Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi munkavállalás után...

Külföldi munkavállalás után más is kicsit kellemetlenül érzi magát?

Figyelt kérdés

Holnap lesz 3 hónapja, hogy Ausztriában kaptam munkát.Naponta ingázok Magyarország és Ausztria között.Nincs messze a munkahely.

Logisztikusként dolgozom, pontosabban annak az adminisztrátoraként.

Magyarországon dolgoztam ebben, sőt fuvarszervezőként is.Hiába volt nyelvtudásom, nem nagyon akartak megfizetni.Több multicégnél is dolgoztam, de egyik helyen sem érte el a fizetésem a nettó 200 ezret (bruttó 300).

A hiba szerintem ott van a gépben, hogy nincsen diplomám.

Viszont, most Ausztriában szeretnék egy Fachhochschulén lerakni egyet.

Hát, szerencsét próbáltam Ausztriában.Nettó 1500 eurós kezdőfizetésben állapodtunk meg.De, van előrelépési lehetőség.

Viszont, gyakran rám tör az a kellemetlen érzés.Nem igazán tudok a munkahelyen "kioldani". A kollégák segítőkészek, rendesek, de olyan hűvösek.A magyar munkahelyeken, mindenki haver volt,többek voltak, mint kollégák.Sokszor elmentünk együtt szórakozni, kerti partizni.De, itt meg semmi.

Megy a német, de nem ismerem a szlengeket, szófordulatokat, mondásokat.Emiatt a kollégák sokszor furcsán néznek rám,mert nem értem, mire gondolnak.

A munkán kívül szinte semmiről nem beszélünk.Gyakran van az a kínos csend.

Meg valahogy, olyan nehéz volt Ausztriában munkát vállalni.

Mármint, nem a felvétel miatt, mert küldtem az önéletrajzot és hívtak.Hanem, mintha fájna egy kicsit.

2016. szept. 18. 20:46
 1/2 anonim ***** válasza:
54%
Ez Németországban is hasonlóan van. De én szeretem ezt. Reggeli és ebéd közben is a projektről beszélgetünk, látszólag mindenki szereti amit csinál. Pár személyes infót tud mindenki a másikról, de nem beszélgetünk róla. A legutolsó magyar munkahelyemen,állandóan közös programokat szerveztek, együtt ittak, grilleztek, mindenki mindent tudott a másik magánéletéről, és össze-vissza pletykált mindenki, számomra sokszor ez már túl kellemetlen volt. Nem is volt akkora a hatékonyság xD
2016. szept. 18. 23:35
 2/2 anonim ***** válasza:

En is szeretem, hogy nem beszelgetunk a csaladrol. Beszelunk a munkarol, de nem szeretem a pletykakat, azt meg vegkepp nem szeretem, hogy rolam tudjon mindenki mindent.

A kozos grillezestol, kavezastol meg a hideg kiraz. Van olyan kollegam akivel eldolgozom, de utcan nem jelennek meg egyutt. Mindenkinek megvan a sajat kis barati kore.

2016. szept. 24. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!