Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mérnöknek miért menjen valaki...

Fizikakedvelő kérdése:

Mérnöknek miért menjen valaki akit érdekel a fizika?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem ezt az elvet. A mérnöki hozzáállásban egyáltalában nem látom mostanában a fizikaszeretetet,inkább a műszaki dolgok bütykölgetése iránti vágyat. Plusz a munkaerőpiacon a legtöbb mérnök technikus szintű munkát végez,ahova nem is nagyon kell fizikatudás. Hol használja egyáltalában a fizikát?

Válaszokat előre is köszönöm!

2019. ápr. 14. 19:48
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/177 anonim ***** válasza:
0%

"Belém rúgtok,mert mertem szólni a fizika hiánya láttán. Sajnálom,de nekem ez már sok."

Ez érdekes, akkor miért nem megy a leegyszerűsített ingás példa? Mert azt meg lehet oldani középiskolás módszerekkel.

De ezek szerint neked nem való se a fizika, sem a mérnöki. Mehetsz a bölcsészek közé, majd a mekiben kiszolgálod te is a mérnököket.

2019. ápr. 15. 22:55
 112/177 anonim ***** válasza:
100%

Pali xd

Mondd a szuper gimis megoldásod.

Mondom h nem hiszem el neked.

2019. ápr. 15. 22:57
 113/177 A kérdező kommentje:
#111:Hol vannak azok a középiskolás módszerek?
2019. ápr. 15. 22:59
 114/177 anonim ***** válasza:
110-nek: De igen, megoldható középiskolás eszközökkel. De kell ismerni a T=2pi*gyök(L/g) képlet származtatását (nem a rezgésegyenletből, hanem geometriai úton) és azt hogy ott milyen közelítés van alkalmazva.
2019. ápr. 15. 23:01
 115/177 anonim ***** válasza:
0%

"Hol vannak azok a középiskolás módszerek?"

Te vagy középiskolás, neked kéne tudni nem? Főleg egy fizikakedvelőnek...

2019. ápr. 15. 23:03
 116/177 anonim ***** válasza:
100%

Mondom h nem hiszem el...

Legjobbak közt voltam gimiben az országban, és nem hiszem el.

Mondd már :D

Ha kiderül h igazad van tökre örülni fogok :)

2019. ápr. 15. 23:03
 117/177 A kérdező kommentje:
Nem,te akarod itt bebizoynítani mindenkinek,hogy én egy amőba fejlettségi szintjén vagyok. Mutasd a gimnáziumi módszereket!
2019. ápr. 15. 23:05
 118/177 anonim ***** válasza:
46%
Akkor gondolkodja rajta te is, meg a kérdező is. Nem izgalmas úgy a fizika, hogy gondolkodás nélkül megnézitek a megoldókulcsot...
2019. ápr. 15. 23:06
 119/177 anonim ***** válasza:
86%
Na jó, azért itt lépjünk hátrébb egy kicsit. Ugyanazt csináljátok, amit a srác, csak nem veszitek észre. Mi ez a baromság, hogy a mérnök jobb a fizikusnál, mert tudja, mi az, ami megvalósítható pénzügyileg? Miért, a fizikus szerinted miből veszi az eszközöket, a hajából? Ugyanannyira tudja, mi mennyibe kerül, mint egy ugyanazon a területen dolgozó mérnök. Ezek rokon területek, elég nagy az átjárás, hidd el, egy mérnök meg egy fizikus között nincs sok külömnbség. És mi ez az ingás példa? Csak annyira apró részleteket felejtettél ki, mint hogy kell-e az inga súlya, vagy a légellenállás, ami alapjaiban változtatja meg a feladatot. Pedig természettudományban alap, hogy úgy kezdünk egy feladatot, hogy tudjuk, mit akarunk kiszámolni, mi az, ami itt elhagyangolható, mi az, ami nem. És ez a mekis megszólalásod a csúcs. Szerintem mindenki tegyen egy lépést hátra, a srác megkapta a népharagot, nincs itt semmi látnivaló.
2019. ápr. 15. 23:07
 120/177 A kérdező kommentje:

#118:Magyarul nem tudod te sem. Azért nem akarod elmondani,mert nincs meg hozzá a tudásod.

#119:KÖSZÖNÖM!!

2019. ápr. 15. 23:08
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!