Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igaza van anyukámnak, hagynom...

Igaza van anyukámnak, hagynom kéne a fenébe?

Figyelt kérdés

Nagy nehezen végre munkát kaptam külföldön. Fizikailag és lelkileg is megterhelő kissé, mivel korábban nem dolgoztam még vendéglátásban. Heti 6 nap, napi 8-9 óra, talpon egész nap étel és szünet nélkül. Annyi időre hagyhatom ott a pultot, hogy napközben egyszer kimenjek a mosdóba.

Ezzel még mind nem is lenne gond, szeretem a munkát, tudom is csinálni. Viszont nem akarnak fizetni. 2 hete lesz, hogy ingyen dolgozom, mert mindig meghosszabbítják azt a nyamvadt próbaidőt. Lassan nem lesz pénzem buszjegyre a "munkahelyemre".

Már fizikailag is sikerült teljesen belebetegednem a bizonytalanságba, hogy akár hónapokat is lehúzathatnak velem így, mert más lehetőség nincs a láthatáron, ezért nem tudom otthagyni.

Anyukám szerint hiába várom azt a szerződést, amíg látják, ingyen is teljesítek, rabszolgát fognak belőlem csinálni. Igen is meg kell mondanom, vagy aláírunk valamit, vagy kimegyek azon az ajtón, és nézhetnek új alkalmazott után.

Neki van igaza, és erélyesen fel kéne lépnem, vagy csináljam tovább, hátha kapok papírt végül?

21L

2015. márc. 1. 13:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Rég ott kellett volna hagynod, ilyen nincs hogy "meghosszabbított próbaidő".
2015. márc. 1. 14:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A próbaidőt is ki kell fizetniük, szóval madár vagy te mindenhogyan..
2015. márc. 1. 15:12
 13/17 anonim ***** válasza:
Már a német munkáltatók is olyan tetvek, mint a magyarok?
2015. márc. 1. 15:22
 14/17 anonim ***** válasza:

Menj be holnap reggel úgy ahogy szoktál és ülj le az egyik asztalhoz. Ne csinálj semmit. Ha jön a főnök, hogy miért nem csinálsz semmit, akkor mond meg neki hogy mi a problémád!

Vesztenivalód ezzel nincsen, de ha továbbra is dolgozol fizettség nélkül, akkor a jövőben sem fognak fizetni!

Legyen a "pofádon bőr", gondolj bele, ők pénzt keresnek rajtad, nem az utolsó falatot veszed el tőlük!

Hajrá, hajrá, legyél határozott!

2015. márc. 1. 17:00
 15/17 anonim ***** válasza:

Egy ismerősömnek ingyen szállást ígértek, hó végén fél havi fizetést levontak szállásra.

Azért,mert Németországban vagyunk ne gondoljuk, hogy ott minden korrekt!

2015. márc. 1. 17:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Nemetorszagi magyar honfitars munkaltato, szerintem.
2015. márc. 2. 11:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Legyél határozott, kérdezd meg, hogy elégedettek-e a munkáddal, kell-e még maradnod, vagy most azonnal elmész a csába. Mondd meg, hogy 1 napot vársz, ha kellesz. (1 napot, azért, hogy ne mondhassák, hogy két rántott hús között nem tudnak szerződést írni.) És ha 1 nap múlva nem lesz szerződés, akkor Te szépen lelépsz, és felnyomod őket az illetékes hatóságoknál. Most mindegy, hogy mennyire hisznek a kis bevándorlónak... Attól még fölnyomod. Ha hivatalos úton teszed, sztem kénytelenek utána járni. Ki tudja, lehet már a sokadik vagy, és előbb utóbb megütik a bokájukat.

[link]

a lényeg: "Jedes Bundesland hat einen Hauptzollamt-Standort, an den man sich wenden kann, sofern der Verdacht auf illegale Beschäftigung oder Schwarzarbeit besteht."

és csak érdességképp írom:

Egy kis angol cégnél dolgoztam, ami csődbe ment, de utolsó pillanatban egy másik cég felvásárolta. Én sem kaptam kb egy hónapig fizetést, csak ígérgettek. De végül megkaptam a pénzt az új főnötől. Tehát nem kell mindig a legeslegrosszabbra gondolni, de ha látják, hogy ingyé' is megcsinálod, akkor visszaélnek vele, amíg lehet.

2015. márc. 2. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!