Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Targoncavezető szakmunkásnak...

Targoncavezető szakmunkásnak számít?

Figyelt kérdés

Egy cégnél dolgozom, targoncavezetőként van mustársárga épitőgépkezelő jogositványom, és szakmunkás bizonyítványom a targoncavezető szakmáról

Ebben az esetben én is szakmunkásnak számitok? A munkaszerződésembe targongavezető szerepel.

2017. jan. 4. 03:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 anonim ***** válasza:
100%

"pl annyi lenne a bérem mint egy kezdő lakatosnak az meg egyesek szerint sok egy targoncásnak"

Igen sok, mivel a lakatos sokkal-sokkal többet keres, mint egy targoncás. Nem egy kategória fizetés szempontjából.

2017. jan. 4. 13:49
 22/84 anonim ***** válasza:
52%
Jó, hát a három hónapos munkaügyis kőműves képzés is nevetséges, de ugye csak azt mondták a targoncára amit én is.
2017. jan. 4. 13:50
 23/84 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy a munkaszerződésbe minden targoncavezetőnek targoncavezető van írva, a munkaköri leirásba pedig anyagmozgató, ami ugye segédmunka
2017. jan. 4. 13:50
 24/84 anonim ***** válasza:
52%
hát mert a feladatkör anyagmozgatás, amit a targoncavezetői képesítéssel tudsz megtenni. az egyik a véggzettség a másik a munka amit el kell látni.
2017. jan. 4. 13:53
 25/84 A kérdező kommentje:
Az is nevetséges hogy némely lakatosnak nincs meg a bruttó 900 as orabére, szóval ha nekem 927 lesz pl akkor neki 1127 nekem kellene lenni, na itt a bérfeszkó, mert nekem ha emel ha emel az állam az a cégnek semmi de ugyanúgy meg kell emelnie a lakatosnak a bérét hogy a fentebb említett bérezéskülömbség meglegyen. Írtad hogy nem egy kategória a két munka. Ja ez igaz nekik többet kellene keresni meg nekem is
2017. jan. 4. 13:55
 26/84 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem azt mondták ne hasonlítsam pl egy kőműves gyorstalpallót egy targoncavezetőihez mert az előbbi szakma az a szakma amit az iskolában tanítanak ez még csak képzés :) én már nem tudom mi van"

A lényeg az, hogy a drágalátós céged majd úgy csűri-csavarja, hogy mindenkinek a legkevesebbet kelljen adni! Ez sajnos mindenhol jó magyar szokás szerint így van! Csalnak mindenhol sajnos!

Ha az érdekük úgy kívánja meg, hogy ők jobban jöjjenek ki, akkor SZAKMUNKÁSKÉNT fogják kihozni a dolgaidat, viszont, ha az ő érdekük úgy kívánja, hogy NE SZAKMUNKÁSKÉNT legyél ott elkönyvelve, akkor pedig az leszel, de komolyan! :)))

2017. jan. 4. 13:57
 27/84 anonim ***** válasza:
van akinek feljebb emelik, de ezáltal a másiknak nem fogják ha ő azon a bérszinten van amit előírnak. Ekkor van az amikor a régi dolgozó kapja a minimum másfél gdp-s emelést, az újabbak meg akik lentebb vannak kapnak többet. a cégek ha tehetik csak az előírtat emelik. ha te alapból ott voltál akkor minek emelnének? főleg ha sokan vannak úgy hogy le vannak bérben maradva.
2017. jan. 4. 13:59
 28/84 A kérdező kommentje:
927 forintnak kellene lenni a szakmunkás minimálbérnek nekem közel sem ennyi...
2017. jan. 4. 14:01
 29/84 anonim ***** válasza:
100%

64 %-os, akkor meg fogsz lepődni, például ezen szál mentén amit írtál, a cukrászat is eredetileg szakmunkás suliban végezhető el, pedig ma már nem CSAK.

Ott is, mint mindenhol EREDETILEG 3 év volt az iskola, azonban nézegess csak OKJ-s tanfolyamokat, hogy mennyivel lerövidült az a 3 év??? Nézdd majd meg! :) Hogy most mennyi idő alatt lehet elvégezni, ugyanazt!

Egyébként itt hozzá is tenném, hogy Liptai Claudia is elvégezte ezt az OKJ-s cukrász képzést, nemrég tette le az egészet a cukrász barátja mellett.

És ő is pár hónap alatt, vagy 1-2 év, nem tudom. De ez a szakmunkás bizonyítvánnyal egyenértékű az övé is.

Ugyanazt is csinálja értelemszerűen, mint a cukrászok, hisz annak tanult :)

Nincs OKJ-s cukrász, meg szakmunkás iskolában végzett cukrász (csak papíron!!!), dettó ugyanazt kell csinálnia, ugyanazt tanulta meg ő is.

2017. jan. 4. 14:02
 30/84 A kérdező kommentje:
Vagyis ennyire kellene emelni
2017. jan. 4. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!