Mérnöknek miért menjen valaki akit érdekel a fizika?
Egyszerűen nem értem ezt az elvet. A mérnöki hozzáállásban egyáltalában nem látom mostanában a fizikaszeretetet,inkább a műszaki dolgok bütykölgetése iránti vágyat. Plusz a munkaerőpiacon a legtöbb mérnök technikus szintű munkát végez,ahova nem is nagyon kell fizikatudás. Hol használja egyáltalában a fizikát?
Válaszokat előre is köszönöm!
142/150 23:50
"Na jó, végigolvastam az összes hozzászólást, látom az alapkérdést rendesen kivesézték a válaszolók, így erre már felesleges reflektálnom, kérdező is bocsánatot kért, de nekem csak volna egy kérdésem...
Komolyan ilyen euforikus érzéseket vált ki sokakból egy tinédzser földbedöngölése? Vagy ezek mit akarnak kompenzálni azzal, hogy betegnek tituálnak valakit még az után is, hogy elismerte a hibáit, vagy éppen a "tudásukkal" vágnak fel? Értjük, mérnökök vagytok, meg tudtok oldani feladatokat, le tudtok autistázni valakit, akit nem is ismertek, juhú! De emberileg vajon mennyire érett és felnőtt az a valaki, aki oldalakon át képes bunkózni egy gyerekkel? Ezt oldja meg nekem kérem valaki. :)"
Akkor nem ugyanazokat a válaszokat, és viszont kérdéseket olvassuk. A kérdező mindenre azt válaszolja, hogy "de hol van ebben a komplex fizika". Lehet, hogy beismerte a hibáit, de nem látta be. Még mindig nem érti, hogy mit magyarázunk neki. Pl. írtam neki privát üzenetet is, de arra meg nem válaszol. Azért ez is sok mindent elárul arról, hogy igazából azért jött ide, hogy a mérnököket szapulja és trollkodjon, vagy egy retardált, vagy beteg ember aki sajnálatra méltó. Hiába írta, hogy "bocsi tévedtem" de úgyanaz a stílusa maradt. Nem akarja megérteni amit magyarázunk neki már több napja. Erről ez a véleményem. És lehet itt védeni, de a tények tények maradnak.
150/151 10:17
A kérdező fejébe vette, hogy a mérnökök hülyék a fizikához. És a mérnöki munkában nincsen fizika. És erről nem lehet lebeszélni, meggyőzni. Legszebb viszont válasz a 73/151 21:19-kor. "Tervezési feladatoknál komplex számítások,rendkívül sok képlet" őt egyedül ez mozgatja. És ha a mérnöki munkában nem ez van akkor a ménröki munka hülyeség. Nagyon röviden ezt írja már kb. 2 napja.
#152:Hol próbáltatok meggyőzni,azon kívül,hogy hülyéztetek? Beláttam hibáimat,de ha egyszerűen az álláshirdetések meg bizonyos válaszadók,számomra azt tükrözik,hogy a mérnökök nincsenek túl közel a fizikához?
Hülyéztetek ide-oda,de példákat kevesen írtak.
Hát nem tudom. A következő privát üzenetet küldtem:
"Azt hiszem, hogy itt fogalmi zavarok vannak. Írd le nagyon nagyon pontosan mit értesz a fizika mérnöki alkalmazásán." Erre azóta se jött válasz.
"A kérdező fejébe vette, hogy a mérnökök hülyék a fizikához. És a mérnöki munkában nincsen fizika. És erről nem lehet lebeszélni, meggyőzni." Ill. "még mindig nem érti, stb..."
Igen, de ha ténylegesen elolvastad a válaszokat, te is láthattad, hogy kérdező még a gimnáziumi évek elejét tapossa. Ergó egy 13 év körüli gyerek.
Nem tudom, te kiféle-miféle vagy, de ha van gyerkőcöd, és az kérdez tőled valamit, akkor te úgy válaszolsz, hogy megmondod neki először normálisan, majd ha úgy sem érti, akkor leautistázod, lehülyézed, megmondod neki, menjen orvoshoz, meg hogy így mekiben fog kiszolgálni másokat? A nagy francokat... legalábbis remélem... basszus, felnőtt, elvileg érett emberként gondoljunk már abba bele, mekkora traumát okozhat ilyen idős korban az, hogy mások ilyen agresszívan állnak hozzá. Nem érti, mert még nincs annyi élettapasztalata, munkatapasztalata, hogy meg tudja különböztetni a mérnököt a mérnöktől. Ennyi idős koromban én is azt hittem, hogy a bölcsészek tök hülyék mert csak bemagolnak mindent. Később rájöttem, hogy nem ennyiből áll...
Másrészt pedig, ha egy felnőtt, mérnökként dolgozó, elvileg agyilag is érett embernek ha akkora traumát okoz egy gyerek elképzelése a munkájáról, hogy foggal-körömmel nekiugrik a kérdezőnek és oldalakon át szidja, akkor ott fejben sokkal nagyobb problémák vannak, mint kérdezőnél.
Nem védeni akarom, ő is agresszíven tette fel a kérdést, tényleg szidta a mérnököket, nem próbált kooperatív lenni, ezt én sem tagadom, és nem is igazságosztó szeretnék lenni. De baromi bosszantó, és én érzem magam rosszul azt olvasván, hogy miután bocsánatot kért a viselkedéséért, utána is jöttek az autistázó és mekis leszel kommentek. Nem érti még mindig? Lehet. De személyeskedés és bunkózás nélkül is lehet magyarázni. És ideje lenne már mindenkinek felfogni, hogy annak amit mond, akár személyesen az utcán, akár személytelenül egy kérdezz-felelek oldalon, annak mindig következményei lesznek. Egy felnőtt ember lehet megrántja a vállát ilyen szidalmazások után, de ennek a srácnak körülbelül ezek voltak az első "személyes" tapasztalatai mérnökökkel. És bár mostmár tudja, hogy mérnökként is kell a fizika, mellé az lett a tapasztalata, hogy a legtöbb mérnök egy agresszív, személyeskedő himbilimbi, akinek van annyi szabadideje, hogy névtelenül tinédzserekkel veszekedik. Szóval ez szép öngól.
TL;DR
Meg lehet egy tinédzsernek úgy is magyarázni a dolgokat, hogy nem személyeskedsz közben, és nem hordod el mindennek.
"Ennyi idős koromban én is azt hittem, hogy a bölcsészek tök hülyék mert csak bemagolnak mindent. Később rájöttem, hogy nem ennyiből áll..."
Szóval akkor ilyen bölcsészlélek vagy. Sejthető is az elnyújtott szövegelésedből. Semmi tömörség, lényegretörés, pedig az utolsó kedves válaszoló is rámutatott egy fontos dologra. De neked csak a rizsa megy...
Én maximálisan egyetértek a 157essel.
Abban is hogy régen mit gondoltam a bölcsészekről.
Meg minden amit írt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!