Amennyiben neked van szakmád, lehetséges, hogy vonatkozik rád is. Mégpedig abban az esetben, ha a munkaköröd betöltéséhez (szakiránytól függetlenül) kértek tetszőleges szakmunkás végzettséget, ami mellé kellett a targonca. Ha nekik erre jó egy 8 általánost végzett is megfelelő jogosítvánnyal, akkor nyilván kikerülheti az emelést, ha téged is ilyen címszóval foglalkoztat. Azt a munkaügyiben nem fogja tudni neked senki sem megmondani, hogy a céged miként dönt majd. Ha mezei targoncásnak vettek fel anno, akkor elvben nem kötelelző neki, viszont ha a munkaköröd betöltéséhez ettől függetlenül egy tetszőleges szakmunkás végzettséget azért elvártak (ha nem is dolgozol benne, igen, van ilyen is) akkor jár a bérfejlesztés. Érted már? A hivatalokban arra nem kapsz választ, hogy a céged téged milyen besorolás alá vesz, arra a HR-es fog tudni válaszolni, ha van nálatok olyan, ha nincs akkor talán a bérszámfejtésen eligazítanak, csak vidd be a szerződésed. A cégedtől függ, nem a törvénytől, mivel a betöltött állásod nem szakmunka. Adhatnak rá emelést. Ha akarnak. Remélem most már érted. Mondjuk nagyon gyorsan kiderül, mert a februári fizetésben már benne van a bérkalkuláció, ergo lehet nem érdemes rugóznod rajta, mert törvényt szegni nyilván nem fognak, ha meg nem jár, hiába mész bárhova, nem fogják megadni.
2017. jan. 4. 15:45
72/84 A kérdező kommentje:
Mivel minden targoncavezetőnek anyagmozgató munkaköri leírást adtak ezért valószínűleg ennek megvan az oka. Az anyagmozgató munkakör betöltéséhez 8 általános a szükséges iskolai végzettség. De ha máskor nem februárban fizetéskor megtudom és beirom az ügy végét. :)
2017. jan. 4. 15:59
73/84 A kérdező kommentje:
38 as mikor kell ennek kideülnie?
Ezt mindig az utolsó pillanatban osztják szét a Béremelési papírokat, tavaly mikor ugyanígy január közepén osztották az állambácsi által megemelt szakmunkásbért, akkor megkaptam a HR esek adták a papírt emelkedett a szakmunkás minimálbér itt kell aláirni.
Szóval ergo ez így szép és jó lenne ám ebben az évben minden targoncavezetőnek anyagmozgató munkaköri leírást adtak. Nem targoncavezetőt mint tavaly. Ebből gondolom hogy itt is van kiskapu.
2017. jan. 4. 16:09
74/84 anonim válasza:
Oksa, várjuk a fejleményeket :)
A 85%-osét azért még kiegészíteném, hogy dehogynem kaphat máshol rá emelést, ha mondjuk itt nem is. Ha a másik helyen nem elég a 8 általános, neki meg van olyan szakmunkása ami oda kell, akkor kaphat a másik helyen nem? :)
Csak ezt így elég nehéz egy cégfelvételnél ahol még semmit se tudsz, és odamész interjúra, akkor tudod meg a választ, tehát előre, amíg a régi helyen vagy, és keresel, addig még nem. Olyan céget kell keresni, ahol kell a szakmunkás bizonyítvány, mert neked van kérdező és nem csak a 8 általános, és akkor már tutira megadják a szakmunkáshoz tartozó béremelést. Csak nehéz így keresni helyet. Kabáthoz a gombot esete.
2017. jan. 4. 16:11
75/84 A kérdező kommentje:
Így van hiába van 3 szakmám rendes nappali tagozatos iskolai. Plusz 1 ugye a targoncavezetői ami ránézésre ugyanolyan mint a másik 3 szakmunkás bizonyitvanyom, ha az adott cégnél nem dolgozok a fent említett 3 szakma egyikében sem cégen belül.,csak targoncásként akkor nem adják meg máshol sem
2017. jan. 4. 16:15
76/84 anonim válasza:
"ám ebben az évben minden targoncavezetőnek anyagmozgató munkaköri leírást adtak. Nem targoncavezetőt mint tavaly. Ebből gondolom hogy itt is van kiskapu."
Igen, én is így gondolom. Most, ahogy a 85 %-os leírta, már értem én is hogyan működik ez cégeknél.
Na, pl. erről beszéltem, hogy van olyan amikor változáskor megváltozik a munkaköri leírás is. És ezzel együtt akkor valószínűleg oda nem kell szakmunkás, elég a 8 általános is, tehát annak megfelelően kapsz. De ez még egyáltalán nem biztos, ne add fel :D
2017. jan. 4. 16:17
77/84 A kérdező kommentje:
Ergo most én lehetek cnc esztergályos, ha a cég nem abba a munkakörben foglalkoztat nem vagyok jogosult arra a pénzre
2017. jan. 4. 16:17
78/84 anonim válasza:
És, ha már így beszéltünk róla, mennyi lenne most amit a kormány "ígér" ?
2017. jan. 4. 16:20
79/84 A kérdező kommentje:
Mondjuk ezt teljes mértékben az adott cég dönti el milyen munkakörben foglalkoztat, lehetek én targoncavezető, papíron meg Cnc esztergályos vagyok meg fordítva is.
2017. jan. 4. 16:20
80/84 A kérdező kommentje:
A szakmunkás minimálbér jelen esetben orabérre bontva 742, z emeléssel pedig 927 nem egy életre Gerő összeg
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!