Miért ilyen népszerűek az MLM cégek?
Ja, persze.... nem kötelező... De aki nem megy, azt a szponzora halálra vegzálja...
Voltak a környezetemben ilyen szegény lúzerek... Min. havi egy hétvégéjük arra ment rá, hogy sok pénzért tapsoljanak, és általános bullshiteket hallgassanak...
Nyilván nem voltál még McDonald’s-tulajdonos (vagy bármilyen más franchise-tulajdonos) vállalkozó, hisz ha lettél volna, akkor pontosan tudnád, hogy vannak olyan vállalkozási formák, amelyek esetében pontosan előírják, hogy milyen terméket forgalmazzon, milyen marketing-eszközöket használjon, és azt is előírják, hogy különféle rendezvényekre járjon, ahol továbbképzés mellett díjátadások, s ezzel járó taps, ünneplés, gálaműsor és egyéb kulturális programok is előfordulnak. Épp, mint bármelyik MLM-es rendezvényen…
Tájékozottnak lenni érdem, előítéletesnek lenni szégyen…
52: és jesssz! Nagyobb összeget tettem volna rá, hogy ez lesz a következő "tuti" indoklás....
A vállalkozások elenyésző %-a működik franchise-ben....
Úgyhogy ezzel megint bebuktál, mint Rottenbiller. :-D
Igazad lehet. Ami elenyésző %, az valószínűleg nem is létezik.
Ja, de.
Az utolsó mondatomat is értelmezted? Az volt a számodra legfontosabb gondolat…
Most tényleg azt akarod, hogy egy semmitmondó mlm-es bullshitet értelmezzek....?
:-D :-D :-D
1000x hallottam/olvastam már más fórumokon.... Uncsi továbbra is.
@52
"...a szponzora halálra vegzálja"
Ez veszélyes dolog, nehogy a végén meghaljon már valaki :)
Vicces... valaki indít egy vállalkozást és a szponzora vegzálásától teszi függővé a vállalkozását. Ez így elég komolytalan, gondolom ezt te is átlátod.
"Nyilván nem voltál még McDonald’s-tulajdonos"
Nyilván te sem :)
Azt simán elismerem, hogy nem voltam még benne ilyen franchise bizniszben. Annyit tudok, hogy ott a szerződésbe minden apró részlet bele van írva. Talán még a függöny színe is. Egyszer láttam egy ilyen szerződés egy kicsi részét.
Az MLM-es szerződésbe ezzel szemben nincsenek ilyen pontok. Egyszer érdemes lenne elolvass egy ilyet. Meg fogsz lepődni. Nagyjából annyi van benne, hogy be kell tartani az üzleti/etikai szabályzatot. Ez sok cégnek fent van a weboldalán, már csatlakozás előtt el lehet olvasni. Aki nem ért vele egyet, az keressen egy másik céget magának.
"Tájékozottnak lenni érdem, előítéletesnek lenni szégyen…"
Ebben az egy dologban biztosan egyetértünk :)
"Figyelj, ez így nagyon hosszú beszélgetés lenne. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de először kicsit jobban bele kellene ásd magad a munkahely kontra vállalkozás témába."
----------------------
Igen, ez a szokásos MLM-es bullshit, mikor kész tények elé állítják. "te hülye vagy, te ezt nem értheted, tanulj még".
Tehát a tények:
-HAZUGSÁG miszerint egy normális cég a jelenlétért fizet. A munkáért fizet amit ha nem hozol akkor kirúgnak.
-Az MLM-ben kötelezően vásároltatnak az ügynökökkel minden hónapban, azért hogy az ügynökökkel generálják a forgalmat, mert random vásárlókból nem tudnak megélni.
@59
Hagyjuk már ezt. Én nem hülyézek le senki, nem szidok senkit és semmit. Nem is rossz szándékkal írtam azt, hogy állj neki tanulni egy kicsit. Az MLM sokkal komplexebb annál, minthogy sz@r termékeket kell tukmálni. Ha érdemben szeretnél vitázni, akkor először át kell látni az egész rendszert.
A "kész tények elé állítás" miatt írtam. Azoknak a tényeknek pont annyi közük van az MLM-hez, mint bármelyik más vállalkozásnak. Mivel az MLM-esek hazudozását amúgy sem hiszed el, ezért ajánlottam, hogy kérdezz meg más vállalkozókat és utána lesz értelme az MLMről beszélni.
"Az MLM-ben kötelezően vásároltatnak..."
Az iskolában kötelező figyelni; a munkahelyre kötelező bejárni; a forgalomban kötelező betartani a szabályokat. Mi ezzel a gond?
Erre a kérdésre is adtam már egy választ, de gondolom el sem olvastad a cikket. Így mi értelme folytatni?!
Állj neki olvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!