Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik a fontosabb? A pénz...

Melyik a fontosabb? A pénz vagy hogy szeresd amit csinálsz?

Figyelt kérdés
Fiatal diplomásként nettó 230.000 Ft-ot keresek havonta egy cégnél, de utálom csinálni. Korábban dolgoztam köztisztviselőként nettó 140.000+cafetériáért, de azt nagyon szerettem csinálni, érdekelt, ott el tudtam magam képzelni akár egy életen át. Azóta se találtak embert a helyemre, vissza mehetnék ha akarnék. Hónapok óta ezzel gyötröm magam, de nem tudok dönteni melyik a fontosabb a pénz, vagy hogy azt csináljam, amit szeretek, ezért gondoltam megkérdezek másokat.. Szerintetek?

2018. aug. 14. 20:08
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
44%
Nem akarlak elkeseríteni #10-es, de a legtöbb ember az országban 140 ezernek is irgalmatlan módon tudna örülni. A 230 ezer pedig elérhetetlen álom a legtöbbünknek.
2018. aug. 15. 10:07
 12/47 anonim ***** válasza:
16%

10 és 500 is szánalmasan kevés én 3 milla alatt fel se kelek

14/f programozó vállalkozó mérnök orvos tipikus gyk olvaso

2018. aug. 15. 10:18
 13/47 anonim ***** válasza:
29%

#12-es: gondolom órabérre gondoltál. Bár a 3 millás órabér is kevés szerintem. Nagyjából 10-12 milláért már megéri megmozdulni, de megerőltetni magad nem nagyon!

1/f mérnök, orvos, programozó, informatikus, rendszergazda, nyelvész

2018. aug. 15. 10:41
 14/47 anonim ***** válasza:
0%
13 mas perc vérre gondoltam, de még így is szegény és öreg vagyok a gyk olvasóhoz képest
2018. aug. 15. 10:46
 15/47 anonim ***** válasza:
58%
#11-es igen, akik képzetlenek vagy valami zsákfaluban élnek, de ne állítsuk már, hogy nettó 140k jó fizetés. Maximum ha van egy saját KICSI lakásod élhető rezsivel, de hogy félretenni abból nem lehet értelmesen, az biztos.
2018. aug. 15. 11:04
 16/47 anonim ***** válasza:
77%

11#

Pont munkanélküli vagyok, én 140 nettónak bizony örülnék napi 8 óra munkáért ami nem 3 műszakos. Tegnap beszéltem épp egy hellyel ahol olyan mindenes kéne nekik. 139 bruttó mondtak....

-Persze vidéken élek...20kmre van a megyeszékhely.

2018. aug. 15. 11:09
 17/47 anonim ***** válasza:
59%

#15-ös: nem állítottam, hogy jó fizetés, de kicsit körül kellene nézni az országban és nem csak a főváros és a regionális központokat alapul venni!

Arra akartam rávilágítani, hogy a "230 ezer szar fizetés" meg ehhez hasonló kommentek eléggé bicskanyitogatóak, amikor a legtöbb ember SOHA nem keresett ennyit és valószínűleg nem is fog, függetlenül a képzettségétől.

2018. aug. 15. 11:40
 18/47 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom miért bicskanyitogató számodra az, hogy a legtöbb ilyen ember, akik 230-at nem kerestek meg, nem is merik magasra tenni a mércét, és kiállni magukért, vagy nem képzik egyáltalán magukat.

A környezetemben az ismerőseim kb mind megkerestek már legalább ennyit, és nem gazdag családból született egyikőjük sem, szimplán jó helyre helyezkedtek el, normális képzettséggel.

Az ember magának köszönheti, hogy 230 nettó csak álom marad számára.

2018. aug. 15. 12:33
 19/47 anonim ***** válasza:
73%
230 nettó egyáltalán nem álom. Budapesten ez az átlag vagy talán ma már ez átlagon alul van.
2018. aug. 15. 12:39
 20/47 anonim ***** válasza:
77%

#18 Köszönöm! Erről van szó.

Aki megreked a szalagmunkás szintjén, legyen kedves ne fikázza azokat, akik tanultak és képzik magukat, hogy előrébb jussanak az életben. Nem a 230 ezer nettós fizetés a bicskanyitogató, hanem hogy a képzetlen emberek felháborodnak, hogy más többre akarja vinni. Nettó 230 ezer nagyon sok pozícióban igenis szar, mert sokkal összetettebb az ember feladatköre és nagyobb a felelősség, minthogy bagóért elvállalja.

2018. aug. 15. 12:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!