Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Targoncavezető szakmunkásnak...

Targoncavezető szakmunkásnak számít?

Figyelt kérdés

Egy cégnél dolgozom, targoncavezetőként van mustársárga épitőgépkezelő jogositványom, és szakmunkás bizonyítványom a targoncavezető szakmáról

Ebben az esetben én is szakmunkásnak számitok? A munkaszerződésembe targongavezető szerepel.

2017. jan. 4. 03:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 A kérdező kommentje:
Néhány szakmabeli azt mondta hogy eddig mindig szakmunkásbért kaptak , persze van aki fölötte de a minimum szakmunkásbér mindig megvolt minden állami emeléskor rendszeresen. Ezért nem értem most mi ez a variálás ebben az évben
2017. jan. 4. 13:23
 12/84 anonim ***** válasza:
utolsó azért is írtam, hogy szerintem.... van egy sejtésem, hogy ez kb tíz évvel ezelőtt azért nem annak számított volna. vagy húsz akkor tök mindegy. ha az akkor hála égnek...
2017. jan. 4. 13:23
 13/84 A kérdező kommentje:
Ez nem tudatlanság csak fura a sok titkolózás mivel új év új jogszabályok, azt mondták a kenyér is olcsóbb lesz mégis drágul. Szóval itt meg eddig egyértelmű volt hogy ez szakmunkás, de most kezdenek variálni vele a bérfeszkó miatt hogy pl annyi lenne a bérem mint egy kezdő lakatosnak az meg egyesek szerint sok egy targoncásnak, meg felreppent a hír hogy a targoncavezető nem szakmunkás a cégnél is mellébeszélés van
2017. jan. 4. 13:30
 14/84 anonim ***** válasza:
77%

64%-os nagyon rövid vagy, és ragaszkodsz továbbra is a saját ostobaságodhoz: "Ez egy tanfolyam elvégzése volt nem egy iskoláé"

Hát mi? A tanfolyam nem iskola, okoska? Azt a Lehel-piacon a hentes pult alól adják, vagy mi? A tanfolyam is iskola rendszerű képzés. Csak más ütemben kell megtanulni a dolgokat, ilyen gyorstalpaló jellegűen.

Meg ezen aztán besírtam: "Pár év alatt ki lehet ám tapasztalni milyen státuszban vagy ott"

Jesszus! Akkor már tényleg jobban jár, ha ennyire hülegyerek, hogy ha felkeresi a személyzeti irodát, ott bőven megmondják neki, de egyébként a bérbesorolásában is benne van és a komplett szerződésében. Sőt, ahogy bekérik az iskolai végzettségét, az pontosan erről szól. Szóval az OKJ-s dolgok az a szakmunkás bizonyítvánnnyal egyenértékűek, bizony ám!

Ha nem hiszed el, hívjatok fel egy képzéssel foglalkozó weboldalt. Rettenetesen buták járnak ide.

Az pedig nem igaz, hogy nem tudják megmondani neked, hogy milyen státuszban vagy ott, ha kérdezed, azt esetleg el tudom képzelni, hogy azt nem tudják a még kialakulatlan helyzetben, hogy valóban járni fog-e a híradóban is elhangzott és kecsegtető emelés?

De amíg nincs kialakulva, és nem kapták meg rá a pénzt, addig neked erről semmit se fognak mondani!

De szerintem ez is logikus!

2017. jan. 4. 13:32
 15/84 A kérdező kommentje:
Igaz. Érthető, targoncavezetőként vagyok a cégnél bejegyezve munkaszerződés alapján. Szóval a helyzet akkor hogy nem itt még a nagyok se tudják hogy szakmunkásnak számít e ez a szakma vagy mi ez, hamár a munkaügyi központba sem tudták megmondani.
2017. jan. 4. 13:38
 16/84 anonim ***** válasza:
77%

Ja, ezt a kommentemet pedig kiegészíteném a gyengébbek kedvéért, hogy érthetőbb legyen:

"A cukrászatot is végezheted szakmunkás iskolában, és OKJ-s képzésként is, az egyik rövidebb az OKJ-s, de végeredményben totálisan ugyanazt adja, semmivel se különb, mint a rendes szakmunkás suliban elvégzett, csak rövidebb idő alatt kell ugyanazt a vizsgaanyagot tudni és gyakorlatozni. "

Hozzátenném még azt is, hogy azért sem végezheted el felnőtt fejjel "rendes" szakmunkás iskolában, mert a gyerekek oda 17 éves korukig járhatnak, és ez nappali képzésben történik.

Míg az OKJ-s, dettó ugyanezt adja, egyenértékű a szakmunkás bizonyítvánnyal, de mivel már kiestek a 17 éves felső korhatárból, amikoris nappalis kézpzésben el tudják végezni a szakmunkás iskolát, ezért van a 17 évnél idősebbeknek OKJ-s képzés.

Tehát: az OKJ-s ugyanazt adja, mint a szakmunkás, csak míg a szakmunkás azt hiszem 3 év alatt van és 17 éves korig és nappalin, addig az OKJ-s ennek töredékrésze alatt, de intenzívebben végezhető el, kihagyva belőle a lényegtelen dolgokat, és csak a koncentráltat kapja meg. De itt is gyakorlati idő is van értelemszerűen, mint a szakmunkásképzőben.

Különben hogy tanulná meg azt, amit a tankönyvben tanítottak neki?

2017. jan. 4. 13:40
 17/84 anonim ***** válasza:
52%

Nos akkor tisztázzuk:

Nem tudom hány éves vagy, de amikor én még suliba jártam, amúgy 32 éves vagyok, kb akkor kezdtek el terjedni a középsulikban is ezek az OKJ-s két éves képzések. Dolgoztam olyan helyen, ahol a targoncamegszerzéssel is foglalkoztak és kb három hónap volt a tanfolyam.... Na most egy bármilyen szakmát amit régen ipariban három év volt minimum plusz ha akartál két év érettségi talán azt hiszem, ne hasonlítsuk már össze egy három hónapos targoncavezetői tanfolyammal. Ezt oktató intézmények csinálják, akár egy autós iskola vagy hasonló intézmény, ami nem állami, szóval azért van a kettő között különbség...

Második meg hogy amíg ott van csak kitapasztalta arra értem, hogy legalább ott csak tudják, hogy ő minek számít a cég szemében.... a lényeg, a Szak szóban van. ez nem Szakmunka nekem ez a véleményem... attól, hogy idővel oda sorolták akkor sem az. Ennyi.

2017. jan. 4. 13:40
 18/84 A kérdező kommentje:
Szóval a januári fizetésem fogja elárulni úgy tünik
2017. jan. 4. 13:44
 19/84 anonim ***** válasza:

"Néhány szakmabeli azt mondta hogy eddig mindig szakmunkásbért kaptak , persze van aki fölötte de a minimum szakmunkásbér mindig megvolt minden állami emeléskor rendszeresen. Ezért nem értem most mi ez a variálás ebben az évben"

Elmondtam már világosan. Most valami marha nagyot akartak "durrantani", ez egy új rendszer lesz, ilyen még nem volt, hogy "ekkorát" emeltek volna, persze ebből a jó része adóba megy majd el, tehát papíron hiába lesz mondjuk több a béremelés, mint eddig, adóba úgyis elmegy egy csomó, és alig fog emelkedni.

És azért van a "titkolózás", mivel ez még egy FRISS dolog, még nincs kialakulva, és még nem kapták meg rá a pénzt! Ezt eddig nem lehetett volna kikövetkeztetni?

Nem lila ködbe burkolt titok pedig... Csak gondolkodni kéne picit. Ezek teljesen hétköznapi, egyszerű dolgok pedig.

És azért volt eddig olyan, aki mondjuk többet kapott a minimális, legalacsonyabban adható emelésnél, mivel vagy régen/régebb óta dolgozik ott, tehát az évei száma miatt több a pénz, vagy a korából fakadóan is más besorolásban van, mint te, vagy pedig ott valami vezető, vagy efféle. Ezért nem mindenki ugyanannyit kap! Mindeni a saját "besorolása" szerinti béréhez kapja az emelést is!

2017. jan. 4. 13:47
 20/84 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták ne hasonlítsam pl egy kőműves gyorstalpallót egy targoncavezetőihez mert az előbbi szakma az a szakma amit az iskolában tanítanak ez még csak képzés :) én már nem tudom mi van
2017. jan. 4. 13:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!