Targoncavezető szakmunkásnak számít?
Egy cégnél dolgozom, targoncavezetőként van mustársárga épitőgépkezelő jogositványom, és szakmunkás bizonyítványom a targoncavezető szakmáról
Ebben az esetben én is szakmunkásnak számitok? A munkaszerződésembe targongavezető szerepel.
"mondjuk motorosláncfűrész kezelőnek egy hónap alatt a munkaügyiben akkor az mehetne erdőt írtani egyedül is? "
Hát szerintem biztos nem :DDD Max. valakinek a keze alá dolgozhatnak, meg engedélyek kellenek, és nem is egyedül csinálja.
jó hát az erdőírtást egyedül csak túlzóan írtam.
de akkor is jobban szakmunkás az aki szakmunkát végez el akár pár hónap alatt három év alatt, mint az aki egy tanfolyamot.
Hogy is hírdetik? Targoncavezető tanfolyam. nem pedig Targoncavezető szakmunkásképzés... figyelni kell a megnevezést, mert akár évente is változhat látjátok még az iskolák besorolása is és ami tavaly még főiskolai papírt adott az idén már egyetem lett és többet ér a papír. Persze ez már más tészta.
Szóval arra jöttem én rá, hogy ugye a te munkakörödbe az van írva, hogy targoncás "anyagmozgató".
Az anyagmozgató pedig SEGÉDmunkás b.@szki!! Erre jöttem most rá hirtelen, hogy ehhez csak kell egy megemelt, szakirányú képzés, de csak azért, mert "speciálisabb" picit, mint ha mondjuk gépsoron betanított munkás lennél, azért! És ezért viszont neked, mint targoncásnak, többnek is kell legyen a pénzed, mint egy betanított, szalag mellett végzett munkásnak pl.!
De csak ezért, mert ugyanaz a "státusz" szerintem! Csak a targonca "emeli meg" a szintjét és a fizetésbeli különbséget!
A többi amit írtam nem hülyeség, egyébként a láncfűrészes dolog is segédmunka lehet, mondjuk egy erdész mellett, akinek maradjunk akkor ennél a példánál, a beosztottja lennél.
Tehát ezek SEGÉDmunkák! Szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!