Ha egy álláshirdetés szövege úgy hangzik, hogy fiatal, csinos titkárnőt keresnek, attól még megbízható? Nagyon gyanakvó vagyok és csak normális munkahelyet szeretnék.
Persze, attól még lehet megbízható. Egy titkárnő sokszor képviseli is a céget, meg kell jelennie, nem mindegy, hogy néz ki. Tudom, hogy nem ez a legfontosabb, de ez is számít.
Ha behívnak interjúra, akkor ki fog derülni, hogy normális-e a munkahely. Ha nem, akkor legfeljebb nem fogadod el az állást.
:D magyar hozzáállás.
Én titkárnő vagyok, azért írtam, hogy nem mindegy, hogy néz ki. Tegyük fel, egy modellügynökséghez keresik, ahol fontos a jó megjelenés. Aztán sok olyan cég van, ahol nagyon adnak a külső megjelenésre, mert pontosan tudják, hogy a partnerekre és a vevőkre ez hat. Tehát igenis számítani fog a kinézet. Tegyük fel, egy szépségipari cégről van szó, és amikor tárgyalnak a partnerükkel, beviszi a kávét egy ronda titkárnő. A partnerre ez tudat alatt hat és máris negatívabb megítélése lesz a szépségipari cégnek.
Sok ilyen apróság van, amit egyre több cégvezető figyelembe vesz, mert effektíve forintosítható egy ilyen első ránézésre lényegtelen dolog is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!