Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Negatív bérfejlesztésre mi a...

Negatív bérfejlesztésre mi a helyes dolgozói reakció? Csoportos felmondás?

Figyelt kérdés

A csapból is az folyik hogy munkaerőhiány válság stb van lasszóval fogják az embereket és bérfejlesztés zajlik ilyen olyan emelések kedvezmények a dolgozóknak csak jöjjenek és maradjanak.

Ez főleg a kereskedelmi szektorra érvényes.

Na most ha van olyan cég ahol „negatív bérfejlesztés „ zajlik vagyis 17-ben a dolgozók még annyit se keresnek majd mint 16-ban, akkor ezt a dolgozóknak hogyan „illik” megköszönni a cégnek? Csoportos felmondással pl?

Mert azért nonszensz hogy a cég azzal áll a dolgozói elé hogy dolgozz ugyanannyit mint eddig de még annyit se kapsz majd mint eddig-miközben az infláció meg dolgozik…

Abszolút és reálértékben is csökken a fizu-és döbbenet hogy egy cég ezt ma fel meri vállalni.

És aztán majd megy a jajongás hogy ez is elment az is elment. Mint ahogy most is jajonganak hogy novemberben felvettek 3 embert és már egyik sincs itt. Találtak jobbat.

2016. dec. 31. 12:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:

# 48

Talán ha hó végén nem nettó 80 meg 100 ezere jönne ki a operátori (összeszerelő) fizetés hanem minimum ennek a másfélszeresére (+ kafetéria) akkor lehet hogy találnának is normális értelmes munkaerőt is.

2017. jan. 2. 10:58
 52/78 A kérdező kommentje:

Na ja. szar pénz szar ember.

De a szar pénz még egy alapvetőebn nem szar emberből is trógert csinál.

Amíg a cég úgy fizet ahogy addig én is úgy dolgozok ahogy.

Szar pénz szar meló.

Tiszta sor nem?

És még ki se lehet engem rúgni. Illetve ki lehet csak minek. Szar pénzért kit talál a helyemre? Senkit avgy ugyanilyen szart.

2017. jan. 2. 11:03
 53/78 anonim ***** válasza:

"Pontosan tudom hogy így van. De még egyszer elmondom: miközbne sírnak hogy nincs ember aközben ha én mondjuk jelentkeznék szóba se állnának velem. "

Attól mert jelentkezel, még nem leszel megfelelő. Van használható nyelvtudásod? Tudsz önállóan beszélni és írni emberi tempóban?

2017. jan. 2. 14:26
 54/78 A kérdező kommentje:

"Van használható nyelvtudásod? Tudsz önállóan beszélni és írni emberi tempóban?

"

nem, nem tudok se írni se olvasni. analfabéta vagyok, ráadásul patám és farkam is van és kénszagot árasztok. tudod, a két diplomámat és nyelvvizsgámat is az ecserin vettem.

ki ne találd már hogy személyes megjelenésem stb az oka a be nem hívásnak!! ugyanis ahhoz hogy ezek kiderüljenek esetleg ahhoz be kéne hívni! de be se hívnak.

2017. jan. 2. 14:33
 55/78 anonim ***** válasza:
800-1228 Ft/óra bruttó, a végzett munka nehézségétől és a teljesítménytől függően, + 8000Ft cafetéria, + mozgóbér (10000 Ft körül). Sztem ez egy kicsit több, mint havi 80-100e. Hétvégi túlóra alapbér +100%, Normálisan bejelentve, nem trükközve, stb...
2017. jan. 2. 16:14
 56/78 A kérdező kommentje:

Ez most hogy jön ide? Mi ez?? Kit érdekel ez?

Most te böföghetsz ide bármit csak egy kérdés-felvesznek?

Mert ha nem (és nem) akkor mit számít hol mit fizetnek?

Majd ha felvettek akkor számít. Addig kit érdekel.

2017. jan. 2. 16:16
 57/78 anonim ***** válasza:
Lemaradt, hogy #51-nek szól.
2017. jan. 2. 16:17
 58/78 A kérdező kommentje:
Ja.
2017. jan. 2. 16:18
 59/78 anonim ***** válasza:

"nem, nem tudok se írni se olvasni. analfabéta vagyok, ráadásul patám és farkam is van és kénszagot árasztok. tudod, a két diplomámat és nyelvvizsgámat is az ecserin vettem."

Jaj, megvan mi a baj, a felfogóképességed a nem okés. Nem magyarul tudsz írni vagy olvasni folyékonyan, hanem (lehetőleg) angolul. Nekem pl. van régről német nyelvvizsgám, egyáltalán nem használtam, nem is beszélek már egy mukkot sem. Angolom is van, de szóban sosem kell aktívan használnom, szóval ott is már csak a passzív nyelvtudásom erősebb. Így értettem, egy nyelvvizsga abszolút nem számít semmit, az azt igazolja, hogy akkor, x évvel ezelőtt alap/közép/felső szinten voltál.

2017. jan. 2. 17:02
 60/78 A kérdező kommentje:

"(lehetőleg) angolul. "

beszélek angolul. írásban is szóban is megy.

nyv az van.

egyéb dolog amibe belekötnél?

de ne naygon rugózz elárulok egy apróságot magamról: kor.

40 felett.

na így nár sejtheted mi lehet a probléma.

nem a diploma, nem a nyelv, nem a megjelenés.

a kor. ennyi.

2017. jan. 2. 18:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!