Targoncavezető szakmunkásnak számít?
Egy cégnél dolgozom, targoncavezetőként van mustársárga épitőgépkezelő jogositványom, és szakmunkás bizonyítványom a targoncavezető szakmáról
Ebben az esetben én is szakmunkásnak számitok? A munkaszerződésembe targongavezető szerepel.
"pl annyi lenne a bérem mint egy kezdő lakatosnak az meg egyesek szerint sok egy targoncásnak"
Igen sok, mivel a lakatos sokkal-sokkal többet keres, mint egy targoncás. Nem egy kategória fizetés szempontjából.
"Nekem azt mondták ne hasonlítsam pl egy kőműves gyorstalpallót egy targoncavezetőihez mert az előbbi szakma az a szakma amit az iskolában tanítanak ez még csak képzés :) én már nem tudom mi van"
A lényeg az, hogy a drágalátós céged majd úgy csűri-csavarja, hogy mindenkinek a legkevesebbet kelljen adni! Ez sajnos mindenhol jó magyar szokás szerint így van! Csalnak mindenhol sajnos!
Ha az érdekük úgy kívánja meg, hogy ők jobban jöjjenek ki, akkor SZAKMUNKÁSKÉNT fogják kihozni a dolgaidat, viszont, ha az ő érdekük úgy kívánja, hogy NE SZAKMUNKÁSKÉNT legyél ott elkönyvelve, akkor pedig az leszel, de komolyan! :)))
64 %-os, akkor meg fogsz lepődni, például ezen szál mentén amit írtál, a cukrászat is eredetileg szakmunkás suliban végezhető el, pedig ma már nem CSAK.
Ott is, mint mindenhol EREDETILEG 3 év volt az iskola, azonban nézegess csak OKJ-s tanfolyamokat, hogy mennyivel lerövidült az a 3 év??? Nézdd majd meg! :) Hogy most mennyi idő alatt lehet elvégezni, ugyanazt!
Egyébként itt hozzá is tenném, hogy Liptai Claudia is elvégezte ezt az OKJ-s cukrász képzést, nemrég tette le az egészet a cukrász barátja mellett.
És ő is pár hónap alatt, vagy 1-2 év, nem tudom. De ez a szakmunkás bizonyítvánnyal egyenértékű az övé is.
Ugyanazt is csinálja értelemszerűen, mint a cukrászok, hisz annak tanult :)
Nincs OKJ-s cukrász, meg szakmunkás iskolában végzett cukrász (csak papíron!!!), dettó ugyanazt kell csinálnia, ugyanazt tanulta meg ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!