Mesterszakos kezdőbér bruttó 200 és majd 3 év múlva emelkedik br 240-re? Tudtok még olyan területet ahol ilyen remekek a friss diplomások kilátásai?
Kitaláljátok melyik terület ez?
Bértábla, kezdőbér mesterszakos Msc diplomával bruttó 200
ez 3-5 év múlva nő br 240-re.....
Vagyis a diplomásunk 3 év Bsc + 2 év Msc után kaphat 200-at bruttóban kezdőnek és ha jól viselkedik és ott marad 3 -5 évet akkor már kaphatja a kemény br 240-et.
Miközben br 200-at már egy teszkós 8 elemis árufeltöltőnek megadnak kezdőnek ésnme egy MSc diplomásnak.
És állami bértábla ! A bér nem alku kérdése, nem a munkavállalótól függ hanem előre rögzített bér.
Hol vannak ilyen „remek"+ kilátások? Kitaláljátok?
És olyan területről van szó ahol iszonyatos munkaerőhiány van lasszóval kergetik az embereket, és ilyen „jó“ bérekkel akarják megfogni a munkaerőt!!
Tanulj 5 évet egyetemen és szakdolg és gyakorlat és minősítés és lóf***sz és kaphatsz ezek után annyit mint egy 8 elemis árufeltöltő.... de ha ott vagy 3 évet esetleg br 40-el többet.....
Jó ez azért nem?
"Mit tehet egy Msc irodalom történelem földrajz művtört szociológia stb szakos? Vagy állam bácsi annyiért amennyiért vagy... vagy más nincs. Ez van."
Aki ennek áll neki tanulni, az tudja előre, hogy milyen kilátásai vannak. Ha tudja (és igenis tudja), hogy ezzel csak ennyi pénzt lehet keresni, de szereti, imádja ezt a területet, akkor fogadja el, hogy ennyi a pénze. Ha nem tetszik a pénz, akkor meg nem kötelező ezt tanulni. És azt ne mondd nekem, hogy egy ilyen diplomával csak és kizárólag állami szférában lehet elhelyezkedni. Mondjuk történelem szakosként el lehet menni akár magániskolába tanítani, nem állami múzeumba, kutatónak, stb.
Választás van, csak könnyebb siránkozni, hogy jaj, állambácsi kicseszett velem. Nem, te csesztél ki magaddal, ha nem életképes szakmát választottál. Olyat kellett volna tanulni, amivel piacképesen el lehet helyezkedni. Pl egy szociológus ugyanannyi ideig jár egyetemre, mint egy villamosmérnök. Most akkor hasonlítsd össze a két szakterületen megszerezhető tudást és később a hozzáadott, teremtett értéket. Én is inkább a villamosmérnököt fizetném meg. Nem véletlen, hogy az ő szemüket nem szúrják ki bruttó 200-zal.
Amúgy meg ha ennyire zavarja azt a valakit, hogy egy árufeltöltő is megkapja ezt a pénzt, akkor menjen el annak vagy pénztárosnak. Ott is hiány van.
"i, hogy kutyának se kell az ember."
A közszférában 230 %-os a munkaerőhiány JELENLEG.... ennyit erről.
KSH adat. 1 helyre 2,3 embert lehetne felvenni. Ha lenne kit, Ha lenne jelentkező.
Tehát nem én nem kellek a kutyának se ezer helyre kellenék. De mennyiért? Bártábla van. Ugyanennyiért amennyit most kapok...
"Mondjuk történelem szakosként el lehet menni akár magániskolába tanítani"
Bírom amikor egy záró agyú barom beleugat nulla hozzáértéssel....
1) NEM LEHET elmenni vele tanítani. És miért nem? mert NEM TANÁRI VÉGZETTSÉG. Ennyi. Ahhoz le kell tenni a tanári képesítőt KÜLÖN (+ újabb két év és egy valag pénz!!)
Khm. Barom.....
2) és egy "magániskola " miért is adna egy fillérrel is többet mint bármely más hely hm?
MIért? van egy bértábla ott is az érvényes ott se adnak többet. MIért is adnának.
Pedagógus nem csak a közszférában dolgozhat, ennyit erről.
Én is elvégeztem egy 3+2 éves egyetemet, majd egy ehhez kapcsolódó OKJ-t meló mellett, meg még egyet. Nekem is ezer vizsgám volt, szakdolgozat, fél éves szakmai gyakorlat, kötelező kamarai felvételi, stb. Bruttó 200-ért a tollamat sem emelném fel. Jha, és nem mérnök vagyok.
Ahogy utolsò mondja.
Tetszettek volna utànajàrni mire van kereslet.
Nyelvet+piackèpes szakmàt tanulni+versenyszfèràba menni.
Sok egyetemista elbulikàzik egyetemen de semmi jövőkèpe majd lesz valahogy na ennek semmi èrtelme nincsen,nem èrtem ezek az emberek barlangba születtek vagy mi van vagy nem olvasnak portfoliòt,de kajakra nincsenek tisztàba a vilàggal egyàltalàn,es ez nagy baj.
Kèt bulika között inkàbb figyelni kellene a trendeket.
Áhhá, értem. Szóval ha elvégzel egy büfészakot, amit nem fizetnek meg, akkor inkább sírsz a szar helyzeted miatt, minthogy elvégezz egy esetleges továbbképzést, hogy jobb feltételeid legyenek. Miért derogálna elvégezni akár munka mellett 1-2 éves továbbképzést? Akkor lehetne esetleg még több választásod.
És még mindig tartom magam ahhoz, hogy aki msc-vel nettó 130-140 ezerért van valahol, az meg is érdemli. Akkor tényleg jobb beülni az aldi pénztárba, ahol nettóban kapnád meg a mostani bruttódat. Ha meg a szakmádban akarsz dolgozni, akkor képezd magad tovább. Ennyi. Az a barom szerintem, aki ezt eltűri.
Változtatni lehet, csak akarni kell.
"csupán 3+2 év, ezer vizsga, szakdolgozat, mentorált gyakorlat, portfólió, nyelvvizsga és hajrá!!!!!"
Juj, hogy oda ne rohanjak... egy normális mérnöki képzésen már az első félévben MEGHALNÁL, annyira lófing az, amit te nagy elvárásnak beállítasz itt.
De amúgy ez a topic teljesen megmutatja miért csak ennyit kapsz... aki ennyire életképtelen mint te, még ennyit se érdemelne, szal inkább húzd meg magad, és örülj, hogy legalább ennyit csurgatnak.
"Sok egyetemista elbulikàzik egyetemen de semmi jövőkèpe majd lesz valahogy na ennek semmi èrtelme nincsen“
Ha az a sok egyetemista anno nem végezte volna el ezeket a szakokat akkor szaros valagú purdédat most ki okítaná az iskolában? HM?
Akkor kire hagynád az oviban a 3 éves purdét míg anyuka nagykőrősi mellett áll és pénzért árulja magát ? Hm?
Akkor téged ki okított volna anno hogy megtanulj segget törölni meg írni olvasni? HM?
" amit te nagy elvárásnak beállítasz itt.“
Hol írtam hogy NAGY elvárás? Hm? Hol? Mutasd! Idézd!!
HOL??? Hol használtam ezt a szót? HM? Mutasd!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!