Ha azonos pluszfeladattal bíznak meg mint egy munkatársamat és azonos a beosztásunk is nem kéne azonos feltételeket biztosítani? Anyagi feltételt fizetést pl?
Csak röviden: kollegám elment szülni. Azonos beosztásban voltunk azonos végzettséggel azonos feladatkörrel és munkaidővel. Szóval két klón.
A cég megbízta egy plusz feladattal amire heti 6 óra havi 24 óra pluszt számoltak el neki és jó vastagon fogott a céges ceruza nem a szokásos túlórapénzt kapta erre a 24 órára hanem a 3x pénzt!
Most elment szülni és a plusz meló rám hárul (a saját munkám mellett persze).
Én meg mondtam hogy szívesen ellátom teljesen azonos feltételekkel. Havi 24 óra plusz erre, 3x tarifával. Ő megkapta semmivel se több jobb tapasztaltabb képzettebb mint én, azonos beosztása is-ha ő megkapta én is ilyen feltételekkel vállalom. Ha a cég ezt nem akarja megadni (mert volt egy sejtésem hogy nem) akkor semmi gond de akkor nem vállalom.
Saját munkámat persze ellátom plusz melót meg ezekkel a feltételekkel.
A dolog oda jutott hogy kiderült: nem adnak nekem plusz órát egyet se végezzem a plusz melót a saját munkaidőmben, ha belefér akkor jó (de nem fér) ha nem hát így jártam majd benn maradok estig persze ingyen. Oldjam meg hogy férjen bele...
Én meg közöltem erre hogy erről szó se lehet. Nem csinálom.
Ők meg erre közölték hogy akkor már nyomtatják is a felmondást fegyelmivel azonnali hatállyal elküldenek. Főnöki rendelkezés megtagadása.
Így most végzem azt a melót amire kollega havi 24 órában 3x tarifával pénzért csinált-a saját munkaidőmben ingyen. És nem, nem fér bele, de ez senkit se érdekel. Oldjam meg hogy férjen bele.
Kérdésem: ebben a helyzetben nem jogos az azonos feltételek elvárása? Az egyik kertész kap gereblyét a munkához (hasonlat) a másik meg vigye otthonról? Ingyen?
De tudom előre a reakciót meg is előzöm a savanyújóskákat hogy " csak azért vett vissza hogy legyen ember amíg talál másikat a helyemre"
Igaz most ez a duma jön?
Hát lehet. De 1 havi lóvé már a zsebemben és a csörtét én nyertem per pillanat. Hogy mi lesz holnap? Ki tudja. Hát azzal majd foglalkozzunk holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!