Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Negatív bérfejlesztésre mi a...

Negatív bérfejlesztésre mi a helyes dolgozói reakció? Csoportos felmondás?

Figyelt kérdés

A csapból is az folyik hogy munkaerőhiány válság stb van lasszóval fogják az embereket és bérfejlesztés zajlik ilyen olyan emelések kedvezmények a dolgozóknak csak jöjjenek és maradjanak.

Ez főleg a kereskedelmi szektorra érvényes.

Na most ha van olyan cég ahol „negatív bérfejlesztés „ zajlik vagyis 17-ben a dolgozók még annyit se keresnek majd mint 16-ban, akkor ezt a dolgozóknak hogyan „illik” megköszönni a cégnek? Csoportos felmondással pl?

Mert azért nonszensz hogy a cég azzal áll a dolgozói elé hogy dolgozz ugyanannyit mint eddig de még annyit se kapsz majd mint eddig-miközben az infláció meg dolgozik…

Abszolút és reálértékben is csökken a fizu-és döbbenet hogy egy cég ezt ma fel meri vállalni.

És aztán majd megy a jajongás hogy ez is elment az is elment. Mint ahogy most is jajonganak hogy novemberben felvettek 3 embert és már egyik sincs itt. Találtak jobbat.

2016. dec. 31. 12:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
Ja hát persze, SSC-kben alig vannak 30 feletti emberek, szinte csak fiatalok vannak, nagyon kilógnál 40 évvel, még a vezetők se ennyi idősek.
2017. jan. 2. 18:19
 62/78 A kérdező kommentje:

de akkor meg ne jöjjönk ilyenekkel hogy ha lenne diploma meg ha van akkor milyen meg ha lenne nyelvtudás meg ha van akkor milyen meg stb stb

mert az összes egy nagy túró. lényegtelen. 40 felett lényegtelen.

akkor mondjuk azt: ásd el magad 40 felett.

örülj ha valahova minimálbérért felvesznek trógerkedni akárhány diplomával mert semmi se számít már semmit.

2017. jan. 2. 18:21
 63/78 anonim ***** válasza:
40 felett elvileg van 15-20 év munkatapasztalatod. Amennyiben ennyi idő alatt harmincszor váltottál különböző operátori melók között, akkor egy CV alapján tényleg csak annyi látszik, hogy egyetem alatt már alkesz voltál, azóta meg próbálsz trógerolással túlélni.
2017. jan. 2. 20:56
 64/78 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem én sem :D Van két alapból is nagyon szűk lehetőségeket adó diplomád, AMIT 20 ÉVE VÉGEZTÉL EL és azóta ilyen betanított munkákat végzel. Szerinted van olyan hülye munkáltató aki így felvenne felsőfokú képzettséget igénylő munkára? :D
2017. jan. 2. 21:13
 65/78 A kérdező kommentje:

"azóta "

Mondtam én ilyet? Dolgoztam 10+ évet a szakmámban. Igen, a szakmában van 10+ év leigazolt munkaviszonyom. A seggemet törölhetem vele.

Leépítettek. Sokakkal együtt.

Na azóta trógerkedek jobb híján.

és ne, ne kezdjük el hogy akkor tanulni kéne és új dolgokat... minek???

Hogy ne kettő, hanem 3 diplomával ne kelljek sehova?

Én már tanulhatok akármit, hova kellek.

Sehova. Ide ahol most vagyok.

2017. jan. 3. 08:38
 66/78 anonim ***** válasza:
Akkor meg ne rinya, ha nem akarsz változtatni. Cserélj egy másik sz..r helyre, ahol legalább kifizetik a törvényes minimálbért.
2017. jan. 3. 12:59
 67/78 anonim ***** válasza:
Milyen szakma, milyen munkakör, léptettek-e elő 10+ év alatt, váltottál-e legalább pozíciót, képezted-e magad rendszeresen abban a 10+ évben, állami vagy versenyszféra. SATÖBBI. Ha fentieket javarészt elszúrtad és valami láblógatós állami céges aktatologatás volt a meló, akkor nem igazán meglepő az eredmény.
2017. jan. 3. 18:17
 68/78 A kérdező kommentje:

Csak én látom úgy vajon hogy ez már csak szerecsenmosdatás? ezer és ezer adatot adjak meg magamról valamire csak rá lehet már fogni a dolgot!

Ha kövér vagyok azért mert sovány kellene ha sovány lennék kövér kellene, ha magas vagyok alacsony kellene, ha alacsony lennék magas kellene, ha nincs diploma képzetlen ha van túlképzett stb stb

Tök mindegy csak valamire rá lehessen mutatni hogy na azért nem kellesz.

Ha már végképp nem marad használható ok, akkor marad a végős magyarázat: c'est la vie!

2017. jan. 3. 18:20
 69/78 anonim ***** válasza:

"Csak én látom úgy vajon hogy ez már csak szerecsenmosdatás? ezer és ezer adatot adjak meg magamról valamire csak rá lehet már fogni a dolgot!"

Egyre újabb és újabb dolgok derülnek ki, amikkel magyarázható.

- nincs versenyképes diplomád

- nincs ezer éve felsőfokú végzettséget igénylő munkád

- nem is vagy éppen fiatal, joggal feltételezheti egy munkáltató, hogy te ennyi idősen nem akarsz fejlődni (és ez le is jön abból amit írsz)

- továbbra is a nyakamat rá, hogy nincs használható nyelvtudásod, de ez már csak hab a tortán

- 10 éve betanított munkás vagy

Mit akarsz még? Hol van itt bármi ami pozitív irányba billentené a mérleg nyelvét?

2017. jan. 3. 18:58
 70/78 A kérdező kommentje:

"hogy te ennyi idősen nem akarsz fejlődni (és ez le is jön abból amit írsz) "

tessék mondani HOGY KELL FEJLŐDNI???

Azt hogy kell csinálni? Újabb iskola? Újabb képzés?

Az nagyon szép

de tessék mondani

a) mikor

b) miből

és a c) ami komolyabb kérdés mint az első kettő együtt: MINEK????

Minek vegyek a nyakamba újabb képzést? Hát hova a büdös retekbe kellek én már akármilyen képzettséggel?

Hova kellek én "pályakezdőként"???

Ne röhögtess!!!

Nem 20 vagyok!!

2017. jan. 4. 08:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!