Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha azonos pluszfeladattal...

Ha azonos pluszfeladattal bíznak meg mint egy munkatársamat és azonos a beosztásunk is nem kéne azonos feltételeket biztosítani? Anyagi feltételt fizetést pl?

Figyelt kérdés

Csak röviden: kollegám elment szülni. Azonos beosztásban voltunk azonos végzettséggel azonos feladatkörrel és munkaidővel. Szóval két klón.

A cég megbízta egy plusz feladattal amire heti 6 óra havi 24 óra pluszt számoltak el neki és jó vastagon fogott a céges ceruza nem a szokásos túlórapénzt kapta erre a 24 órára hanem a 3x pénzt!

Most elment szülni és a plusz meló rám hárul (a saját munkám mellett persze).

Én meg mondtam hogy szívesen ellátom teljesen azonos feltételekkel. Havi 24 óra plusz erre, 3x tarifával. Ő megkapta semmivel se több jobb tapasztaltabb képzettebb mint én, azonos beosztása is-ha ő megkapta én is ilyen feltételekkel vállalom. Ha a cég ezt nem akarja megadni (mert volt egy sejtésem hogy nem) akkor semmi gond de akkor nem vállalom.

Saját munkámat persze ellátom plusz melót meg ezekkel a feltételekkel.

A dolog oda jutott hogy kiderült: nem adnak nekem plusz órát egyet se végezzem a plusz melót a saját munkaidőmben, ha belefér akkor jó (de nem fér) ha nem hát így jártam majd benn maradok estig persze ingyen. Oldjam meg hogy férjen bele...

Én meg közöltem erre hogy erről szó se lehet. Nem csinálom.

Ők meg erre közölték hogy akkor már nyomtatják is a felmondást fegyelmivel azonnali hatállyal elküldenek. Főnöki rendelkezés megtagadása.

Így most végzem azt a melót amire kollega havi 24 órában 3x tarifával pénzért csinált-a saját munkaidőmben ingyen. És nem, nem fér bele, de ez senkit se érdekel. Oldjam meg hogy férjen bele.

Kérdésem: ebben a helyzetben nem jogos az azonos feltételek elvárása? Az egyik kertész kap gereblyét a munkához (hasonlat) a másik meg vigye otthonról? Ingyen?

2016. szept. 2. 10:10
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:

"Ezt már közöltük, bíróságon ezzel veszítesz. "

Érdekes módon már a bíróság puszta említése is elég volt ahhoz hogy lekerüljön a napirendről a pluszmeló kérdése. Már nem kérdés többé nem végzem és kész.

És az is elhangzott hogy az említett "azonnali hatályú kirúgás" csak "elvi lehetőségként" merült fel.

Szóval a bíróság részemről voltaképp blöff volt de nem mindegy? Bejött.

Amit leírtam komoylan gondolom . Én nem mondok fel és nem végzek plusz melót.

Ha meg akarnak tőlem válni bizony ki kell engem rúgni.

De nagy hirtelen úgy tűnik mégse gondolták ezt olyan nagyon komolyan...

2016. szept. 3. 13:00
 22/41 anonim ***** válasza:

Valószínűnek tartom, hogy hirtelen megijedtek, és most ők is utánanéznek, mérlegelik a lehetőségeket.

Visszavonulót fújtak, de véleményem szerint ez nem jelen tmég győzelmet.

Egy csatát megnyertél, ez tény.

Nagyobb helyeken van saját jogásza a cégnek, nem tartom kizártnak, hogy vele egyeztetne, hogyan tovább.

2016. szept. 3. 13:15
 23/41 A kérdező kommentje:

"hogy vele egyeztetne, hogyan tovább."

Szóval magyarul amikor a főnök nagy hangon ugatta hogy kirúglak akkor csak pofázott a semmire. Ezt így érted?

Meg esetleg bement a hr-eshez aki arról is tájékoztatta hogy velem azonos pozicíóra kb 6 hónapja nincs ember mert nem találnak olyan majmot aki ennyiért eljönne eerre a munkára úgyhogy marhára nem jó ötlet engem kirúgni mert nem 10-en állnak a helyemre hanem eleve hiány van fél éve hát még ha én is elmegyek... mondjuk így érted?

2016. szept. 3. 14:40
 24/41 anonim ***** válasza:

Nem.

Továbbra is úgy értem, hogy túl nagy arcod van.

Hiába próbálod a szavakat a számba adni.

A főnök közölte, hogy ő a főnök, nem te.

Hogy mi lesz a vége, mire mész be hétfőn, vagy 2 hét múlva, nem tudjuk, de ilyen egoval biztos nem fogod beismerni itt nekünk, ha valóban elküldenek a francba.

2016. szept. 3. 16:00
 25/41 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy megsértődtem, mikor zöldet adtam arra, amiben lehúzol. :D Mert igazad van, csak értelmezni nem tudsz a mondatommal kapcsolatban, amit előtte írtam. :D

Ugyanazt fejtetted ki, amit én egy mondatban előtted... csak a zárójelben írtakat nem tudtad megfelelően értelmezni. Emiatt inkább kifejtettem, és hidd el, teljesen tisztában vagyok a lehetőségekkel munkaköri leírásokkal kapcsolatban. Mert ez a munkám.;) Üdv!

2016. szept. 3. 17:19
 26/41 A kérdező kommentje:

"A főnök közölte, hogy ő a főnök, nem te. "

Tiszta sor. Ő közölte hogy ő a főnök én meg marha egyszerűen közöltem hoyg X dolgot nem csinálok ha ő a főnök ha nem, ha kirúg ha nem.

Mert ugye ő a főnök de a munkát meg én végzem ha végzem és ha én azt mondom nem akkor lehet ő a főnök akkor se lesz elvégezve.

2016. szept. 3. 18:24
 27/41 A kérdező kommentje:

De akárhogy ragozzuk ugyanoda jutunk: rúgjon ki vegyen fel új embert csinál amit akar.

De abból ítélve hogy fél év alatt se tudott új embereket felhajtani és inkább bérembereztet abból valahogy az a sanda gyanúm hogy én se kerülhetek lapátra mert ki a jó francot talál majd ha hónapok alatt se talált senkit?

Bérember az jó tedd ide tedd oda melóra de oda ahova agy is kel oda már nem.

Mert ha annak a bérembernek lenne agya és értene valamihez akkor nem lenne bérember.

2016. szept. 3. 18:27
 28/41 anonim ***** válasza:

Undorító vagy, ahogy másokról beszélsz.

Én is voltam bérelt éveken keresztül, és még több száz kollégám.

Semmivel sem tudtunk kevesebbet, mint az állományban lévők, sőt...

Egyszerűen ez anyagilag jobban megéri a cégnek.

Nem tudom, miért gondolod, hogy te több vagy másoknál.

Nem vagy se több, se jobb, semmi.

A főnököd valószínüleg egy birkatürelmű ember, de ez sem tart örökké.

Nem véletlen, hogy ő vezető pozícióban van, te meg egy kis senki alkalmazott vagy.

Majd egyszer rájössz.

De mint írtam, úgysem fogod beismerni soha.

Nehogy már a farok csóválja a kutyát.

Ilyen mentalitással menj vállalkozónak, ahol nem parancsolnak neked.

De az már túl nagy falat lenne. Könnyebb lentről ugatni.

2016. szept. 4. 09:48
 29/41 A kérdező kommentje:

"hogy ő vezető pozícióban van"

Na ja nem véletlen. Volt Fidelitas-os csak onnan távozni kellett amikor letöltendő börtönt kapott.

Onnan szabadult de akkor is a "mi kutyánk kölke" maradt és bár a párt környékéről is távonia kellett azért csak alányomtak egy cégvezetői széket. Diploma végzettség referencia semmi, csak a szokásos sógorkomaság.

Na ilyen ember az én főnököm. Börtönből szabadult nulla semmi jani akinek a segge alá tették a céget.

2016. szept. 4. 12:51
 30/41 anonim ***** válasza:

mindent megmagyarázol, csak neked legyen igazad.

utálom az ilyen minden lében kanál alakokat.

2016. szept. 4. 15:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!