Miért ilyen népszerűek az MLM cégek?
Az az mlm egyik ellendumája, hogy nézd meg, sokan dolgoznak alul, felül meg néhányan hülyére keresik magukat. Nos, ha egy munkahelyet megnézel, egy átlagos céget, ugyanezt látod, emberek dolgoznak, keresnek valamennyit, kicsit magasabb szinten dolgzó emberek többet keresnek, de a legfelül lévők alig melóznak, ellenben a pénz nagy részét Ők kapják.
Az mlm egyik nagyon nagy baja, hogy akik fanatikusok, azok mindenkinek megpróbálják eladni az üzletet, mert üzletet akarnak építeni, miközben van nagyon sok ember, aki nem akar ebből pénzt keresni, csak egy-két termék érdekli. Hagyni kell Őket vásárolni, és CSAK azokat bevinni a csoportba, akik valóban dolgozni is akarnak. Mert aki akar dolgozni, az talál még hasonló embereket, és kialakul egy működőképes csoport. Ha viszont olyat "szervez" maga alá valaki, aki nem akar dolgozni, akkor elindul a csoportja a lejtőn, nem is veszi észre, hogy egyre rosszabb tagjai vannak a csapatának, majd egyszer csak megáll minden, mint a hal szeme és vége.
Én mlm-ben is dolgoztam, több hálózatban kevesebb sikerrel, de nagyon sokat tanultam ott az emberekről, a gondolkodásmódról, aminek ma már hasznát veszem a saját vállalkozásomban.
Csakhogy egy MLM-ben az alul levők nem keveset keresnek, hanem SEMMIT nem keresnek. De még a piramis közepén levők sem. Annál feljebb kezdődik valami minimálbérszerű jövedelem, és igazán sokat csak a legteteje keres. Egy átlag nem-MLM cégnél viszont meg a legalul levők is keresnek normális összeget (cégtől függően)
Egy 2015-ös brit állami vizsgálat kimondta hogy az AMWAY-ügynökök 10%-a keres bármilyen jövedelmet, a 90% EGY VASAT SEM keresett. De még a 10% nagyrésze is csak minimálbér közeli összeget keres. 2% az akinek értelmezhető jöveledelmi van az Amway-ből Nagy-Britanniában.
Brown, David (November 27, 2007). "Marketing group merely 'selling a dream'". The Times. Retrieved September 19, 2018.
Másik brit kormányzati vizsgálat 2008-ból: 33.000 Amway-ügynökből 90 volt az aki a költségeit is kitermelő jövedelmet szerzett. Vagyis az ügynökök 99.7%-a konkrétan pénzt vesztett.
Amerikában az MLM-ügynökök éves átlagjövedelme 2400 dollár, (tehát havi 60 ezer forint)
2018-as kutatás szerint az MLM-esek 60%-a nem keresett 100 dollárt egy 5 éves periódus alatt, 20% egyetlen eladást sem produkált, az MLM-ügynökok 32%-a viszont adósságba verte magát.
@42
Érdekes cikkek. Mondjuk azt a részt kicsit hiányolom belőle, hogy hogyan határozzák meg azt, hogy ki az MLM ügynök és ki az aki csak egyszerű törzsvásárló. Vagy a teljes taglétszámot vették alapul?
Azt is jó lenne tudni, hogy ezek az "ügynökök" napi hány óra munkát tettek bele. Mert ugye a nem-MLM cégeknél van egy fix munkaidő, amit le kell dolgozni, így mindenki pénzt keres, aki bejár dolgozni. Az MLM-ben a jelenlétért nem fizetnek semmit.
Hogyan határozták azt meg, hogy ezek az ügynökök napi hány órát tettek bele?
Az MLM-ben nincs törzsvásárló. Lehet hogy régen voltak, de ma az MLM az ügynökök kötelező vásárlásaiból él. Meséld már el, miért kell az ügynököknek minden hónapban kötelezően termékeket vásárolni x tízezer forintért ha amúgy is jönnek a törzsvásárlók? Mert ugye a rendelt termékeket nem értékesítheti tovább, hanem saját használatra KELL vennie. De miért? Miért nem döntheti el hogy az adott hónapban miből vesz és mennyit, vagy vesz-e egyáltalán? Miért van ez rákényszerítve?
Megmondom én: mert ők generálják a forgalmat.
Jah, és a nem-MLM cégeknél nem sokáig tudsz bentmaradni ha nem dolgozol mert egy hónap után kirúgnak. De még akkor is ha nincsenek megelégedve a munkáddal. Úgyhogy hagyjuk ezt a kamu hazugságot hogy a "jelenlétért fizetnek". Nem fizetnek a jelenlétért, a munkáért fizetnek, amit ha nem végzel el akkor azonnal kirúgnak. Másik előnye a nem-MLM cégnek hogy van stabil, kiszámítható jövedelmed amivel tudsz tervezni, nem pedig állandó stresszben élsz hogyha nem tudsz 15 embert bepalizni akkor nem eszel.
Továbbá a nagy rabszolgatartó cégeknél be vagy jelentve, fizetik utánad az adót, van évi 25 nap fizetett szabadság, van betegszabadság... stb. A nagy szabadságot ígérő MLM-cégnél ebből mit is kapsz? Jah, semmit? Annyira támogatnak hogy a TB-t sem fizetik neked, azt is neked kell saját zsebből.
@45
Én nagyon szívesen elmesélem, de nem olyan egyszerű, hogy pár szóban le lehessen írni. Ez egy elég komplex dolog.
A legegyszerűbben talán úgy tudnád megérteni, ha átnéznéd, hogy hogyan is működik a kompenzációs rendszer.
Hirtelen ezt találtam:
De elég sok mást is lehet találni a neten.
Ebből meg lehet érteni, hogy miért van a kötelező vásárlás. De ez csak az egyik része.
"Mert ugye a rendelt termékeket nem értékesítheti tovább, hanem saját használatra KELL vennie."
Azt nem tudom, hogy más rendszerekben hogyan működik, de például nálunk nincs olyan szabály, hogy nem adhatod tovább. Van még pár rendszer amit ismerek, ott sincs ilyen szabály.
Annyit még hozzá tennék, hogy én mielőtt elkezdtem volna ebben a rendszerben dolgozni előtte már pár évig vásároltam ettől a cégtől a termékeket. Anélkül, hogy tudtam volna, hogy mit jelent az a szó, hogy MLM. Így mondhatni törzsvásárló voltam.
Sőt, a kávét egy másik MLM cégtől szoktam megrendelni rendszeresen. Onnan nem remélek semmi jutalékot, mert ott nem építek hálózatot. Egyszerűen csak rendszeresen vásárlom a termékeket. Mondhatni törzsvásárló vagyok.
@46
Figyelj, ez így nagyon hosszú beszélgetés lenne. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de először kicsit jobban bele kellene ásd magad a munkahely kontra vállalkozás témába.
Azt tudnám javasolni, hogy állj neki beszélgetni vállalkozókkal. Egy pékség tulajdonosával; egy egyéni vállalkozó műkörmössel, fodrásszal; egy autószerelő műhely tulajjal, egy szabadúszó programozóval.
Tedd fel nekik a fenti kérdéseidet a jelenléttel, a stabil, kiszámítható jövedelemmel, a stresszel, adókkal, TB-vel, évi 25 nap fizetett szabadsággal kapcsolatban.
Miután ezekkel tisztában leszel, akkor esetleg visszatérhetünk az MLM-re is.
48: ezen már 100x túlvagyunk...
az összes netes felületen osztjátok az észt, meghamisítva a különbségeket, piramisrendszernek álcázva a hagyományos vállalatokat, stb. stb.
Olyan kiszámíthatóan jönnek ezek a bullshit mantrák az összes MLM-es prédikátortól, mint az 1x1.
Nem is érdemes időt pocsékolni arra, hogy cáfoljuk....
Egyetlen egy: egy hagyományos vállalkozónak SENKI nem mondja meg, hogy milyen terméket forgalmazzon, milyen marketing-eszközöket használjon, és azt se írják elő, hogy különféle hejehujázó tapsolós rendezvényekre járjon, ahol a "feljebbvalókat" ünnepelni kell.
@49
"ezen már 100x túlvagyunk"
Biztos ez? Ha túl lennél rajta, akkor nem tettél volna fel ilyen banális kérdéseket. Nyugodtan leírhatnád, hogy mit válaszoltak a vállalkozó ismerőseid ezekre a kérdésekre: TB, adó, 25 nap szabadság, stb.
"...egy hagyományos vállalkozónak SENKI nem mondja meg, hogy milyen terméket forgalmazzon"
Ez most jó, vagy rossz? Kérdezd meg a vállalkozókat, hogy mennyi időt és energiát töltenek el a termékek felkutatásával, beszerzésével, beárazásával.
"...milyen marketing-eszközöket használjon"
Kérdezd meg a vállalkozókat, hogy mennyi időt, pénzt, energiát fektetnek a megfelelő
marketing-eszközök felkutatásában. Kérdezd meg tőlük, hogy hányszor égették már meg magukat. (különben az MLM-ben nincs főnöke senkinek, így senki sem parancsolja meg neki, hogy milyen marketing-eszközöket használjon. A "főnöknek" annyi a feladata, hogy megmutassa az összes lehetőséget, ami neki eddig hatékonynak bizonyult. Ennyi)
"...és azt se írják elő, hogy különféle hejehujázó tapsolós rendezvényekre járjon, ahol a "feljebbvalókat" ünnepelni kell."
Ezt is félreértetted. Nem írják elő. Aki akar az csinálja, aki nem, az nem. Ennyi.
Komolyan mondtam az előbb, hogy ha te ezzel a témával kapcsolatban szeretnél vitázni bárkivel is, akkor állj neki és ásd bele magad a témába. Különben senki sem fog téged komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!