Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Targoncavezető szakmunkásnak...

Targoncavezető szakmunkásnak számít?

Figyelt kérdés

Egy cégnél dolgozom, targoncavezetőként van mustársárga épitőgépkezelő jogositványom, és szakmunkás bizonyítványom a targoncavezető szakmáról

Ebben az esetben én is szakmunkásnak számitok? A munkaszerződésembe targongavezető szerepel.

2017. jan. 4. 03:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 A kérdező kommentje:
64%os igazad van
2017. jan. 4. 14:35
 52/84 anonim ***** válasza:
100%

Viszont az összes többi nem hülyeség amit írtam, a cukrász - egyenértékű papírt jelent - a szakmunkás bizonyítvánnyal. De, ha most ide tennétek elém egy weboldalt, ahol különböző képzések vannak OKJ-s témában, meg "egyéb" képzéseknél, mint pl. a TARGONCÁSNÁL IS, akkor sorolnám nektek, hogy melyik a szakmunkás bizivel egyenlő,és melyik nem!

És ezen kívül még: - amik NEM SZAKmunkás képzéssel egyenértékű, DE (!) mégis az is OKJ-s, az olyan jellegű képzések, mint például "ápoló" (ez felsőfokú eü.-i képzés), vagy gyógyszerész asszisztens (ez is), vagy mondjuk könyvelő, ez is csak nem eü. témában.

2017. jan. 4. 14:37
 53/84 A kérdező kommentje:
38%os a bérezést nem a munkaszerződésbe leirtak határozzák meg? A munkaköri leírás egy dolog
2017. jan. 4. 14:37
 54/84 A kérdező kommentje:
Felhivok holnap egy iskolát ahol indítanak ilyen képzést és megkérdezem
2017. jan. 4. 14:39
 55/84 anonim ***** válasza:
100%

OKj képzésnél van egy száma a bizinek attól függ hogy az egy középfokú végzettség vagy felsőfokú. nem tévesztendő össze a főiskola vagy egyetemi felsőfokúval.

Megkavarják mindig ezeket. xar amikor benne vagy és rájössz, hogy xart sem fog érni a papírod mint nekünk anno pl a rendszerinformatikai még gépet sem szereltünk mert alapítványos gépek voltak, hátul védve cimkével és ha megbontod akkor vissza kell fizetnie a sulinak a gépek árát. Nah így meg hogy képzel Rendszergazdákat? :D

2017. jan. 4. 14:40
 56/84 A kérdező kommentje:
Valahogy az az érzésem hogy ebből nem lesz bérfejlesztés
2017. jan. 4. 14:45
 57/84 anonim ***** válasza:
100%

"Kérdezzz rá egy targoncavezető tanfolyamot is indító sulira mintha jelentekezni akarnál és rákérdezel..."

Igen, én is pont ezt mondtam neki, hogy ezt kellene tennie, de én továbbmegyek és azt is mondtam ugye, hogy a biztonság és a tutiság kedvéért, hogy okosabb legyek, én nem is 1, hanem több ilyen weboldalt hívnék fel, és kérdezném ezt meg.

De ott is sokszor olyanok vannak, akik 1-2 mondatban, meg ilyen általánosságban mondanak valamit, van olyan, aki nem tud rá megfelelően és kielégítően válaszolni, de azért meg kell próbálni! És nem egynél leragadni, több száj többet mond alapon és abból leszűrni.

Én még ennél is tovább mennék :) Azt is megkérdezném, hogy ezzel a végzettséggel akkor most hova is fogják besorolni az adott egyént? A mostani hírek alapján, hogy mit fog kapni (nem, nem azt, hogy mit fog kapni ez hülyeség), hanem, hogy mi befolyásolja eme fizetést, MIBŐL tevődik össze a bére, stb., és főleg a legfontosabb: a bértábla szerint, vagy képzettséget tekintve hova sorolják? Segédmunkás, lehet, hogy valahol meg szakmunkás? Erre így rá kell kérdezni és tenni a hülyét, hogy lehetséges ez? És akkor erre válaszolnak és képbe helyeznek :D

2017. jan. 4. 14:47
 58/84 A kérdező kommentje:
38 % os szépen leirtad. Na pont ez a lényeg! !!!!
2017. jan. 4. 14:53
 59/84 anonim ***** válasza:
52%
Dolgoztam gyárban és ott a targoncások amíg nyolcszáz egynéhány ft-ért dolgoztak óránként állítólag egy két tmk-s meg kettőezerért . Okés, ők régiek is voltak páran de nah lakatosok, akkor villanyszerelők, stb. szóval tutira órabéres munkásnak számít. ahogy valaki írta segédmunka, de ez nem segéd, hanem betanított munka, amihez kérnek egy speciális képesítést, az, hogy legyen jogosítványod targoncára. Van, ahol kiegészítő dolognak kérik, pedig nem ez a feladatköre, csak néha emelgetnie kell és ellenőrzés esetén leszednék a töküket a cégnek ha nem lenne papír. Még egy elektromos hangyához is kéne valamelyik fajta targoncás papír, ami ezer kétszáz kilóig emel.
2017. jan. 4. 14:55
 60/84 A kérdező kommentje:
Szóval az a helyzet hogy akkor milyen bérezés jár egy targoncavezetőnek vajon
2017. jan. 4. 14:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!