Igaza van anyukámnak?

Figyelt kérdés

Nehéz gyerekkorom volt. Apukám bántalmazott, anyukám lelki beteg, többet volt a pszichiátrián, mint otthon. Erre ment rá a gyerekkorom. 11-12 éves a nagymamámmal éltünk (én és a húgom), mert anya állapota kritikus volt, aput meg nem igazán érdekelte semmi, el akart válni, minket meg csak úgy lepasszoltak.

20 évesen eljöttem otthonról, mert elegem volt az ottani állapotokból. (Apukám vert, lelkileg megalázott, fenyegetett. Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor végigkergetett a lakásban, hogy elintéz, amiért az engedélye nélkül beszéltem anyával telefonon)

Anyagilag se álltunk jól. Apu nem akart dolgozni, anyu fizetése meg kevés volt 4 személyre.

Most a barátommal élek.

Mondhatni, mintagyerek voltam, a szüleim viszont állandóan siránkoztak, hogy velem bünteti őket a sors. Kitűnően tanultam, nem buliztam, nem volt káros szenvedélyem sem gyanús baráti társaságom, nem pasiztam. Még 19 évesen is csak 10ig lehettem kint, úgy, hogy a barátomnak hazáig kellett kísérni. Falu méretű kisváros.

Anyu tegnap összeveszett velem telefonon, hogy milyen gyenge ember vagyok, ő 20 évesen még nem volt depressziós (én sajna igen, de önállóan gyógyultam ki, nem voltam pszichológusnál), engem senki sem bántott, ritka szerető családban nőttem fel, és anyagilag is megvolt mindenünk. Én viszont hálátlan vagyok, egész életemben kihasználtam másokat, stikliztem, majd pedig aljas módon megléptem otthonról. (Fél évvel előtte közöltem, elköltözöm)

Amikor kértem, mondjon példát a hazugságaimra és a stiklijeimre, nem tudott.

Tényleg igaza van, és bennem a hiba?

21N

2015. febr. 11. 20:06
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
"Tényleg igaza van, és bennem a hiba? " provokativ kérdés. Leirásod alapján egy kisangyal vagy.
2015. febr. 11. 20:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha már eljöttél otthonról és semmi közöd ahhoz a családhoz, amelybe beleszülettél, akkor válj le teljes mértékben és építsd fel a saját életed. Majd 20-30 év múlva válaszolni tudsz a magad által feltett kérdésre. Csak arra ügyelj, hogy ne az otthonról hozott mintát kövesd.
2015. febr. 11. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs benned hiba. Elismerésem, hogy kitartottál, kitartasz. Sajnálom, hogy így kellett felnőnöd, de ez példát adhat később, hogy te igen is többre viszed a későbbiekben és hogy miképp fogod nevelni a gyerekeidet.
2015. febr. 11. 20:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Éld az életed, ne foglalkozz a véleményükkel. 2 füled van, egyiken be ha ilyet mond, másikon ki. Állítsd le, vagy egyszerűen röhögd ki. Borzasztó ha az embernek ilyen szülei vannak.
2015. febr. 11. 20:19
 5/5 anonim válasza:
pár év múlva mond meg neki hogy nem volt igaza.és igen az ők nevelési példájukat ne utánozd a késöbbiekben.
2015. febr. 11. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!