Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezek a fiatal csitrik mennyit...

Ezek a fiatal csitrik mennyit keresnek, most őszintén?

Figyelt kérdés

Ülök ma a buszon munkába menet, és egy csaj ilyet szól a másiknak:

"nagyon kevés a fizetés....160-at keresek, az nagyon kevés....legalábbis nekem"

"nem azért születtem, hogy számolgatnom kelljen a pénzem és garasoskodni"

valami kórházi dolgozó lehetett a csaj, úgy vettem ki.

Én magánszférában dolgozom, BME-s mérnök diplomával, és én is 160-at keresek, de kezdetekben még ettől is kevesebbet.

És én egyedül tartok fenn egy lakást, tehát van annyi rezsim, mintha albiban laknék én is. Mondjuk azt a lehetőséget ne is pedzegessük, hogy LEHET a csaj a szüleinél lakik és igen kevés a lakhatási kiadása.

De hát iphone6 meg kozmetikus, ruhák viszik a pénzt ja. Meg a taxival járás mindenhova...

2015. márc. 31. 08:31
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
47%
Tipikus személyiségizavarokkal küzdő ember az illető. Miért vagy kiakadva azon, hogy valakinek 160 nem elég?Legalább a duplája kell, hogy saját lakáshoz juss. Na de mindegy is.
2015. márc. 31. 12:45
 12/54 anonim ***** válasza:
94%

A valami kórházi dolgozó 160-ért orvos is lehet, a kezdő orvosok keresnek kb. ennyit.

Egy nővér maximum túlórákkal kaphat 160-at, mezei ügyviteli dolgozók, adminisztrátorok minimálbér környékén, az igazgatóságot nem tudom, a HR-esek, pénzügyesek is kaphatnak ennyit, bár a közalkalmazotti bértábla szerint még diplomával se éri el a 160-at a fizetés, pláne fiatal csitriként nem.

2015. márc. 31. 13:00
 13/54 anonim ***** válasza:
43%

Kórházi dolgozó nem keres 160-at, hacsak nem a főorvos.

Én el tudom képzelni, hogy egy pályakezdő mérnök ennyit kapjon vidéken. Kezdőfizetésnek jó, de később mindenképp válts.

Hogy körülötted milyenek az emberek, azzal meg ne foglalkozz. Van akinek 16 évesen mercit vesz az apja,most akkor akasszam fel magam?!

2015. márc. 31. 13:43
 14/54 A kérdező kommentje:

Ez a második munkahelyem.

Az elsőbe protekcióval kerültem, ott tűrhetően fizettek, csak mivel ez az egyik "mindenki kedvence" állami cég volt, ezért nem folyt érdemi munka, csak a "helyezkedés", nekem meg az nem erősségem.

Ki is rúgtak még próbaidő vége előtt.

Mostani munkahelyem egy, a régi világban nagy állami (de azóta privatizált és "kiherélt") vállalat.

Nagyon kapzsi és öreg a tulajdonos, úgyhogy itt mindenkinek gyalázatos a bére.

Ide kerülésem után igen hamar előállt egy olyan személyi változás aminek következtében én lettem az egyetlen tervező, nekem kellett jobbára a hátamra venni itt a dolgokat műszaki-gyártásirányítási és minőségbiztosítási téren, mindezt 0 tapasztalattal.

Persze tudom, hogy más munkahelyen nem állnám meg a helyem, mert oda eleve nagyobb intelligencia, rátermettség, jobb szociális készségek kellenek.

Ide az idős vezetés "lexaromsága" miatt vettek fel. Tehát neki mindegy volt, csak felvegyen valakit, aki elég olcsón jön és első látásra megfelel. Itt nem volt az interjún HR-es kispicha, kinek "megérzései" (és facebook kutakodási skilljei, mert ugye erre kell a büfészakja) döntik el a jövőmet.

Ez a munkahely abból a szempontból is jó nekem, mert nem kell sok emberrel közösködni, nem kell nyalizni, nem kell emberekkel munkába menni, megosztani velük magánéletem részleteit.

Ebben a munkába a stresszt jobbára az jelenti, hogy a fönök személyes hülyeségeivel ugráltat bennünket.

Pl. keress neki neten ÓCEÁNKÉK (sic) ruhaszövetet, vagy csinálj listát a márc. 15 állami kitüntetettjeiről, vagy nézd meg milyen t-vel irják a tonnát röviditve. Most hirtelen ezek jutottak eszembe, de ezek a leglájtosabbak.

Állandóan úgy kell dolgoznom, hogy közben a következő 3 feladatomat mesélik. Persze a munka jellegéből fakadóan nem haladja meg a képességeimet, ugyhogy birom.

Jobb munkahelyen nyilván meghaladná.

Ugyanis nekem csak alapképzettségem van.

2015. márc. 31. 14:17
 15/54 A kérdező kommentje:

meg én úgy nőttem fel, hogy:

"sosem lesz nőd"

"sosem lesz munkád"

"sosem fogsz 100k-nál többet keresni"

szal én mindig ezeket kaptam

2015. márc. 31. 14:37
 16/54 anonim ***** válasza:
75%
Ne haragudj, eddig sem értettem a problémádat, de mostmár teljesen tanácstalan vagyok.
2015. márc. 31. 14:47
 17/54 A kérdező kommentje:

És azt érted, hogy miért hüledezik rögtön mindenki azon, hogy BME diplomával ennyit keresek?

ezek szerint kodolányis mesedélután képzéssel keresnek ennyit?

2015. márc. 31. 14:50
 18/54 anonim ***** válasza:
27%
Igen, a hüledezést értem. Diploma nélkül keresnek annyit emberek, mint te a BME diplomáddal. Nem tudom, hogy konkrétan milyen szakon végeztél, de 2-szer ennyit szerintem bármelyikkel meg tudnál keresni.
2015. márc. 31. 14:56
 19/54 A kérdező kommentje:
És hogy?
2015. márc. 31. 15:04
 20/54 anonim ***** válasza:

Hát ha ilyen az önképed, úgy bizony nehéz jó munkahelyet találni. Mert az állásinterjún el kell adni magad, mint egy olyan embert, aki a cégnek a legjobban megfelel. És ne hidd, hogy máshol annyival többet kell csinálni, mint a jelenlegi munkahelyeden. Ha ezt meg tudod csinálni, akkor megy az is.

Mellesleg jó fizetést csak multinál lehet kapni, oda meg legalább egy nyelven kell felsőfokon beszélni. Ha ez nincs meg, hiába bármilyen diploma.

Én 35 fős csoportban dolgozom, és nem osztom meg velük a magánéletem minden részletét, és nem is nyalizok senkinek. De amikor volt új feladat elsőként jelentkeztem rá. Szeret a főnök. Előrelépni meg én sem akarok, mert itt ha kineveznek csoportvezetőnek kb. nettó 10.000-rel kapsz többet, akkor meg minek az a nagy felelősség?

Egyébként igen, megnézik a facebook-os profilodat az állásinterjú előtt. Manapság már hátrány, ha nincs. Hát legyen, és szép legyen. Alapinformációkkal, egy jó képpel magadról. Álláskeresés idejére kicsit érdemes át is alakítani a profilodat.

2015. márc. 31. 15:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!