Melyik bérezés az igazságos szerintetek?
Nem érted a logikáját. Ennyi erővel feltehetnéd azt a kérdést is, hogy ugyanaz a kötelező autó biztosítás miért kerül többe egy 25 éves embernek, akinek 1 éve van jogsija, mint egy 30 évesnek, akinek 5 éve. Vagy 50-esnek akinek még olcsóbb. Balesetet egyik se okozott.
Ha Gábornak nem tetszik, hogy Feri bácsi többet keres nála, akkor keressen másik munkahelyet, vagy kérjen fizetésemelést.
#19 azonos munkakörben kereshetnek az emberek többet meg kevesebbet, ezt nem te szabod meg. És nem a kor, vagy a tudás a döntő, hanem a tárgyalási technika, az amit kiharcolsz magadnak!
Én irattáros vagyok, és 20%kal nagyobb a fizetésem, mint az 5-6 éve ott dolgozó ugyancsak irattáros embereké. Ugyan azt csinálom mint ők, sőt, tovább megyek! Ők tanítottak be engem!
miért több? Mert amikor odamentem interjúra, és mondták a fizetést, akkor azt mondtam, hogy 20%kal többért 1 év múlva folyékonyan beszélek angolul, és el tudom látni az angol céges levelezést, ahova képtelen embert találni. És voálá.. belementek. Utólag kiderül, hogy a céges interjúknál még soha, az elmúlt 15 évben nem volt ilyen jelentkező!
És tartani is fogom amit ígértem, heti 4x 2 órát járok angolra, míg a többi irattáros hazamegy bedöglik a tv elé és nézi az éjjelnappal budapestet, meg a barátok köztet, vagy a meccset!
Na akkor elmondok egy történetet.
Édesapám 17 éves korában, a szakközépiskola elvégzése
után került egy autóbusz-javító üzembe (volán volt még
akkoriban). Onnan átment egy gyárba, majd közel 30 év
munka után érdekes módon ugyanabban a buszjavító-üzem-
ben kötött ki. Az órabéreket most hagyjuk.
Odament, épp bent állt egy Scania kamion, váltócserére
várt. Az ott dolgozó "gyerekek" hozzá se tudtak szagol-
ni, félig lebontották az orrt, de hogy hogy vegyék ki
a váltót, fingjuk sem volt. Apámnak odament, életében
nem látta azt a modellt, nézegette egy negyedórát, majd
szerszámok, és a gyerekek fizikai segítségével (250 kilós
váltóról beszélünk) percek alatt kiszedte úgy, hogy
utána össze is lehetett rakni :)
A főnöke, aki semmi mást nem csinál, csak ugat, kétszer
annyit keres, pedig egy csavarhúzót nem fog meg, meg
szerintem azt sem tudja, hogy egy Iveconak melyik az
eleje és melyik a hátulja. Szintén órabérben van.
Viszont amit nem látnak a munkások, hogy ő beszél az
ügyféllel, és ha korrektül csinálja, akkor lehet leg-
közelebb 20 kamionnal állít oda, hogy azokat is meg
kell nézni/javítani, így hasznot hoz a cégnek.
Egyébként pont egy másik kérdésnél írtam, hogy ne
azt nézd, mi van a másiknak, hanem hogy te normálisan
élj. Ez egy baromi nagy hiba, hogy a Feri bácsi merci-
vel jár, neked csak egy Golfod van, és hogy neki mennyire
jó. Elvisz a Golf A-ból B-be? Elférsz benne? Akkor mi a
probléma?
Van egy mondás, nem tudom pontosan idézni, de a lényege,
hogy "szegény ember az, akinek a más dolgával kell foglalkozni, és nem a sajátjával".
23-as, ami te írsz, azt elfogadom. Te valami pluszt nyújtasz. de Feri bácsi nem.
20-as: engem miért zavar, hogy kevesebb? Mert igazságtalan. De viszzakérdezek? Téged miért zavar ha ugyanannyi?
#26 engem nem zavar, hogy ugyanannyi, az se ha több. Nem tőlem veszik el, ő kiharcolta magának, vagy csak többet kap mert szép a szeme. Kit érdekel?
Azt kapjam meg ami a szerződésemben benne van, a többi nem érdekel!
Volt cégemnél volt olyan, hogy hűségbónusz. 5-10-15 évre adták. Aki betöltötte az adott évet az kapott egy 2 főre szóló belföldi wellnesshétvégét, meg az adott évhez tartozó fizetésbónuszt (5-10-15%), meg egy adott évre szóló üvegből készült díszt. tök 8 milyen pozícióban dolgozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!