Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mesterszakos kezdőbér bruttó...

Mesterszakos kezdőbér bruttó 200 és majd 3 év múlva emelkedik br 240-re? Tudtok még olyan területet ahol ilyen remekek a friss diplomások kilátásai?

Figyelt kérdés

Kitaláljátok melyik terület ez?

Bértábla, kezdőbér mesterszakos Msc diplomával bruttó 200

ez 3-5 év múlva nő br 240-re.....

Vagyis a diplomásunk 3 év Bsc + 2 év Msc után kaphat 200-at bruttóban kezdőnek és ha jól viselkedik és ott marad 3 -5 évet akkor már kaphatja a kemény br 240-et.

Miközben br 200-at már egy teszkós 8 elemis árufeltöltőnek megadnak kezdőnek ésnme egy MSc diplomásnak.

És állami bértábla ! A bér nem alku kérdése, nem a munkavállalótól függ hanem előre rögzített bér.

Hol vannak ilyen „remek"+ kilátások? Kitaláljátok?

És olyan területről van szó ahol iszonyatos munkaerőhiány van lasszóval kergetik az embereket, és ilyen „jó“ bérekkel akarják megfogni a munkaerőt!!

Tanulj 5 évet egyetemen és szakdolg és gyakorlat és minősítés és lóf***sz és kaphatsz ezek után annyit mint egy 8 elemis árufeltöltő.... de ha ott vagy 3 évet esetleg br 40-el többet.....

Jó ez azért nem?

2019. ápr. 23. 10:57
 81/94 anonim ***** válasza:
akkor meg tök jól keresel a magyr lakosság 99.9999% a irigyel téeg mit kell rinyálni?
2019. ápr. 23. 20:41
 82/94 anonim ***** válasza:

Érdekes amikor én középiskolába jártam, egyik tanárom sem volt éppen szegénynek mondható. Mindegyiknek nagy háza, családi autója, több gyereke volt. Nyilván volt köztük egy-két lecsúszott fazon, de általánosságban véve jómodúan éltek. Sokkal jobban kerestek, mint mondjuk az én mérnök apám...

Érdekes nem?

Persze azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy a bértábla alapján kapott jövedelmükből építették fel az életüket.

A legtöbbjük csomó egyéb dolgot beávllalt. Általában magánürákat tartottak, de sokuknak külön vállalkozása volt, mert tanárként az ember baromira ráér egyéb dolgokkal is foglalkozni.

De nem is kell messzire "mennie" a szakmájátóé, vannak különböző pótlékok pl. osztályfőnökként is már nagyobb a fizetése, mint ha csak sima tanár lenne az illető.

Ráadásul ez egy olyan szakma, amelyhez elengedhetetlen az ELHIVATOTTSÁG! Persze ez minden szakmára igaz, de itt különösen, mivel itt még a pénz sem motiváló erő!

Szóval aki ezt a pályát választja ez kell hogy legyen az életcélja.

Egyébként meg egy biztos megélhetés, biztos munka a tanári pálya, mivel mindig, mindenhol szükség lesz rájuk, szóval munka nélkül SOHA nem fog egy tanár maradni.

Ha ki akarsz emelkedni akkor pedig tegyél le valamit az asztalra, van egy csomó magániskola ahova biztosan sokkal jobb fizetésekkel várják az embert. Csak igen, azokon a helyeken VERSENY van, meg KELL KÜZDENI a pozícióért!

2019. ápr. 24. 06:31
 83/94 A kérdező kommentje:

"De nem is kell messzire "mennie" a szakmájátóé, vannak különböző pótlékok pl. osztályfőnökként is már nagyobb a fizetése, mint ha csak sima tanár lenne az illető."

mennyi is az ? te tudod?? Én igen....

Ja és bónuszkérdés: állami suliban van of pótlék. nem államiban még az sincs....ennyi.

2019. ápr. 24. 08:05
 84/94 A kérdező kommentje:

", van egy csomó magániskola ahova biztosan sokkal jobb fizetésekkel várják az embert."

A magánsulikban sem adnak egy petákkal se többet a bártáblás bérnél miért is adnának. Ha jön hozzád 10 tanár és abból 9 vállalja a táblás bérért 1 meg nem csak többért akkor majd többet adsz az 1-nek?

nem. akkor felveszed a 9et az 1-et meg elhajtod és keresel mást... ennyi. nem adsz nekik többet miért is adnál.

Majd lesz olyan aki vállalja táblás bérért aki meg nem azt nem veszik fel.

2019. ápr. 24. 08:08
 85/94 anonim ***** válasza:

82:

Hát amikor meg én jártam középiskolába, ami megyeszékhely top gimnáziuma volt (lassan ennek már 20 éve), akkor meg az összes tanárunk lakásban lakott, háza egynek sem volt (láttuk mindet szernádkor), akinek kocsija volt, annak is valami 10+ éves alsóközépkategória.

Egy tanárunk volt, aki az akkoriakhoz képest jobb kocsival járt, meg elegánsabban öltözködött, viszont róla köztudott volt, hogy a férje valamelyik nagyobb állami cégnél volt cégvezető.

Magyarul azt már 16-17 éves gyerekfejjel is láttam, hogy ez nem az a pálya, ahol az ember meggazdagodhat.

2019. ápr. 24. 08:26
 86/94 anonim ***** válasza:
Igazad van éhen gogaz halni, mond le a netet azon lehet spórolni
2019. ápr. 24. 08:48
 87/94 anonim ***** válasza:
Nem is arról írtam ,hogy meggazdagodnak belőle. De aki nem egy életképtelen nyomorék, mint a kérdező az normálisan, tisztességgel meg tud élni akár tanárként is. De ha egy ilyen nyüszögő, jajveszékelő, tenni nem akaró idióta vagy akkor teljesen mindegy mit végzel vagy hol laksz, ugyanúgy szar lesz az életed...
2019. ápr. 24. 08:52
 88/94 anonim ***** válasza:

87: Nagy házról, nagy autóról írtál.

Erre írtam, hogy én nem ezt tapasztaltam.

Akik anyagilag ki tudtak emelkedni a mezőnyből, azok a matek és a nyelvtanárok voltak - nyilvánvalóan a különórák miatt.

2019. ápr. 24. 09:03
 89/94 anonim ***** válasza:
Mit rinyálsz kérdező? Nem tudtad amikor felvételiztél,hogy mennyit lehet keresni vele? Nem jártál utána,nem gondoltál előre. Mentél volna komoly egyetemre,ahol vért kell izzadni (orvos,mérnök,jog) akkor nem lenne ilyen gondod most. Ja,hogy az nehezebb lett volna,mint elbulizgatni pár évet? Nem foglak sajnálni. Lehetett tudnod előre,hogy mennyit ér a szakmád a munkaerőpiacon, akkor kellett volna gondolkoznod, meg mérlegelni. Oldd meg,vállalj mellé másodállást, menj csinálj egyéni vállalkozást mellette, csak ne itt rinyálj,mert ez undorító es szanalmas.
2019. ápr. 25. 19:26
 90/94 A kérdező kommentje:

"Mentél volna komoly egyetemre"

ELTE és PPK. Hm?

Komoly egyetem? ühüm. szóval ezek nem azok. de ha az elte nem "komoly" akkor mi az? Hm?

2019. ápr. 26. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!