Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha azonos pluszfeladattal...

Ha azonos pluszfeladattal bíznak meg mint egy munkatársamat és azonos a beosztásunk is nem kéne azonos feltételeket biztosítani? Anyagi feltételt fizetést pl?

Figyelt kérdés

Csak röviden: kollegám elment szülni. Azonos beosztásban voltunk azonos végzettséggel azonos feladatkörrel és munkaidővel. Szóval két klón.

A cég megbízta egy plusz feladattal amire heti 6 óra havi 24 óra pluszt számoltak el neki és jó vastagon fogott a céges ceruza nem a szokásos túlórapénzt kapta erre a 24 órára hanem a 3x pénzt!

Most elment szülni és a plusz meló rám hárul (a saját munkám mellett persze).

Én meg mondtam hogy szívesen ellátom teljesen azonos feltételekkel. Havi 24 óra plusz erre, 3x tarifával. Ő megkapta semmivel se több jobb tapasztaltabb képzettebb mint én, azonos beosztása is-ha ő megkapta én is ilyen feltételekkel vállalom. Ha a cég ezt nem akarja megadni (mert volt egy sejtésem hogy nem) akkor semmi gond de akkor nem vállalom.

Saját munkámat persze ellátom plusz melót meg ezekkel a feltételekkel.

A dolog oda jutott hogy kiderült: nem adnak nekem plusz órát egyet se végezzem a plusz melót a saját munkaidőmben, ha belefér akkor jó (de nem fér) ha nem hát így jártam majd benn maradok estig persze ingyen. Oldjam meg hogy férjen bele...

Én meg közöltem erre hogy erről szó se lehet. Nem csinálom.

Ők meg erre közölték hogy akkor már nyomtatják is a felmondást fegyelmivel azonnali hatállyal elküldenek. Főnöki rendelkezés megtagadása.

Így most végzem azt a melót amire kollega havi 24 órában 3x tarifával pénzért csinált-a saját munkaidőmben ingyen. És nem, nem fér bele, de ez senkit se érdekel. Oldjam meg hogy férjen bele.

Kérdésem: ebben a helyzetben nem jogos az azonos feltételek elvárása? Az egyik kertész kap gereblyét a munkához (hasonlat) a másik meg vigye otthonról? Ingyen?

2016. szept. 2. 10:10
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Az én "igazamhoz" mi a jó franc köze van annak hogy a főnököm BÖRTÖNVISELT EMBER?

Ez csak egy adalék hogy tisztábban lássunk.

Ugye szememre vetették hogy marha okosnak hiszem magam mégis nem én vagyok vezetői pozícióban hanem ő.

Hát igen. nem én vagyok a főnök hanem ő.

Na de én nem is voltam börtönben.

Na erről meg arról hogy ki a vezető tán ennyi elég is .

Egy sittes szar a főnök és még ugat is.

Magyarország.

2016. szept. 4. 17:46
 32/41 anonim ***** válasza:

na, már meg az országot szidod...

figyi már, nem szédülsz???

2016. szept. 4. 19:03
 33/41 A kérdező kommentje:

Ez a munkahely is olyan kicsiben mint az ország. Csókosok strómanok semmihez se értő ejtőernyős szarok akik ugatnak csak a múltjuk ki ne derüljön. Ill ha kiderül akkor se lesz semmi.

Kiskirályok atyaúristenek senkik.

Nem olyan mint az egész ország? Egy nagy szar?

2016. szept. 4. 20:31
 34/41 anonim ***** válasza:

Ez mikori sztori? Igaz egyáltalán? Pár hete már megkérdezted, hasonló válaszokat kaptál, intelligens stílusban elmagyarázták, hogy sajnos ez van, ha a főnök megkér rá, el kell végezni, aztán ugyanúgy eldurvult a vita. Most mégis mire számítottál? Hogy majd itt sajnálkozik mindenki?

Nézd, lehet, hogy egy szar hely az, ahol dolgozol. Van még ilyen pár. Viszont akkor nem sírni kell, hanem keresni egy másikat. Bár, ahogy itt írsz, szerintem téged nem nagyon vennének fel sehova.

2016. szept. 4. 21:48
 35/41 anonim ***** válasza:

Én is emlékszem, de eddig nem akartam írni.

Annál a kérdésnél is válaszoltam.

Nem tudom, mit hitt, hogy azóta megváltoztak a dolgok?

Nem, ugyanúgy jogszerű ez a történet.

A kérdésben a példa is rossz, mert semmi olyasmi nincs, hogy az egyik ember ne kapná meg a munkához szükséges eszközöket.

Minden biztosítva van.

Ha nem tudod időre elvégezni, akkor nem vagy alkalmas a munkavégzésre.

A kolléganőnek lehetett még 1000 egyéb feladata, amiről te nem tudsz.

Ugyanis NEM KELL tudnod róla! Semmi közöd hozzá.

Minden cégnél vannak olyan folyamatok, adatok, értékek, amiket nem vernek nagy dobra. Nem azért, mert illegálisak lennének, egyszerűen csak nem kell mindenkinek tudni róla.

De teljesen mindegy ez az egész, úgyis csak egyet hajtasz, mint a pereces.

Ha nem neked ítélnek igazat, akkor jön, hogy a főnököd börtönviselt, vagy hogy milyen szemét ez az állam, stb.

Nem veszed észre magad?

Mindenki más hibás, csak te vagy egy tökéletes, ártatlan, meg nem értett királyfi/királylány?

Ez azért gáz, nem?

Volt az előző helyen egy kollégám, épp ilyen volt. És ez most a kifogásokról jutott eszembe.

Éveken át alig dolgozott, de panaszkodott mnindenre. Minden hiobás volt, csak ő nem. Hibás volt a főnöke, meg Orbán Viktor, amiért ő keveset keres. Ha megkérdezték tőle, mit tettt eddig, hogy ez a helyzet megváltozzon, mellébeszélt. Még cégen belül is vannak olyan állások, amik többet fizetnek. Megkérdeztük, hányat pályázott meg az elmúlt 20 évben? Hebegett-habogott.

Az ilyenetnek, mintő, meg a kérdező, mindig lesz egy újabb kifogásuk. Mindig mindenki hibás lesz mindenben, csak ők nem.

2016. szept. 5. 07:15
 36/41 A kérdező kommentje:

Na kifogásoknak annyi.

Ma kölcsönös megegyezéssel azonnali hatállyal felmondtam.

Hivatásos fanyalgóknak és kötekedőknek: NEM felmondtak.

felm időt nem kell letölteni de megkapom a pénzt rá (=1 hónap ajándék pénz).

Ma utoljára még NEM csinálom meg a plusz melót, csakazértsem.

2016. szept. 5. 10:55
 37/41 anonim ***** válasza:

Ezt magyaráztuk az elejétől.

Ha nem tetszik, akkor lépni kell.

A felmondási idő nem ajándék, az jár.

Ne úgy fogd fel, hogy csak te kapod a két szép szemedért. Ez törvény.

Ugye, hogy nem akartak kézzel-lábbal marasztalni?

Mégiscsak működőképes lesz az a cég nélküled is.

Ha így állsz hozzá a jövőben, sehol sem lesz maradásod hosszú távon.

Mindenhol bejön majd egy plusz feladat, de nem fognak ezekre plusz pénzt adni.

Na mindegy, majd felnősz, és megtudod, hogy ez így működik, nem a lekvár főzi a nagymamát...

2016. szept. 5. 12:31
 38/41 anonim ***** válasza:

"Hivatásos fanyalgóknak és kötekedőknek"

Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba:

egész végig te fanyalogtál és te kötöttél bele az élő fába is.

A válaszadók nem kötekedtek, az igazat írták, amit te nem tudtál, nem akartál elfogadni.

MEgint egyszerűbb másokat hibáztatni, de ezek a mások nem tettek semmi rosszat.

Fáj az igazság, ezért most őket (minket) szidod.

2016. szept. 5. 12:33
 39/41 A kérdező kommentje:

"A felmondási idő nem ajándék, az jár. "

Pontosítsunk és ne beszéljünk baromságokat.

A felm idő az jár.

De

1.

Közös megegyezés esetén semmi se "jár" a közös megegyezésben bármi lehet.

2.

Ugye azt tán az itteni gyökagyúak is fel bírják fogni hogy a teljes felm idpt fizetik (ill már ki is fizették)

de EGY NAPOT se kell dolgoznom.

És ez is jár?

Gyökagyúak.

Nekem úgy rémlik hogy a felm idő fele (15 nap a 30ból) az ledolgozandó.

2016. szept. 5. 13:22
 40/41 A kérdező kommentje:

ÚJABB FEJLEMÉNY!!!!!

A főnök felhívott hogy mi lenne ha "elfelejtenénk " azt a felmondást és újra munkába állnék.... felmondási időre kapott pénzt azt megtarthatom.

Igent mondtam.

Na mókuskáim.

Ez már a no comment kategória.

2016. szept. 5. 19:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!