Ezek a fiatal csitrik mennyit keresnek, most őszintén?
Ülök ma a buszon munkába menet, és egy csaj ilyet szól a másiknak:
"nagyon kevés a fizetés....160-at keresek, az nagyon kevés....legalábbis nekem"
"nem azért születtem, hogy számolgatnom kelljen a pénzem és garasoskodni"
valami kórházi dolgozó lehetett a csaj, úgy vettem ki.
Én magánszférában dolgozom, BME-s mérnök diplomával, és én is 160-at keresek, de kezdetekben még ettől is kevesebbet.
És én egyedül tartok fenn egy lakást, tehát van annyi rezsim, mintha albiban laknék én is. Mondjuk azt a lehetőséget ne is pedzegessük, hogy LEHET a csaj a szüleinél lakik és igen kevés a lakhatási kiadása.
De hát iphone6 meg kozmetikus, ruhák viszik a pénzt ja. Meg a taxival járás mindenhova...
ja, am "ha ezt meg tudod csinálni, akkor azt is"
akkor azt miért nem mondod, hogy ha ide jó vagyok a munkáltatónak meg az embereknek, akkor máshova is.
160.- nekem is kevés lenne, nem is vállaltam el olyan munkát.
Miért baj az,ha valakinek nagyobbak az igényei? Ha megszokott egy bizonyos életszínvonalat, ami a 160ból már nem jön ki, az az ő baja, ez neked miért szúrja a szemed? Van,aki nettó 250es keresettel is sír :D
Egyébként a mérnök ismerősiemből kiindulva szerintem is kevés,amit te kapsz. Nem azért szenvedtél a BME-n éveket, hogy ennyiért add a tudásod. (bár a válaszaid alaján elég nagy probléma van a hozzáállásoddal.) Ha most nem is, de a későbbiekben én feltétlenül váltanék a helyedben.
hát én sem úgy képzelem el az életem, hogy évek múlva is itt ennyiért legyek. Én nem aggódom amiatt, hogy ennyire kevés lesz a fizetésem a jövőben. Amiatt inkább, hogy a korosztályomtól ugyanúgy le leszek maradva...
szal mire nekem lesz 350 bruttó, addig másnak már 500bruttó és így tovább.
Én amugy mindig kaptam a pénzt otthonról, egyetem alatt is csak szórtam, mondjuk csak amolyan gyerekes dolgokra, mint csoki-kóla-csipsz.
Bulgáriai nyaralásra nem igazán kaptam volna.
A kérdezőnek nyilvánvaló önértékelési zavarai vannak, aminek okait nem firtatnám, viszont mindenképp kezelni kellene. Barátok, barátnő, pszichológus, vagy bárki, de valamilyen külső segítségre szüksége van.
Én villamosmérnökként végeztem a BME-n, a legalacsonyabb ajánlat, amit kaptam, nettó 220 volt.
A nettó 160 Budapesten egy gyenge kezdő bér egy Msc-s tervező mérnöknek, második munkahelyen, projekt menedzselési feladatok mellett pedig egy vicc. Senkit nem tudok a 30 fős tankörből, aki ilyen kevés kezdőt kapott volna.
Kicsit nézz szét a fizetések.hu-n, gyúrd ki az önbizalmadat és keress egy helyet a jelenlegi pénz duplájáért.
Ami az egészségügyi dolgozókat illeti: az új ösztöndíj rendszerrel a hiányszakmákban elhelyezkedő rezidensek, valamint az erősen létszámhiánnyal küzdő helyeken dolgozó szakápolók 140-230 között kapnak kezdőt, ami egy hatalmas ugrás mondjuk a 4 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, de valójában még mindig a béka segge.
első fizetésem 300br volt. plusz bérlet, plusz vonatjegyet is fizették családlátogatáshoz, ami nekem ilyen 5000 egy útra.
BSc-m van még mindig.
De különben látszik, hogy te hozzám képest sokkal jobb helyzetben vagy, mert azt hiszed, hogy az embernek még ilyen állapotában is van csaja. Aki jól néz ki, annak tényleg van még depressziósan is nője, de mivel én nem vagyok magas, jóképű, erős testalkatú, ezért nekem nincs.
Önértékelés pedig egy humbuk. A VILÁG értékel engem, és azt el kell fogadni. Persze lehet küszködni is a jobbért, de mikor látja az ember, hogy másnak mennyire könnyű még a küszködés is, na akkor nem sok kedv van hozzá.
Pszichologushoz jártam két évig egyetemen, mert már ugye ott sem volt nőm, és eléggé kinlódás volt az élet. Ugyhogy nem elég, hogy a BME-re jártam, ami kva nehéz, de még szexelni sem volt lehetőségem. Miközben limlom iskolákat ugy végzik el a fiatalok, hogy egy csomót dugnak.
Persze azóta már voltak nőim, de a nőzésbe vetett gürizés sem térült meg olyan szinten, ami legalább átlagos lenne! Mert ritkán és okádék nőknek kellek.
És hát nem kezdem el ujra, de inkább mégis:
aki jóképünek született és magasnak és jó testalkatunak, annak könnyen van nője, és már emiatt sem kell küszködnie. Aztán persze munkát is könnyebben kap, mert a HR-es kispsicsák kivételeznek vele, MERT JÓL NÉZ KI!
Egyszer voltam egy álláskeresési tanácsadónál, egy idősebb HR-es nő, aztán ő pl azt mondta, hogy már akkor látta, hogy nem vesz fel, amikor JÖTTEM FEL A LÉPCSŐN.
Ha mondjuk lehangolt állapotomban ér egy ilyen , én ráboritom az asztalt.
És volt pofája abba is belekezdeni, hogy sportos külsővel jobbak lennének az esélyeim.
A sportos külső az én esetemben a totál átlag férfi formát jelentené. Nekem még a normál külsőért is ÉVEKET kellene VASSSZIGORRAL és vért izzadva edzeni. Rengeteg pénz, idő és fáradtság árán.
Ha pl elkezdenék járni edzeni, akkor kb annyi lenne, hogy fáradt lennék, és elaludnék a munkában, vagy késnék, és hasonlók.
ja és abba külön nem kezdek bele, hogy ezek a HR kispsicsák azt hiszik interjúztatás közben, hogy vmi buliban vannak és a flegma lotyó stílussal kell túráztatni az ipsét.
Elképesztő mekkora pofájuk van interjún és milyen stílust engednek meg maguknak.
És ennek semmi köze a szakmához, ez puszta női flegma viselkedés, amit akkor szoktak bevetni, mikor az embert tesztelgetik, hogy mennyire fickós és mennyire nem hagyja magát lerázni.
igen, tudom, sose lesz csajom, sose lesz munkám, még valami?
mondjál valami megállapitást, okoskám.
mert mindenben igazad lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!