE tudatosítsd nekem semelyik másik válaszoló állítását, akkor sem ha tartalmilag úgy tűnne, hogy egyetértek vele.)

K.L.L.

tegnap 14:08
 73/86 A kérdező kommentje:

72

És miért már megint nekem kell bizonyítanom és nem nektek az ellenkezőjét?

tegnap 14:27
 74/86 A kérdező kommentje:

71

Betértél és vettél valamit, amit nem is akartál, de azért szükséged van rá. Hát te olyan proli vagy, hogy az már virít.

tegnap 14:28
 75/86 anonim ***** válasza:
100%

73: tekintve, hogy a jelek szerint egyedül vagy a véleményeddel, ésszerűnek tűnik, hogy neked kéne alátámasztani az állításaidat valamivel objektív módon.

Megint egy kalap alá veszel minden hozzászólót. Te nem egy csoporttal vitázol, hanem egyéni hozzászólókkal. A 72-es válaszoló rávilágított egy újabb tudatos érvelési hibádra, amit nyilván tudatosan, manipulatív célzattal ejtettél. Ezt valahogy igyekszel figyelmen kívül hagyni.

74: óvodás kor fölött elég ciki a másik sértegetésébe átcsapni ha valakivel nem egyezik a véleményed. De hogy megértsd és ne kelljen ezt is félre magyaráznod: otthon tönkrement a tojásszeletelő, így egy ideje nélkülöznünk kellett ezt az eszközt. Nem került fel az IKEA-s bevásárlólistára, mert valahogy elfelejtődött, lévén nem ez a legfontosabb dolog az éltemben. Ám hála a sorsnak, az üzletben járva megpillantottam, így eszembe jutott, hogy erre szükségünk van és a kosaramba emeltem a terméket. Próbáld meg ezt kérlek nem összehasonlítani azzal, mint ha egy szekrénysort vagy egy új kanapét vásároltam volna meg, amire egyébként semmi szükségem nem lenne, csak megláttam az üzletben és megtetszett, ezen felbuzdulva pedig kidobnám a meglévő bútoromat.

tegnap 14:42
 76/86 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy megint jól megragadtad a 71-es hozzászólásom lényegét, akárcsak a korábbiak esetében. Újfent kiragadtál egyetlen momentumot amibe megpróbáltál belekötni, a többit amit leírtam figyelmen kívül hagytad. Te magad jelezted korábban, hogy ez nem helyes. Másodszorra teszem ezt szóvá, mivel az előző ilyen felvetésemre sem reagáltál érdemben. Ezek a szabályok akkor csak másokra vonatkozóan jelentenek számodra problémát, de te áthághatod őket ha az érdeked azt kívánja?
tegnap 14:45
 77/86 A kérdező kommentje:

76

Nem azért nem reagálok a többi részére, mert nem tudok, hanem mert röviden akarom összefoglalni a közlendőmet. Abból, hogy proli vagy az is következik, hogy benyalod, hogy az IKEÁ-nak nem célja a családokat kirándulás helyett vásárolni látni. Az meg totál irreleváns a témát iletően, hogy szolgáltatásról vagy termékről van-e szó.

tegnap 14:48
 78/86 anonim ***** válasza:
100%

#73:

"És miért [...] nekem kell bizonyítanom és nem nektek az ellenkezőjét?"

Mert ez még a kezdő állítás a kérdésedben (a hamis dilemma melletti másik érvelési hibád: [link] ).

Ezt fogalmaztad meg (állítottad) a kérdésedben:

"[...] egy sikeres vállalkozáshoz pénz kell és pénzéhség, nem pedig tudás és társadalmi felelősségérzet".

Ennek szükséges először a bizonyítása, ami eddig még nem történt meg!

A bizonyítási kényszer áthárítása ( [link] ) egy újabb probléma.

Azzal viszont már annyi érvelési hibát halmoznál fel, hogy te tennéd saját magad és a kérdésed tartalmát vitára alkalmatlanná!

Én egyelőre még próbálok pozitívan, érdemi/értelmes vitára alkalmas jelöltként (azaz a pragmatika-dialektika szabályait vasszigorral betartani képes partnerként) tekinteni Rád.

Azonban ehhez szükséges, hogy a kihagyott lépések pótolva legyenek, ami jelen esetben az, hogy az kezdő állításból ("kérdésből") kiiktatjuk az érvelési hibákat és az állítás premisszái közti kapcsolat minőségét (XOR kapcsolat, OR helyett), majd magát az állítást, az állító (kérdező) bizonyítja (természetesen a pragmatika-dialektika szabályainak megfelelően, érvelési hibák nélkül, azaz nem mazsolázgatva, szalmabábozva, lejtőn csúszva, stb).

UI.: Nem "nektek", hanem "neked." Én 1-on-1 kommunikálok veled, amíg nincsenek vitára alkalmas mederbe visszaterelve a dolgok, a többi válaszoló írásait bár elolvasom, de figyelmen kívül hagyom a neked írt válaszaimban.

K.L.L.

tegnap 14:49
 79/86 A kérdező kommentje:

75

Most akkor egyedül vagyok a vélemenyemmel vagy, de azért ne kezeljem kollektíven a többieket? Ez is totál ellentmondás.

tegnap 14:50
 80/86 A kérdező kommentje:

"Mert ez még a kezdő állítás a kérdésedben"

Nektek meg az a kezdő állításotok, hogy nincs igazam. Ezt ugyanúgy bizonyítani kellene.

tegnap 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!