Mit választanátok? Az értékrend vagy a pénz a
fontosabb?
Figyelt kérdés
Felajánlottak egy olyan állást, amivel jóval többet kereshetek, mint reálisan a tapasztalatom és a végzettségem alapján. Viszont a munka bár maximálisan legális, nem teljesen etikus a cég. Mivel én csak adminisztratív háttérmunkát végzek, ezért engem személy szerint ez közvetlenül nem érint. De mégis olyan furcsa érzés, hogy dolgozzak egy olyan cégnél, ami nem éppen az etikus üzleti magatartásáról híres? Vagy tekintsem úgy, hogy nekem ehhez semmi közöm? Valószínűleg találnék olyan állást is, ahol az értékrendemnek megfelelő cégnél dolgoznék, mondjuk fele ennyi fizetésért... És én sem gondoltam volna, hogy engem ez bármennyire is zavarna, de élesben mégis... Ti mit tennétek? Elmennétek egy olyan céghez, ami az értékrendeteknek megfelel, vagy inkább a dupla annyi nettó fizetést választanátok?
2014. márc. 11. 19:21
1/6 anonim válasza:
attól függ mi a cég tevékenysége.
pl annak olyan cégek amik arra szakosodtak ,h az ittas vezetőket védjék meg minden. nah azoknál tuti nem dolgoznék.
de sok mindenben az etikusság annyival elintézhető, hogy ez az üzlet. tehát nagyban függ, h mit csinál a cég.
2014. márc. 11. 19:24
2/6 A kérdező kommentje:
Csak üzletleg nem etikus, nem emberileg az üzlettársakkal. Nyilván mindenki több pénzt akar nyerni, de ezt a céget tényleg nem érdekli, hogy hogyan teszi.
2014. márc. 11. 19:40
3/6 anonim válasza:
Nem
2014. márc. 11. 21:34
4/6 anonim válasza:
Én nekem a pénz,kit érdekel,hogy a cég mit csinál HA engem nem érint,megkapom a magas fizumat onnantól kakálok a többire,mert semmi bajom nem lehet.
2014. márc. 11. 22:43
5/6 anonim válasza:
Ha személy szerint nekem nem kéne etikátlan dolgot tennem, akkor simán dolgoznék ott.
2014. márc. 11. 23:31
6/6 anonim válasza:
nekem azért ez kellemetlen lenne. ha pl. megkérdezik, h hol dolgozom, akkor azért jó érzés büszkén, nyíltan vállalni hogy egy etikus, becsületes cégnél, ami normálisan bánik mind a partnereivel, mind a vásárlóival.
pl. olyan vállalatnál nem szívesen helyezkednék el, ami túlárazott semmitérő termékeket árul, és félrevezeti a kevésbé tájékozott embereket. oké, minden felnőtt felelős önmagáért, de bennem ennél több a szociális érzékenység.
olyan állásom van, ami mellett nyugodtan nézhetek tükörbe, és meg is élek belőle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!