Milyen faktot vegyek fel utolsó 2 évre, ha mérnöknek készülök?
10.-es vagyok, most kell választanunk. Leginkább a következő szakok érdekelnének: mérnökinformatikus, gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök. Milyen fakultációt vegyek fel, ha ilyenekre jelentkeznék:matek-infót, vagy matek-fizikát?
Szakonként is jó. Köszi a tippeket előre is!
Gépész és mechatronikánál egyértelműen fizika a matek mellé. Mernokinfonal egyértelműen infó a matek mellé. Villamosmérnökin szerintem teljesen Mind1
Gondolom a fakt nálatok is azt jelenti, hogy emelt érettségire készítenek fel, vagyis infó esetén tanultuk programozást. Ha ez nem így lenne, akkor viszont semmiképp ne infót.
Villamos,gépész,mechatronika--> matek+fizika
Infó--> matek+infó, de infót CSAK akkor, ha programozni tanultok, ha nem akkor fizikát. Worddel meg excellel nem sokra méssz..
Mivel eddig matinfen voltam, így már kicsit konyítok a programozáshoz is.
Köszi a válaszokat, jöhetnek még!
Szia:)
Kifejezetten a matek fizika(emelt)-et ajánlom.Mechanika,elektrotechnika és ilyen finomságok amiken sokan buknak.(Gépész és mechatron-n + Anyagtudomány,ami inkább kèmia).Ha mérnökinfo akkor informatika. De ez csak pár mérnöki ág, ha pl molekuláris bionika mérnök akkor azt a faktot vedd fel amiből majd nem akarsz annyit tanulni egyetem alatt. Hozzáteszem ők fizikát,matekot,biológiát,kémiát és informatikát is tanulnak(de ismerősömnek egyetem alatt munkát ajánlottak 2milliós fizetéssel angliában,szóval megéri)
Sok sikert a továbbiakban és kifejezetten az álmaid után menj!
Üdv.:
Egy mechatronikai mérnök hallgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!