Mérnöknek miért menjen valaki akit érdekel a fizika?
Egyszerűen nem értem ezt az elvet. A mérnöki hozzáállásban egyáltalában nem látom mostanában a fizikaszeretetet,inkább a műszaki dolgok bütykölgetése iránti vágyat. Plusz a munkaerőpiacon a legtöbb mérnök technikus szintű munkát végez,ahova nem is nagyon kell fizikatudás. Hol használja egyáltalában a fizikát?
Válaszokat előre is köszönöm!
Kérdező nagyon buta vagy, ne haragudj. Olyan dolgokról mondasz véleményt, amiről még sosem hallottál.
Fejlesztőmérnökként dolgozom már sok éve, naponta használom a fizikát (csak hogy örülj), mint ahogy a sok száz kollégám is.
Az egyetemen is tanulsz fizikát, gyakorlatilag a tárgyaid 50%-a fizika, csak nem úgy hívják, hogy "fizika", hanem mondjuk rezgéstan, hőtan, áramlástan. Ha ez eddig nem esett le, akkor inkább maradj csendben ezentúl.
Aki szereti középsuliban a fizikát, azért küldik mérnöknek, mert a középsulis fizikához az az egyik, ami közel áll. Ezen nem értem mit nem értesz. Mi lennél? Költő?
Szerintem nem láttál még valódi fizika példát. A középsulis emelt fizika érettségi kb ének óra egy elsős egyetemi tárgyhoz képest...
Ha annyira bele akarsz mélyedni az egyenletekre, mert szerinted csak az az élet, akkor legyél elméleti kutató. Senki nem fog kardjába dőlni szerintem.
Azt meg fogadd el, hogy mérnökök jó nagy részét nem az egyenletek érdeklik, hanem a gépek /épületek stb. Minek tanulnának mást? Akkor fizikusok lennének, ha az elméletet érdekelné őket.
"Csak annyira apró részleteket felejtettél ki, mint hogy kell-e az inga súlya, vagy a légellenállás, ami alapjaiban változtatja meg a feladatot. "
Már ne is haragudj, de látszik mennyire lövésed nincs egy inga mozgásáról.
Először is nem lehet beszélni az inga súlyáról, mivel az időben változik.
De gondolom a tömegre gondoltál.
Mivel matematikai ingáról beszéltem, ezért a tömeg nagysága nem játszik a periódusidő képletében, másrészt matematikai ingánál definíció szerint a test pontszerű. Közegellenállás meg csak térben kiterjedt testekre hat. Innentől kezdve a felvetésed teljesen irreleváns.
"#118:Magyarul nem tudod te sem. Azért nem akarod elmondani,mert nincs meg hozzá a tudásod."
Na jó, ezzel végképp megmutattad, mennyire nem érdekel a fizika. Ha nekem középiskolás koromban olyat mondtak, akkor elővettem az irodalmat, és tanulmányoztam. De látszik, a te könyvespolcodról még a legalapvetőbb középiskolai fizika könyvek is hiányoznak.
A megoldás pedig: Holics L: Fizika, Műszaki Könyvkiadó, 1986, I.kötet, 223.old.
#124:Képzeld megvan a Holics:)
S szeretem is nagyon. Persze neked jólesik rámhúzni azt,hogy buta vagyok.
#124:Egyébként én most nem vagyok otthon szóval nem tudnám átnézni a sok fizikakönyvemet. Ja és még Feynman Mai Fizikám is van:)
Meg Dér-Radnai-Soós példatáram:)
Meg Simonyi Károly:Fizika kultúrtörténetém is:)
Meg Felvételi feladatok fizikából is:)
#124:Na,hogyan is van. Nincsenek könyveim?:)
Remélem belátod,hogy mekkora baromságot írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!