Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha azonos pluszfeladattal...

Ha azonos pluszfeladattal bíznak meg mint egy munkatársamat és azonos a beosztásunk is nem kéne azonos feltételeket biztosítani? Anyagi feltételt fizetést pl?

Figyelt kérdés

Csak röviden: kollegám elment szülni. Azonos beosztásban voltunk azonos végzettséggel azonos feladatkörrel és munkaidővel. Szóval két klón.

A cég megbízta egy plusz feladattal amire heti 6 óra havi 24 óra pluszt számoltak el neki és jó vastagon fogott a céges ceruza nem a szokásos túlórapénzt kapta erre a 24 órára hanem a 3x pénzt!

Most elment szülni és a plusz meló rám hárul (a saját munkám mellett persze).

Én meg mondtam hogy szívesen ellátom teljesen azonos feltételekkel. Havi 24 óra plusz erre, 3x tarifával. Ő megkapta semmivel se több jobb tapasztaltabb képzettebb mint én, azonos beosztása is-ha ő megkapta én is ilyen feltételekkel vállalom. Ha a cég ezt nem akarja megadni (mert volt egy sejtésem hogy nem) akkor semmi gond de akkor nem vállalom.

Saját munkámat persze ellátom plusz melót meg ezekkel a feltételekkel.

A dolog oda jutott hogy kiderült: nem adnak nekem plusz órát egyet se végezzem a plusz melót a saját munkaidőmben, ha belefér akkor jó (de nem fér) ha nem hát így jártam majd benn maradok estig persze ingyen. Oldjam meg hogy férjen bele...

Én meg közöltem erre hogy erről szó se lehet. Nem csinálom.

Ők meg erre közölték hogy akkor már nyomtatják is a felmondást fegyelmivel azonnali hatállyal elküldenek. Főnöki rendelkezés megtagadása.

Így most végzem azt a melót amire kollega havi 24 órában 3x tarifával pénzért csinált-a saját munkaidőmben ingyen. És nem, nem fér bele, de ez senkit se érdekel. Oldjam meg hogy férjen bele.

Kérdésem: ebben a helyzetben nem jogos az azonos feltételek elvárása? Az egyik kertész kap gereblyét a munkához (hasonlat) a másik meg vigye otthonról? Ingyen?

2016. szept. 2. 10:10
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
42%

ez már más kérdés.

persze ebben igazad van, a tapasztalatot nem tudják pótolni.

nem is erre értettem, hanem hogy embert azonnal találnak.

úgy gondolom, hogy ez nem egy agysebészi munka, hiszen most is odaobták egy olyannak, aki eddig nem csinálta.

ez mindennapos a cégek nagy részénél.

úgy tűnik, a cég számára a kérdező tudása nem ér annyit, hogy többet fizessenek érte.

az a baj, és ez most megint rosszul eshet, hogy hajlamosak vagyunk túúlértékelni a végzett munkát.

az én munkahelyemen vannak emberek, akik úgy adják elő, mintha nélkülük megállna az élet.

aztán érdekes módon mikor szabin vannak, vagy táppénzen, fel sem tűnik a hiányuk.

ha ez egy irodai munka, egész biztos találnak valakit, aki ért hozzá, vagy máshol csinált már ilyet.

2016. szept. 2. 11:32
 12/41 anonim ***** válasza:
71%
Egyfelol mar irtak helyesen, hogy neked semmi kozod ahhoz, hogy a kolleganak mennyit fizettek, szoval mar itt le lehetne zarni a sztorit. Masfelol, olyan, hogy "Szóval két klón." NINCS. NEM LETEZIK. Te meg keptelen vagy felmerni, hogy a kollega hozzad kepest hogyan vegzi a munkat, egyfelol nincs ralatasod (ha ot figyelted volna vegig, akkor a sajat munkaddal nem haladtal volna), masfelol nincs meg ehhez a tapasztalatod es tudasod, ezert sem vagy vezetoi pozicioban.
2016. szept. 2. 11:34
 13/41 anonim ***** válasza:
51%
Nézd, a cég próbálkozik, a munkavállaló szintén próbálkozhat. Nagyon sok veszítenivalója nincs szerintem. Nem tudom, milyen munkakörről van szó, de meghirdetni pénzbe kerül. Az új jelöltet kiválasztani pénzbe kerül. Ha pedig nem fizetnek a piacinál jobban a kérdező munkahelyén, akkor jó eséllyel nem találnak a munkájára olcsóbb munkaerőt, vagy olyat, aki ugyanannyiért vállalja. Gyorsan megtalálni nehéz lesz.
2016. szept. 2. 11:43
 14/41 anonim ***** válasza:
12%

10-eshez: elolvastad a zárójelet is?? De leírom () nélkül:

amennyiben olyan feladattal kívánja a munkáltató bővíteni a munkaköri leírást, amely egyáltalán nem kapcsolódik a munkaszerződésben meghatározott munkakörödhöz, az jogszerűtlen, megtagadhatod. És erre van törvény is, csak nem másoltam be.

Amennyiben kapcsolódik a munkakörhöz a plusz feladat, úgy az nem képezi közös döntés tárgyát, a munkáltató egyoldalúan megváltoztathatja, majd eléd teheti, kötelező aláírnod, elfogadnod.

A munkaszerződés módosítása viszont nem lehet egyoldalú, megváltoztatásához közös döntés szükséges, amit el lehet utasítani.

Nagyon hülye vagy 10-es, ha értelmezni se tudsz. Ezt nagyon kedvesen írtam mint bérügyintéző... (5-ös voltam)

2016. szept. 2. 11:52
 15/41 A kérdező kommentje:

"A szerződéskötéskor a cég felajánl valamit, amit te elfogadsz."

Mondjuk erre meg annyit hogy felajánlott egy FIX munkaidőt.

Amib ez nem fér bele nyilván nem véletlenül kapott a másik ember plusz órakeretet.

Vagy rólam azt feltételezik hogy azonos munkát SOKKAL gyorsabban végzek el mint más tenné?

Az marha érdekes feltételezés mert akkor én jobb ügyesebb munkaerő vagyok de egy jobb munkaerővel meg így kell bánni? Hogy lófütyi a seggébe?

Hm.

2016. szept. 2. 11:57
 16/41 anonim ***** válasza:
30%

"Nagyon hülye vagy 10-es, ha értelmezni se tudsz. Ezt nagyon kedvesen írtam mint bérügyintéző... (5-ös voltam)"

Konkrétan te vagy a hülye, mert idiótaságokat írsz.

BAromságot közölsz, aztán persze vérig sértődsz.

Kettőnk közül te vagy az, aki nem tud értelmezni.

Kifejtettem, hogy ha teljesen eltér a munkakörtől, akkor nem teheti meg.

Pl. a wc-pucolást nem adhatja parancsba.

De a "minden egyéb" feladatba jó eséllyel belefér a plusz feladat.

Azt is írtam, hogy két emberes a dolog. Ha elfogadja aláírja, ha nem, akkor mehet isten hírével.

Ha ezek feldolgozása meghaladja az agyi kapacitásodat, akkor nem tudok segíteni.

2016. szept. 2. 12:17
 17/41 anonim ***** válasza:
20%

Nézd, én nem sértődnék meg. Ez versenypiac. Bemész a főnökhöz, hogy neked ez ennyi pénzért nem fér bele. Tök mindegy, milyen munka, a munkaszerződésbe valóban bele szokták írni, hogy a főnök bármire utasíthat, ami nem törvénytelen. Szóval joga van hozzá. Ahhoz viszont nincs joga, hogy állandó ingyen túlórára kötelezzen.

Szóval vagy ajánl fizetésemelést, vagy nem csinálod meg, csak a saját munkádat. Vagy felmondasz.

Az mind igaz, hogy meghirdetni, keresni, betanítani az idő és fáradság, de vannak barom főnökök, akik érzelmi alapon ezt bosszúból megteszik.

De itt tárgyalni kell, nem indulatból, hanem tárgyilagosan.

Persze az is kérdés, hogy hol laksz, milyen más lehetőségeid vannak, vannak-e eltartottjaid, van-e félretett pénzed, ha esetleg hónapokig munka nélkül maradsz.

Ha ez gond, akkor meg ne csinálj semmit, hanem szépen keresgélj, és ha találtál mást, akkor mondj fel.

2016. szept. 2. 21:05
 18/41 A kérdező kommentje:

"Szóval vagy ajánl fizetésemelést, vagy nem csinálod meg, csak a saját munkádat. Vagy felmondasz. "

Hát én a C opciót választom-nem csinálom meg csak a saját munkámat és NEM MONDOK fel. Rúgjanak csak ki találják meg az indokot de jó indok legyen mert a munkaügyi bírságon is meg kell állni a helyét annak az indoknak. Mert ahogy kirúgnak első utam a bíróságra vezet majd.

Ezt már a főnöknek is elmondtam és láss csodát úgy tűnik nem is olyan fontos már az a plusz meló általam történő végzése...

2016. szept. 3. 09:12
 19/41 anonim ***** válasza:

Ezt már közöltük, bíróságon ezzel veszítesz.

Nem akarod elfogadni, mert nagyon indulatos vagy, de attól még így van.

Találjanak egy jó indokot?

Annyira nem kell keresgélni: a dolgozó nem végezte el a rá bízott munkát.

Ezt megtámadni nem tudod érdemlegesen.

A te logikád szerint örökké ugyanazt és ugyanannyit kéne csinálnod, mint amikor elkezdtél ott dolgozni. Ez nem így működik.

Mindig jönnek új dolgok, régiek eltűnnek, változik a világ.

Egy-egy feladat miatt pedig nem szoktak szerődéseket, munkaköri leírásokat módosítani, azért van benne az általános szöveg, ami a plusz feladatokat felöleli.

Van fogalmad róla, hogy 7 éve, mikor kezdtem, mennyi munkám volt, és ahhoz képest mennyi van most? De szerintem ezt nagyon sokan el tudnák mondani magukról.

Ha a munka mennyiségét nézzük, akkor kb 5x-ös fizetést kéne kapnom.

Ha ennyire nem akarsz ott dolgozni, minek kapálózól? Miért nem lépsz le?

Ha vezető lennék nálatok, nem akarnék egy ilyen emberrel együtt dolgozni.

Értetlen vagy, makacs, és magasabbra pozícionálod magad a valóságnál.

Persze legyél öntudatos, de azért ez túlzás.

Egy vezetőnek nehogy már te dirigálj, hogy mit vagy hajlandó megcsinálni a kis kacsóiddal, és mit nem.

Magad alatt vágod a fát.

Most elvégzed a munkád, ez is valami, még a plusz munka nélkül is, közben időt adsz nekik, hogy megkeressék az utódodat.

Ha van egy kis eszük, úgy küldenek el, hogy aznap már ott lesz az új dolgozó.

lehetsz továbbra is nagyon öntudatos, és rohanhatsz a bíróságra, de előtte konzultálj egy ügyvéddel, és próbáld feldolgozni, hogy a sértettséggel nem fogsz pert nyerni.

Ez borítékolható bukás.

Ha ennyire hasznosnak ítéled a munkád, és ilyen sokra tartod magad, akkor mondj fel már hétfőn, és kedden már biztosan lesz új munkád. Egy ilyen nélkülözhetetlen embert biztos azonnal felvesznek mindenhova.

2016. szept. 3. 10:43
 20/41 anonim ***** válasza:

Azért arra készülj fel, hogy hamar megválnak majd tőled.

Bíróságra el lehet menni, de nem fogod megnyerni. Ettől függetlenül, ha ezzel fenyegetőzik egy munkavállaló, általában hatásos szokott lenni, mert senki nem akar bíróságra rohangálni.

Viszont ha ilyen viszony van köztetek a főnököddel, akkor én már most keresnék a helyedben más munkát.

2016. szept. 3. 12:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!