Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik a fontosabb? A pénz...

Melyik a fontosabb? A pénz vagy hogy szeresd amit csinálsz?

Figyelt kérdés
Fiatal diplomásként nettó 230.000 Ft-ot keresek havonta egy cégnél, de utálom csinálni. Korábban dolgoztam köztisztviselőként nettó 140.000+cafetériáért, de azt nagyon szerettem csinálni, érdekelt, ott el tudtam magam képzelni akár egy életen át. Azóta se találtak embert a helyemre, vissza mehetnék ha akarnék. Hónapok óta ezzel gyötröm magam, de nem tudok dönteni melyik a fontosabb a pénz, vagy hogy azt csináljam, amit szeretek, ezért gondoltam megkérdezek másokat.. Szerintetek?

2018. aug. 14. 20:08
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha programozni akarsz és nincs pénzed akkor ülj le otthon és csináld. Még csak irtózatosan drága gép se kell hozzá.
2018. aug. 16. 13:42
 42/47 anonim válasza:
Vissza kell hozni a kommunizmust és nem lesz ilyen gondod!Egygormán keresnék mindkét helyen!
2018. nov. 10. 03:48
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha a megélhetéshez szükséges, akkor sajnos fontosabb a pénz! Az a baj, - és nem az itteni kommentekben!!! - hogy a "mennyit számít a pénz?" kérdést - sokan lealacsonyítják piti tömegemberek anyagiskodására(kinek van, és milyen a kocsija, el tudja-e vinni a csajt kajálni, stb...)

Persze, hogy kell a pénz! Nincs ingyen zsömle az ABC-ben, lassan a levegővételért is fizetni kell...

De mennyit számít a pénz? Azt gondolom értelmes, épkézláb embernek csak annyit, hogy normálisan meglegyen belőle. Értsd meleg otthon, meleg étel, számlák kifizetve, normális ruhák, stb...

Efölött egy embert már sokkal magasabbszintű dolgok kell hogy érdekeljenek, - mondjuk az élet örömei, egészség, amennyire lehet nyugodt normális élet, boldogság, stb., - és nem a pénz!!!

Ha valaki túl anyagias, azt meg lehet érteni mondjuk úgy kb. 30 éves korig. - fiatal még... Ott még annyi az élet, hogy buli, ismerkedés, mozi, stb...

De ha valakinek még ettől idősebb korban, (mondjuk 45-50 évesen is) annyiról szól az élete, hogy hány okos TV van a szupermodern lakásában, meg mennyire drága ruhákba jár, - annak annyi öröme is legyen!!!! Egészségére, és dolgozzon élete végéig olyan helyen, amit utál!

2023. márc. 22. 06:59
 44/47 anonim ***** válasza:
@43 Nem csak arra kellhet a pénz, hogy az ember tárgyakkal pakolja tele a lakását. Ha van elég pénzed, akkor tudsz utazni, hamarabb nyugdíjba mehetsz, igénybe vehetsz magánegészségügyet, jobb oktatása lesz a gyerekeidnek, nem kell szakadt ruhákban járnod. Ezek sem huszadrangú dolgok.
2023. márc. 22. 09:57
 45/47 A kérdező kommentje:

Tudsz utazni...

Mikor? Évi 20-30 nap szabadságból, amiből kötelező 7-et karácsonykor kivenni?

Igénybe tudsz venni magánegeszségügyet.

A legtöbb egészségügyi probléma pont abból adódik hogy az emberek túlhajszolják magukat, és folyamatos stresszben élnek.

Lehet aki kevesebbet keres, de kiegyensúlyozottabb, annak kevesebbet is kell orvosra költenie...

Jobb oktatása lesz a gyerekednek

Szerintem ez pont nem pénz hanem szülői hozzáállás kérdése. Van olyan ismerősöm aki általános iskolásokat "korrepetál" . Tudod miért fizetik a szülők? Azért, hogy megírja a gyerekkel a házi feladatot és kikérdezze a leckét. Ezt amikor én voltam gyerek anyukám csinálta ingyen. Ezt hívják úgy, hogy "foglalkozok a gyerekemmel". Manapság a szülők nagyrésze taxi aki egész nap azzal van elfoglalva hogy egyik magán óráról a másikra fuvarozza a gyereket. Ha azt az időt amit az autóban töltenek azzal töltenék hogy leülnek vele foglalkozni sokkal többet érne el vele. (Azzal meg főleg ha annak idején óvodásan nem a tv elé ültette volna be, hogy csendben legyen a gyerek...)

Nem kell szakadt ruhákban járnod

A ruha az a legegyszerűbben beszerezhető dolog, market placen, turkálókban pár száz forintért lehet nem szakadt ruhákat venni, és a ruhák szintén csak tárgyak.

A kérdés feltevése óta már máshol dolgozok. Sajnos az előző munkahelyem okozta stressz hosszútávú eü problémákat is okozott, ami abszolút ráébresztett hogy rohadtul nem a pénz a legfontosabb az életben.

Rajta vagyok hogy teljesen szakmát váltsak, épp pedagógusnak tanulok.

2023. márc. 22. 11:21
 46/47 anonim ***** válasza:
52%

@45 Évi átlag 50 napot utazom, soha nem dolgoztam még olyan helyen, ahol kötelező volt szabit kivenni, ha leállás volt, azt mindig az éves szabi kereten felül adták ki.

Amit az egészségről mondasz, egész egyszerűen nem igaz, bármelyik tetszőleges kutatás nagyjából egyenes arányosságot mutat az anyagi és az egészségügyi helyzet között.

Oktatás szintúgy, a legtöbb esetben ahhoz, hogy egy használható, legalább C1 angollal meg B2 második nyelvvel érettségizzen valaki (ami szerintem a minimum ahhoz, hogy értelmezhető munkád legyen később), majdnem mindenhol muszáj különórákra járni, mert gyengus a magyar iskolarendszer.

Voltam pedagógus évekig, ha nem tűröd jól a stresszt meg a sok munkát, akkor az egyik legrosszabb elképzelhető karrierút. Keveset keresni szeretsz, ezt tutira megkapod, de heti 50-70 órát dolgozni 30 fős osztályokkal, idióta adminisztratív feladatokkal minden csak nem zen.

2023. márc. 22. 12:20
 47/47 A kérdező kommentje:

Lehet statisztikákkal dobálózni, de az ember nem egy statisztikai adat.

Hiába keres 3x annyit egy burkoló, mint egy könyvtáros valószínűleg a könyvtárosnak jobb lesz 60 éves korában az egészségügyi állapota, mint a kőművesnek. És még csak B2-es nyelvtudásra sincs szüksége egyiknek sem.

Ez a legszörnyűbb amúgy, hogy az emberek fejében a pedagógus=érettségi tantárgyat tanító közép/általános iskolai tanár.

De amúgy pedagógus a gyógypedagógus, az óvodapedagógus, a fejlesztőpedagógus, a napközis nevelő, a rajz tanár, az ének tanár, a tesi tanár és a zeneiskolai tanár is. Gondolom senki sem gondolja, hogy egy testnevelő tanár vagy a napközis nevelő ugyanannyit készül otthon az órájára, mint egy angol nyelvtanár.

Továbbá attól hogy valaki pedagógus nem muszáj állami intézményben dolgoznia, sőt egyáltalán a köznevelesi rendszerben dolgoznia.

Most én nem azt keresem hogy hol lehet keveset dolgozni, vagy sokat keresni. Azt a munkát keresem, ami örömöt okoz, és ha szeretni fogom elégedett leszek.

2023. márc. 22. 15:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!