Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mesterszakos kezdőbér bruttó...

Mesterszakos kezdőbér bruttó 200 és majd 3 év múlva emelkedik br 240-re? Tudtok még olyan területet ahol ilyen remekek a friss diplomások kilátásai?

Figyelt kérdés

Kitaláljátok melyik terület ez?

Bértábla, kezdőbér mesterszakos Msc diplomával bruttó 200

ez 3-5 év múlva nő br 240-re.....

Vagyis a diplomásunk 3 év Bsc + 2 év Msc után kaphat 200-at bruttóban kezdőnek és ha jól viselkedik és ott marad 3 -5 évet akkor már kaphatja a kemény br 240-et.

Miközben br 200-at már egy teszkós 8 elemis árufeltöltőnek megadnak kezdőnek ésnme egy MSc diplomásnak.

És állami bértábla ! A bér nem alku kérdése, nem a munkavállalótól függ hanem előre rögzített bér.

Hol vannak ilyen „remek"+ kilátások? Kitaláljátok?

És olyan területről van szó ahol iszonyatos munkaerőhiány van lasszóval kergetik az embereket, és ilyen „jó“ bérekkel akarják megfogni a munkaerőt!!

Tanulj 5 évet egyetemen és szakdolg és gyakorlat és minősítés és lóf***sz és kaphatsz ezek után annyit mint egy 8 elemis árufeltöltő.... de ha ott vagy 3 évet esetleg br 40-el többet.....

Jó ez azért nem?

2019. ápr. 23. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/94 anonim ***** válasza:
75%

Nettó 240 is aprópénz egy Msc okleveles embernek.

Közszférát el kell kerülni.

2019. ápr. 23. 11:20
 2/94 anonim ***** válasza:
44%

Annyit kapsz, amennyit érdemelsz.

Attól, hogy van egy papírod a büfészakról, még nem fogsz többet kapni. A magas fizetés nem "jár", az, hogy eltöltöttél néhány évet egy gyerekmegőrzőben nem jelent semmit.

Amúgy meg ha annyi eszed van, hogy állami helyre mégy, megérdemled.

2019. ápr. 23. 11:23
 3/94 A kérdező kommentje:

Igen ám de mi van akkor ha szakterületi munkát adott diplomával KIZÁRÓLAG A közszféra kínál?

Vagyis el kehet menni persze akárhova vele (ha felvesznek...) de ha szakterületen akarazs maradni és dolgozni akkor állam bácsi van mint munkáltató és slussz.

Ugye ne menjünk messzire: közoktatás....

Mit tehet egy Msc irodalom történelem földrajz művtört szociológia stb szakos? Vagy állam bácsi annyiért amennyiért vagy... vagy más nincs. Ez van.

Vagy elmehet bármi másnak de az már nem szakterület.

"Annyit kapsz, amennyit érdemelsz.“

Ühüm. Értem.

De ha „én“ (=nem én de az összes azonos pályán mozgó ) felállna netán (sose fog megtörténni de tételezzük fel), akkor az ország ÖSSZEOMLIK.

Igen, jól olvastad.

2019. ápr. 23. 11:28
 4/94 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem tetszik elmesz mashova dolgozni,
2019. ápr. 23. 11:31
 5/94 anonim ***** válasza:
75%

Állami közszolgák...

Tetszettek volna tüntetni.

2019. ápr. 23. 11:34
 6/94 A kérdező kommentje:

"Tetszettek volna tüntetni."

1. Nem vagyunk közszolgák , hanem közALKALMAZOTTAK. Nem mindegy.

2. azt ugye tudod (dehogy tudod....) hogy a sztrájkjogot erősen korlátozták és állami döntéshez kötötték? Hm?

Vagyis ha sztrájkot jelentünk be az állam bácsi meg azt mondja NEM onantól fogva törvénytelen a sztrájk? Ezzel ugy e tisztában vagy? Dehogy vayg....

3. és ha tüntetünk akkor mi van? Kit érdekel? Senkit.

2019. ápr. 23. 11:37
 7/94 anonim ***** válasza:
52%

Melyik ez a szak? Szeretnek jelentkezni mert ez biztos megélhetést bitosit végre

19/l

2019. ápr. 23. 11:40
 8/94 anonim ***** válasza:
70%

Ja, ja felállsz... és? mit csinálsz? elmégy mosogatni? :)

Meki vár szeretettel, nettó 180k-t megadnak.

Amúgy meg csak magadat hibáztathatod, hogy ezt az utat választottad, sőt, tovább megyek, az állami szférában a fizetések nyilvánosak, nem kell egy nagy iqbetyárnak lenni, hogy meglásd előre, hogy megéri-e ezért elvégezni sok év egyetemet.

De jah, én is voltam egyetemista, tudom hogy megy ez. Jó is ivászattal meg bulizással eltölteni sok évet valami kamuszakon, aztán meg sírni, hogy kutyának se kell az ember.

2019. ápr. 23. 11:44
 9/94 anonim ***** válasza:
80%

Amikor ezt tanultad gondolom tudtad hogy csak állami meló lesz....akkor meg fogd br és dolgozz ebben. Ha nem tetszik, válts.

Nem tudom hogy lehet valaki ennyire életképtelen hogy ha valahol nem jó neki, inkább elvan...de nem vált. Eddig egy helyen se maradtam ahol nem tetszett. Egy diploma önmagában semmire nem készít fel. Élő példa vagy erre.

2019. ápr. 23. 11:48
 10/94 A kérdező kommentje:

"Melyik ez a szak? Szeretnek jelentkezni mert ez biztos megélhetést bitosit végre

"

hajrá!!

itt mindent megtalálsz! ld lejjebb

csupán 3+2 év, ezer vizsga, szakdolgozat, mentorált gyakorlat, portfólió, nyelvvizsga és hajrá!!!!!

Ha mindez megvan te is kereshetsz bruttó 203.000 ft-ot.

Ennyit keresnek a pedagógusok 2019-től: kiszámoltuk, itt vannak az adatok

[link]

"

A köznevelési törvény alapján a pedagógusok illetményalapja középfokú végzettség esetén a vetítési alap 120, alapfokozat (főiskolai végzettség) esetén 180, mesterfokozat esetén 200 százaléka. Ez 121 800, 182 700 és 203 000 forintot jelent.

a kezdő fizetés főiskolai vagy alapszakos végzettséggel 2019-től bruttó 195 000 forint, egyetemi vagy mesterszakos végzettséggel továbbra is 203 000 forint"

főiskolai végzettséggel bruttó 180.000 Ft!!!

Még a bérminimumot se kapod meg diplomával....

2019. ápr. 23. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!