Negatív bérfejlesztésre mi a helyes dolgozói reakció? Csoportos felmondás?
A csapból is az folyik hogy munkaerőhiány válság stb van lasszóval fogják az embereket és bérfejlesztés zajlik ilyen olyan emelések kedvezmények a dolgozóknak csak jöjjenek és maradjanak.
Ez főleg a kereskedelmi szektorra érvényes.
Na most ha van olyan cég ahol „negatív bérfejlesztés „ zajlik vagyis 17-ben a dolgozók még annyit se keresnek majd mint 16-ban, akkor ezt a dolgozóknak hogyan „illik” megköszönni a cégnek? Csoportos felmondással pl?
Mert azért nonszensz hogy a cég azzal áll a dolgozói elé hogy dolgozz ugyanannyit mint eddig de még annyit se kapsz majd mint eddig-miközben az infláció meg dolgozik…
Abszolút és reálértékben is csökken a fizu-és döbbenet hogy egy cég ezt ma fel meri vállalni.
És aztán majd megy a jajongás hogy ez is elment az is elment. Mint ahogy most is jajonganak hogy novemberben felvettek 3 embert és már egyik sincs itt. Találtak jobbat.
". Az élet nem egy tiniregény, nincs mindig jó megoldás. "
Ja tehát elfogytak a hangzatos maszlagok ezt értsem úgy.
nem lehet az orrom alá dörgölni hogy "ha tanútál vóna" meg ha "tunnál nyelvet" stb
mert ezeket megtettem
meg még sok mást is.
még egy phd-be is belekezdtem hál istennek volt annyi eszem hogy kiszálltam még az elején mert ha nem teszem most nyakig lennék az adósságban (320/félév volt amikor otthagytam) és hol lennék vele.
itt vagy még itt se, mert jelen melóm mellé nem férne be az.
"(Btw. húgomnak van 40+-os szaktársa nem is egy az egyetemen."
Az mind szép csak majd erre akkor térjünk vissza ha 40 felett elvégzi (az még smafu elvégezni én is elvégzem) és talál is vele állást.
Kivéve akkor ha nem a munkahelye iskolázta be mert az más tészta akkor biztos állás.
De azt ne mondjuk hogy én a gyári melós ha elvégzek egy újabb egyetemi képzést akkor annak van értelme.
Totál új terület zéró szakmai gyakorlat és múlt, pályakezdőként odaállítani X céghez-kiröhögnek.
Akkor meg maradj gyári melós, csak akkor ne sírj ha gyári melósként bánnak veled.
Nem kell egyetem ahhoz, hogy ne betanított munkás legyél.
Szerintem te csak a kifogásokat keresed és panaszkodni akarsz, ebben az esetben meg nincs is kérdésed, mi a francért írtál ide egyáltalán?
Mintha a falnak beszélnék. Vagy troll vagy,
Oké nem akarok gyári melós lenni.
És mit tegyek?
Tanuljak újat? De minek? Hova vezsnek fel vele? HOva kellek öregen zéró szakmai múlttal? Tegyek le egy újabb diplomát vagy szakmát? Na oké és hova kellek vele?
Ez itt a kérdés és ez nem kifogás!
És akkor még uyge ott vannak a gyakorlati problémák. Tanulni miből? Mert nincs ám ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!