Melyik a fontosabb? A pénz vagy hogy szeresd amit csinálsz?
Egy ideig, igenis fontos a pénz. Manapság nem nehéz jó állást találni jó pénzért. 230 (ha Pesten vagy) nem sok, sőt...
Én évekig lépkedte fel a tyúklétrán a cégeknél, volt hogy szerettem a melót, volt hogy nem, de legalább lett pontosabb fogalmam arról, mit szeretek.
2 évig olyan melóban dolgoztam amit utáltam de jól fizetett, párom szintén. De megérte - mellette tudtunk hitellel lakást venni, bebútorozni, félretenni.
Ma sem keresek rosszul, de pl egy tapasztalt programozó kiröhögné a fizum... és mégis, már nem a pénz motivál, hanem hogy szeressem, amit csinálok.
Persze itt az a kérdés, Neked mi a fontosabb. Ha nem fontos a pénz, mert van lakás és pl. a párod vagy szüleid eltartanak, akkor menj válaszd azt amit szeretsz.
Egyébként köztes megoldás lehet megfogalmazni pontosan, mit szerettél az előző helyen, mit nem a mostanin, és ennek mentén célzottan keresni melót.
140k+cafiból anyagilag semmire nem fogsz menni egyedül, ezt jó ha szem előtt tartod. Még olyan szinten sem, hogy értelmes tartalékot fel tudj halmozni, lakáshitelről ne is beszéljünk vagy ha tegyük fel lesz egy párod vagy van is és valamiért neked kell eltartani mindkettőtöket.
Valami 3. opció kellene, amit szeretsz valamennyire legalább és normálisan fizet.
Elég érdekes lehet az élethelyzeted, ha megengedheted magadnak, hogy netto 140ezres fizun egyáltalán elgondolkodj.
Értem, hogy szeretnéd azt csinálni, viszont ott nem fizetnének meg rendesen szerintem.
Lehet olyan állást is találni, ahol jó a fizu és egyben szívesen csinálod. Nem zárja ki egyik a másikat...
Én a pénzt választottam, pedig már nem vagyok fiatal. Addig csinálom, amíg bírom, mert kell a pénz, építkezünk.
A helyedben maradnék a jól fizető helyen pár évig, félretennék amennyit csak tudok. Gyerekvállalás után mennék a nyugisabb helyre (már ha szeretnétek gyereket). Akkor már fontosabb a stresszmentes élet. Mondom ezt úgy, hogy rohadt stresszes a munkám és 3 gyerekem van.
Fiatalon, rövid ideig a pénzt választanám. Kicsit idősebben (35+) már inkább az érdekelne, hogy szeressem is amit csinálok, még ha nem is fizet olyan jól.
Ha NAGYON utálod és rossznak érzed a mostani munkád / munkahelyed akkor menj vissza nyugodtan, mert hiába a több pénz, ha az idegeid, az egészséged, az életed tönkremegy a rossz körülmények miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!