Negatív bérfejlesztésre mi a helyes dolgozói reakció? Csoportos felmondás?
A csapból is az folyik hogy munkaerőhiány válság stb van lasszóval fogják az embereket és bérfejlesztés zajlik ilyen olyan emelések kedvezmények a dolgozóknak csak jöjjenek és maradjanak.
Ez főleg a kereskedelmi szektorra érvényes.
Na most ha van olyan cég ahol „negatív bérfejlesztés „ zajlik vagyis 17-ben a dolgozók még annyit se keresnek majd mint 16-ban, akkor ezt a dolgozóknak hogyan „illik” megköszönni a cégnek? Csoportos felmondással pl?
Mert azért nonszensz hogy a cég azzal áll a dolgozói elé hogy dolgozz ugyanannyit mint eddig de még annyit se kapsz majd mint eddig-miközben az infláció meg dolgozik…
Abszolút és reálértékben is csökken a fizu-és döbbenet hogy egy cég ezt ma fel meri vállalni.
És aztán majd megy a jajongás hogy ez is elment az is elment. Mint ahogy most is jajonganak hogy novemberben felvettek 3 embert és már egyik sincs itt. Találtak jobbat.
Hogy illik megköszönni a cégnek?!
Normálisan végzed a munkád!
dehogy végzem! eddig úgy végeztem de most odafigyelek külön hogy úgy dolgozzak ahogy fizetnek. szarul.
ki fognak rúgni? lehet. nagyot nem vesztek.
kirúgni is csak akkor tudnak ha még előtte nem megyek magamtól mert találok mást.
Kérdező te úgy csinálsz mintha ez a cég az életed lenne!
Én a helyedben már rég keresnék mást!
„Két bölcsészdiplomával hogy a pékbe nem találsz munkát? Bármelyik SSC-be lehet jelentkezni,”
1. mi az hogy nem találok munkát? van munkám. hogy milyen? az már más lapra tartozik.
2. bárhova lehet jelentkezni? így van. Jelentkezni az lehet. csak épp szóba nem állnak veled kb sehol, ha nincs kapcsolatod. Ahol meg enélkül is szóba állnak az meg ilyen tróger hely ahol vagyok.
3. Életem nagy kérdése ez: Két bölcsészdiplomával hogy a pékbe nem találsz munkát? Igen, ezt kérdezem én is. Majd ha megtudom a választ, szólok.
4. 350 alatt nehéz keresni. Tényleg? Hozzak neked olyan szintén diplomást aki már annak is örülne ha állásban lehetne valahol nem 350, hanem 160-ért? Sokan örülnének egy minimálbéres nem közmunkás melónak is. Diplomások is. Dolgoztam én közmunkásként doktori végzettségűvel együtt.
". Egy zsák nyitott pozícióra keresnek diplomásokat és úgy kell embert halászni. Ismerős nem kell, a multikat nem érdekli az ilyesmi."
Hányszor és hányszor hallottam én ezt a dumát...
És amikor beadom (mert beadtam sok helyre) az életrajzom ahol a kiírásnak MAXIMÁLISAN megfelelek ott MÉG EGY ELUTASÍTÓ VÁLASZRA SE!!! futja tőlük. Állás? Még akár csak egy interjú? Semmi. még egy "kösz megkaptuk " se.
És fut a hirdetés és sír a cég hogy nincs ember. Miközben hány és hány hozzám hasonló lehet aki ott van és jönne és rendelkezik mindennel ami állítólag kell-és ... válasz se. Most akkor kell emner vagy nem kell? Vagy mi a gond? Az hogy nem 20 éves vagyok 30 éves tapasztalattal az a gond?
Na erre legyél okos!!
Nos nem akarnám részletezni én is azt, hogy Bp-en az SSC-kbe folyamatosan keresnek használható nyelvtudással és AKÁRMILYEN diplomával rendelkező embereket 200+ nettós fizetésekért.
De ettől eltekintve is, ha úgy érzed, hogy többet ér a munkád és szerinted a realitás a béremelés lenne, akkor miért nem váltasz munkahelyet? Menj máshová, ahol megfizetnek. Nem hiszem el, hogy csak ez az egy munkáltató van a környéken.
Amúgy meg, felhozták egyesek, hogy mekkora bevétele van a cégnek, mekkora szemét stb. Nos, a bevétel önmagában baromira nem mond semmit. A költségekkel összevetve a bevételt lehetne egy nagyon sarkított véleményt mondani a cég adott évi állapotáról és eredményéről, de ez sem jelentene sokat. Viszont józan paraszti ésszel: ha új vezetőség van a cégnél (ergo vagy eladták, vagy kipenderítették az egész vezetőséget) és bért akarnak csökkenteni akkor az azt jelenti, hogy nagyon a végét járja a dolog. Előbb-utóbb annak annyi. Nem éri meg ott maradni és szenvedni a röhejes bérért, mert annak a cégnek már úgyis lőttek valószínűleg.
"Nos nem akarnám részletezni én is azt, hogy Bp-en az SSC-kbe folyamatosan keresnek használható nyelvtudással és AKÁRMILYEN diplomával rendelkező embereket 200+ nettós fizetésekért. "
Pontosan tudom hogy így van. De még egyszer elmondom: miközbne sírnak hogy nincs ember aközben ha én mondjuk jelentkeznék szóba se állnának velem.
És hány és hány iylen hely van. Sírunk hogy nincs ember miközbne bőven van jelentkező. Na de helyből aki 40 felett van az helyből halott a szemükben.
Példa!!!
Aldi sír hogy adott terségben 50 munkavállalót keresett kiemelt fizuval és nem tudta feltölteni a keretet.
50 ember!!
És van egy facebook csoport amit azok alapítottak akik ehhez is jelentkeztek. Több száz ember panaszkodik arra hogy ők jelentkeztek tapasztalattal végzettséggel azonnali kezdéssel-és választ se kaptak.
Sírnak hogy nem találnak 50 melóst miközben van több száz aki azonnal belépne?? De azokat meg válaszra se???
HOgy van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!