Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mérnöknek miért menjen valaki...

Fizikakedvelő kérdése:

Mérnöknek miért menjen valaki akit érdekel a fizika?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem ezt az elvet. A mérnöki hozzáállásban egyáltalában nem látom mostanában a fizikaszeretetet,inkább a műszaki dolgok bütykölgetése iránti vágyat. Plusz a munkaerőpiacon a legtöbb mérnök technikus szintű munkát végez,ahova nem is nagyon kell fizikatudás. Hol használja egyáltalában a fizikát?

Válaszokat előre is köszönöm!

2019. ápr. 14. 19:48
 141/177 A kérdező kommentje:
#138:Egyébként nem rémlik mi mikor beszélhettünk. Vagy már ismernélek?
2019. ápr. 15. 23:49
 142/177 anonim ***** válasza:
87%

Na jó, végigolvastam az összes hozzászólást, látom az alapkérdést rendesen kivesézték a válaszolók, így erre már felesleges reflektálnom, kérdező is bocsánatot kért, de nekem csak volna egy kérdésem...

Komolyan ilyen euforikus érzéseket vált ki sokakból egy tinédzser földbedöngölése? Vagy ezek mit akarnak kompenzálni azzal, hogy betegnek tituálnak valakit még az után is, hogy elismerte a hibáit, vagy éppen a "tudásukkal" vágnak fel? Értjük, mérnökök vagytok, meg tudtok oldani feladatokat, le tudtok autistázni valakit, akit nem is ismertek, juhú! De emberileg vajon mennyire érett és felnőtt az a valaki, aki oldalakon át képes bunkózni egy gyerekkel? Ezt oldja meg nekem kérem valaki. :)

2019. ápr. 15. 23:50
 143/177 A kérdező kommentje:
#142:Nagyon köszönöm. Ilyen emberek mint te tartják bennem a lelket és a motivációt. Tényleg nagyon köszönöm!:)
2019. ápr. 15. 23:53
 144/177 anonim ***** válasza:
0%
Ja hát a 60°-osra a levezetés tényleg nem egyszerű (van több módszer is) és messze nem középiskolai szintű, de ezt nem is állítottam sehol. Annak levezetéséhez nagyon mélyen ismerni kell a mechanikai rezgőrendszereket, és az azokat leíró nemlineáris differenciálegyenletek kvalitatív vizsgálativ módszereit.
2019. ápr. 15. 23:54
 145/177 A kérdező kommentje:
#144:Csak hogy te azt akartad velem megoldatni,kizárólag középiskolás módszerekkel:)
2019. ápr. 15. 23:57
 146/177 anonim ***** válasza:
79%

"#138:Egyébként nem rémlik mi mikor beszélhettünk. Vagy már ismernélek?"

Visszanéztem a privát üzeneteket, vagy 20-30 levelet már váltottunk.

Csak érdekességképp, hogy a kérdző jelenleg 8.osztályos.

Privátban én ajánlottam neki azokat a könyveket, amiket leírt, meg még vagy 8-10-et.

De azt nem értem, mi váltotta ki a kérdezőből a mérnökök iránti gyűlöletet.

2019. ápr. 16. 00:01
 147/177 A kérdező kommentje:
#146:Nem vagyok 8.osztályos. Azok a könyvek már rég megvoltak előtted is.
2019. ápr. 16. 00:04
 148/177 anonim ***** válasza:
100%

"Nyolcadikos vagyok,viszont bizonyos tekintetben koraérett. Jövőre megyek gimnáziumba."

Ezt írtad 2018.júl.18. -án.

2019. ápr. 16. 00:14
 149/177 anonim ***** válasza:
100%

"Nem segítettél nekem tehát semmit. A könyvek előtted is megvoltak. "

Szóval akkor csak dísznek vannak, mert megörökölted valahonnan.

"Hogy mi hozta ki a gyűlöletet? Az,hogy elegem lett abból,hogy anélkül,hogy a fizika alkalmazását látnám,mérnöknek akarnak küldeni."

Ezt a szülőkkel kell megbeszélni, ahogy már korábban mondtuk.

"De egyébként várok tőled privátban példákat a fizika és a mérnök kapcsolatára."

Nem várok köszönömöt most már olyantól, aki azt képes mondani egy segítőkész válaszra hogy "Nem segítettél nekem tehát semmit"

Így ne várj tőlem a jövőben semmit. Na csá.

2019. ápr. 16. 00:24
 150/177 anonim válasza:
90%

Nem értem miért, de én is végig olvastam a válaszokat. Elég lekezelő stílust mutattatok a sráccal szemben, pedig tudhattátok, hogy nem egy idős emberről van szó(már csak a kérdést látva). Egyébként kedves kérdező, ha érdekel hogy néz ki egy egyetemi tankönyv, akkor keress rá a Hudson-Nelson: Útban a modern fizika felé c. könyvre, villamosmérnökin ezt használják első évben és egyébként elég jó is. Továbbá mikor mérnökökről beszélsz, akkor ne ilyen teljesen random állásokra keress rá :D. Ha jól emlékszem ezt is írták, már az egyetemi évek alatt is megkörnyékeznek állásajánlatokkal (engem már második félévben hívtak a bosch-hoz).

Én is imádom a fizikát, leginkább azért mert jó érzés, hogy társaságon belül megfogalmazódik egy általános kérdés és én tudok rá választ adni. Továbbá én azokhoz tartozom akik szeretik a matek részt is, szóval nem voltak gondjaim az integrálokkal :).

Tudom ajánlani BME legtöbb mérnöki szakját, mert jó széleskörű tudást ad, de hogy azzal te tudj valamit kezdeni, kellenek az otthoni projektek is.

2019. ápr. 16. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!