Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Másnak a szülője is ellenzi a...

Másnak a szülője is ellenzi a külföldi terveket?

Figyelt kérdés

Mondhatni, friss diplomás vagyok.

Amikor még tanultam, olyan naiv álmaim voltak, hogy majd nettó 250 ezres lesz a kezdőfizetésem.Aztán pár év után 300 ezer.

Ennyiből azért ellehet lenni Magyarországon.

Aztán, fel is vettek valahova,a kezdőfizum nettó 160 ezer.

Mondanom sem kell, ez a fizetés lutri.

Emiatt elkezdtem tanulni németül, hogy Ausztriában tudjak dolgozni.

Angolból is van nyelvvizsgám,de ahol dolgozom, csak rövid e-maileket kell írni angolul.

A szüleim viszont ellenzik ezt.

De én normális színvonalon akarok élni, modern épületben lakni, modern autóval járni.

Nem villa kell vagy Mercédesz, hanem egy normális szint.

A szüleim szerint "először itt kell megpróbálni".

2016. szept. 24. 15:14
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

és kit érdekel, hogy mit elleneznek? Felnőtt ember vagy, elmúltál 18 vagyis a tetteidért 100%ig te vagy a felelős és nem a szüleid!

ha nem őket húzod le anyagilag, hogy kimenj, akkor semmi közük hozzá Véleményük lehet, az mindenkinek van.

2016. szept. 24. 15:32
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Van igazság abban amit mondanak. Ausztriában is helyi mércével az alján kezdenéd, fizethetnél lakbért, rezsit, stb, így ugyanott vagy, mint a magyar 160-ból. És a másik óriási dolog, amire sokan legyintenek, hogy Magyarországon otthon vagy, külföldön pedig, akár hogyan is tepersz, csak külföldi maradsz. Egy ideig a pénz elvakít, de idővel rájössz, hogy barátságokat nem vehetsz pénzen.
2016. szept. 24. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:

2. Ez így nem teljesen igaz...

Magyarországon mire elég 160.000 ft?

Albérlet - legyen garzon - kb. 60.000 ft

Rezsi, internet, stb. - legyen alacsony - 30.000 ft

Étel egy főre - spórolósan - 30-40.000 ft

Közlekedés: 10.000 ft

Fennmaradó összeg: 20.000 ft... autóra, modern lakásra, szórakozásra nem telik. Ha valami tönkremegy, megszorult

Ausztriában 1400€ az irodai kezdőfizetés

Garzon-2 szobás pici lakás: 350-400€, ha nem pont Bécsben keres, hanem egy közeli faluban, akkor ennél 100-150€-al olcsóbb

Rezsi: 100-150€

Étel: 1-200€ igényektől függően

Közlekedés: ha autóval jár, akkor napi 50km vezetés pl. havi 100€

Autóadó, biztosítás havi kb. 60-80€

Kiadás: 700-1000€, egy kisebb autót is beleszámolva (én pont ennyit fizetek a 8 éves, jó állapotú Corsámra, és ennyit is vezetek vele).

Fennmaradó összeg: 700-400€ - ebből azért már lehet ruházkodni, szórakozni.

2016. szept. 24. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Hja, bocs, a magyar viszonyokat még rosszul is számoltam, ha kicsit többet költ ételre, akkor nemhogy +20, hanem -10.000 ft jön ki...
2016. szept. 24. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!