Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha egy álláshirdetés szövege...

Ha egy álláshirdetés szövege úgy hangzik, hogy fiatal, csinos titkárnőt keresnek, attól még megbízható? Nagyon gyanakvó vagyok és csak normális munkahelyet szeretnék.

Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 10:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze, attól még lehet megbízható. Egy titkárnő sokszor képviseli is a céget, meg kell jelennie, nem mindegy, hogy néz ki. Tudom, hogy nem ez a legfontosabb, de ez is számít.

Ha behívnak interjúra, akkor ki fog derülni, hogy normális-e a munkahely. Ha nem, akkor legfeljebb nem fogadod el az állást.

2011. jan. 6. 10:33
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Miért kell egy titkárnőnek csinosnak lennie? Szerintem nem csak papírmunkára kell a hölgy...
2011. jan. 6. 10:45
 3/6 anonim ***** válasza:
95%

:D magyar hozzáállás.

Én titkárnő vagyok, azért írtam, hogy nem mindegy, hogy néz ki. Tegyük fel, egy modellügynökséghez keresik, ahol fontos a jó megjelenés. Aztán sok olyan cég van, ahol nagyon adnak a külső megjelenésre, mert pontosan tudják, hogy a partnerekre és a vevőkre ez hat. Tehát igenis számítani fog a kinézet. Tegyük fel, egy szépségipari cégről van szó, és amikor tárgyalnak a partnerükkel, beviszi a kávét egy ronda titkárnő. A partnerre ez tudat alatt hat és máris negatívabb megítélése lesz a szépségipari cégnek.

Sok ilyen apróság van, amit egyre több cégvezető figyelembe vesz, mert effektíve forintosítható egy ilyen első ránézésre lényegtelen dolog is.

2011. jan. 6. 10:52
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Ha én főnök lennék, én is fiatal, csinos alkalmazottakat vennék fel. Nincs ebben semmi rossz, nem kell ebédszünetekben szopiztatni, csak hát szivesebben vagyok szép nőkkel, mind gusztustalanokkal, szerintem ez rendjén van.
2011. jan. 6. 10:57
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Elküldtem az önéletrajzomat, majd kiderül. Még egy kérdés. 4 órás adminisztráció lenne. Kértek fizetésmegjelölést is: bruttó 50 sok? Pályakezdő vagyok.
2011. jan. 6. 11:07
 6/6 anonim ***** válasza:
66%
A szép ugyanannyiba kerül, mint a csúnya. Akkor legyen már szép :)
2011. jan. 6. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!