Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik bérezés az igazságos...

Melyik bérezés az igazságos szerintetek?

Figyelt kérdés
Adott egy vállalkozás, ahol fizikai melósok dolgoznak, legyenek pl. lakatosok. Az 50 éves Feri bácsi magasabb órabérben dolgozik mint a 25 éves Gábor. Mindketten szakképzett lakatosok. Ugyanazt a munkát, ugyanolyan minőségben ugyanannyi idő alatt kell elvégezniük, de Feri bácsi többet keres mint Gábor, mivel régebb óta dolgozik... Igazságos ez? Az elvégzett munkát bérezzük, vagy a kort? Kíváncsi vagyok a véleményetekre..
2016. nov. 11. 20:35
 21/93 anonim ***** válasza:
79%

Nem érted a logikáját. Ennyi erővel feltehetnéd azt a kérdést is, hogy ugyanaz a kötelező autó biztosítás miért kerül többe egy 25 éves embernek, akinek 1 éve van jogsija, mint egy 30 évesnek, akinek 5 éve. Vagy 50-esnek akinek még olcsóbb. Balesetet egyik se okozott.

Ha Gábornak nem tetszik, hogy Feri bácsi többet keres nála, akkor keressen másik munkahelyet, vagy kérjen fizetésemelést.

2016. nov. 11. 21:54
 22/93 A kérdező kommentje:
Nem a cégvezető és a menedzser bérezését hasonlítottam a melóséhoz, a melósét a melóséhoz...
2016. nov. 11. 21:54
 23/93 anonim ***** válasza:
77%

#19 azonos munkakörben kereshetnek az emberek többet meg kevesebbet, ezt nem te szabod meg. És nem a kor, vagy a tudás a döntő, hanem a tárgyalási technika, az amit kiharcolsz magadnak!

Én irattáros vagyok, és 20%kal nagyobb a fizetésem, mint az 5-6 éve ott dolgozó ugyancsak irattáros embereké. Ugyan azt csinálom mint ők, sőt, tovább megyek! Ők tanítottak be engem!

miért több? Mert amikor odamentem interjúra, és mondták a fizetést, akkor azt mondtam, hogy 20%kal többért 1 év múlva folyékonyan beszélek angolul, és el tudom látni az angol céges levelezést, ahova képtelen embert találni. És voálá.. belementek. Utólag kiderül, hogy a céges interjúknál még soha, az elmúlt 15 évben nem volt ilyen jelentkező!

És tartani is fogom amit ígértem, heti 4x 2 órát járok angolra, míg a többi irattáros hazamegy bedöglik a tv elé és nézi az éjjelnappal budapestet, meg a barátok köztet, vagy a meccset!

2016. nov. 11. 21:58
 24/93 A kérdező kommentje:
A cégvezetős menedzseres összehasonlításodban nem értettem a logikát
2016. nov. 11. 21:59
 25/93 anonim ***** válasza:
78%

Na akkor elmondok egy történetet.

Édesapám 17 éves korában, a szakközépiskola elvégzése

után került egy autóbusz-javító üzembe (volán volt még

akkoriban). Onnan átment egy gyárba, majd közel 30 év

munka után érdekes módon ugyanabban a buszjavító-üzem-

ben kötött ki. Az órabéreket most hagyjuk.

Odament, épp bent állt egy Scania kamion, váltócserére

várt. Az ott dolgozó "gyerekek" hozzá se tudtak szagol-

ni, félig lebontották az orrt, de hogy hogy vegyék ki

a váltót, fingjuk sem volt. Apámnak odament, életében

nem látta azt a modellt, nézegette egy negyedórát, majd

szerszámok, és a gyerekek fizikai segítségével (250 kilós

váltóról beszélünk) percek alatt kiszedte úgy, hogy

utána össze is lehetett rakni :)

A főnöke, aki semmi mást nem csinál, csak ugat, kétszer

annyit keres, pedig egy csavarhúzót nem fog meg, meg

szerintem azt sem tudja, hogy egy Iveconak melyik az

eleje és melyik a hátulja. Szintén órabérben van.

Viszont amit nem látnak a munkások, hogy ő beszél az

ügyféllel, és ha korrektül csinálja, akkor lehet leg-

közelebb 20 kamionnal állít oda, hogy azokat is meg

kell nézni/javítani, így hasznot hoz a cégnek.

Egyébként pont egy másik kérdésnél írtam, hogy ne

azt nézd, mi van a másiknak, hanem hogy te normálisan

élj. Ez egy baromi nagy hiba, hogy a Feri bácsi merci-

vel jár, neked csak egy Golfod van, és hogy neki mennyire

jó. Elvisz a Golf A-ból B-be? Elférsz benne? Akkor mi a

probléma?

Van egy mondás, nem tudom pontosan idézni, de a lényege,

hogy "szegény ember az, akinek a más dolgával kell foglalkozni, és nem a sajátjával".

2016. nov. 11. 22:00
 26/93 A kérdező kommentje:

23-as, ami te írsz, azt elfogadom. Te valami pluszt nyújtasz. de Feri bácsi nem.

20-as: engem miért zavar, hogy kevesebb? Mert igazságtalan. De viszzakérdezek? Téged miért zavar ha ugyanannyi?

2016. nov. 11. 22:03
 27/93 anonim ***** válasza:
91%

#26 engem nem zavar, hogy ugyanannyi, az se ha több. Nem tőlem veszik el, ő kiharcolta magának, vagy csak többet kap mert szép a szeme. Kit érdekel?

Azt kapjam meg ami a szerződésemben benne van, a többi nem érdekel!

Volt cégemnél volt olyan, hogy hűségbónusz. 5-10-15 évre adták. Aki betöltötte az adott évet az kapott egy 2 főre szóló belföldi wellnesshétvégét, meg az adott évhez tartozó fizetésbónuszt (5-10-15%), meg egy adott évre szóló üvegből készült díszt. tök 8 milyen pozícióban dolgozott.

2016. nov. 11. 22:15
 28/93 A kérdező kommentje:
25-ös: akkor ennyi erővel ha mi ketten bérlünk egy házat, én nem fizetek gázszámlát csak kicsit, villanyt is csak kicsit, pedig egyformán használunk mindent, takarítani meg neked kell, akkor neked ez tetszeni fog, mert te nem törődsz vele igaz?
2016. nov. 11. 22:16
 29/93 anonim ***** válasza:
72%
Nem ketten bérelünk egy házat, ez nagyon rossz példa, és nem fedi még a kérdésedet sem :)
2016. nov. 11. 22:21
 30/93 A kérdező kommentje:
A kérdéstől már te eltértél a Mercivel és a Golffal.
2016. nov. 11. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!