Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás? Szerintetek anyukámnak igaza van?
Sziasztok!
A férjemmel el hűlt a kapcsolatunk és közös megegyezéssel a válás mellett döntöttünk. Van egy 8 éves kislányunk. Úgy szeretnénk megoldani, hogy a 3 lakás az enyém marad övé lesz az autó. Én nem kérek tőle gyerektartást. Nincs szükségem rá, nem akarom, ha talál egy másik barátnőt és gyerekei lesznek, hogy nekem fizessen gyerektartást abból a 80.000 Ft-os jövedelméből. Anyukám folyamatosan veszekszik velem, hogy milyen buta vagyok, hogy nem akarok gyerektartást kérni. Szerintem pedig ez egy normális dolog, és nem akarok neki rosszat, hogy egyik napról a másikra éljen, mert ha abból a 80.000-ből ide adna pl. 15.000 Ft-ot a maradék pénzből nem lehet normálisan megélni.
Ha megtudod oldani a kislány eltartását egymagad is ,úgy hogy ne szenvedjen továbbra se semmiben hiányt akkor szived joga hogy kérsz e vagy nem gyerektartást.
Milyen ritka az ilyen egyébként.Szerintem büszkén kihúzhatod magad,hogy te ezt így bevállalod.Minden elismerésem.Jó lenne ha egy-két anyuka tudna így gondolkodni mint te:-)
Persze ha apukánál lesz a kislány akkor azért ő lássa el mindennel,és nehogy te küldj zsebpénzt a kislánnyal hogy meg legyen neki a napi betevője.Azért nem kell átesni a ló túloldalára:-)Amúgy én is ezt csinálnám ha ilyenre kerülne a sor!
Nálunk is hasonló a történet, én is lemondtam arról, hogy elvegyem tőle a gyerektartást, mert mi is megegyeztünk. Semmi értelme, hogy betartsunk egymásnak és mindenki szívjon, én is kaptam tőle valamit (nem anyagi dolog, de ez hosszú).
Viszont a válóperben nem egyezhettek meg abban, hogy nem kérsz gyerektartást. Valamilyen összeget be kell írni, csak mivel nem kértem a letiltást, így nem is vonják tőle. A láthatásnál is így van, mi a rugalmasban egyeztünk meg, de ez a határozatban nem szerepelhet. Nekünk benne van, hogy havi x összeg és kéthetente a hétvége... stb, aztán mondta a bíró, hogy azt csinálunk amit akarunk, ha MIND A KETTEN egyetértünk. Pl. hiába van a láthatás kéthetente, ha mi ennél ritkábban vagy gyakrabban akarjuk, akkor megtehetjük egészen addig, amíg mind a kettőnknek megfelel.
Szerintem teljesen normális a hozzáállásod, dicséretes!
Apukánk sem kért anyutól gyerektartást, mert megvolt anélkül is.
A jog és a bíróság szerint is anyukádnak van igaza. Itt az a kérdés, hogy a rádbízott gyereked érdekét nézed-e vagy sem. Márpedig ha te lemondasz a neki járó pénzről, akkor nem vagy megfelelő gondviselő, nem tudod megfelelően képviselni az érdekeit és akár az is előfordulhat, hogy emiatt a bíróság nem is neked ítéli...
Ezt konkrét eset alapján tudom mondani, ahol azért vették el anyától a gyerekfelügyeleti jogot, mert ő önként lemondott a gyerektartásról.
Persze árnyalhatja a képet, ha a lakás felének az értéke, amiről a férjed lemond összességében kiteszi a gyerektartás elkövetkező tizenakárhány évben fizetendő összegét.
De akkor ne úgy beszéljünk róla, hogy lemondasz a gyerektartásról, hanem úgy, hogy a férjed a lakás 50%-val kiváltja a fizetési kötelezettséget.
7:"Itt az a kérdés, hogy a rádbízott gyereked érdekét nézed-e vagy sem. Márpedig ha te lemondasz a neki járó pénzről, akkor nem vagy megfelelő gondviselő,"
Ez hülyeség. Nálunk a fizetési különbség háromszoros az én javamra, és igenis a gyerekek érdekét néztem akkor, amikor nem szedem el a pénzt a volt férjemtől, hanem azt mondom, hogy vigye el a gyerekeket amikor akarja és ezen a pénzen vegyen nekik valamit, vagy menjenek el valahová és költse belépőre.
Én meg simán tudom finanszírozni a gyerekek különóráit, ruháit, nyaralását, stb.
Baromság az amit írsz.
4. vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!