Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás? Szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás? Szerintetek anyukámnak igaza van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel el hűlt a kapcsolatunk és közös megegyezéssel a válás mellett döntöttünk. Van egy 8 éves kislányunk. Úgy szeretnénk megoldani, hogy a 3 lakás az enyém marad övé lesz az autó. Én nem kérek tőle gyerektartást. Nincs szükségem rá, nem akarom, ha talál egy másik barátnőt és gyerekei lesznek, hogy nekem fizessen gyerektartást abból a 80.000 Ft-os jövedelméből. Anyukám folyamatosan veszekszik velem, hogy milyen buta vagyok, hogy nem akarok gyerektartást kérni. Szerintem pedig ez egy normális dolog, és nem akarok neki rosszat, hogy egyik napról a másikra éljen, mert ha abból a 80.000-ből ide adna pl. 15.000 Ft-ot a maradék pénzből nem lehet normálisan megélni.

2013. ápr. 21. 12:15
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
83%

Annyit értek a dologhoz,ha a lakás a tied volt a házasságkötésetek előtt,akkor nem formálhat rá jogot.

Viszont akkor olyan szempontból kár is volt beírnod,hogy a lakás a tied,mert a tiéd.

Eszerint viszont volt egy közös autó,amit vitt és te még nem is kérsz gyerektartást se,ez már szerintem viszont ezen információk tudatában igenis a te kihasználásod és igen,igaza van anyádnak.

2013. ápr. 21. 16:12
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért pontoztok le,de ha az nem tetszik,hogy az ex férj nem formálhat jogot a nő lakására,csak azért,mert elvette feleségül,ez van.

Én ezt onnan tudom,mert engem is izgatott a téma,és ügyvédtől érdeklődtem meg,mi a helyzet,hiszen én is örököltem lakást a nagyszüleimtől,aminek a felét megmondom őszintén eszem ágába sincs odaajándékozni ex-férjnek.

2013. ápr. 21. 16:24
 23/38 anonim ***** válasza:
70%

házasság előtti különvagyon nem lesz közös, ha a fene fenét eszik sem.

ha a kérdező olyan nagylelkű, h odaadja az exének az autót, az szíve joga, hiszen mint mondta, nincs is szüksége rá.

ilyen esetben nekem tényleg nem az a vacak 15 rugó számítana, hanem hogy az apja foglalkozzon a kislánnyal. ha együtt vannak, amúgyis költ rá.

2013. ápr. 21. 17:18
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érzed nincs szükséged a gyerektartásra akkor mondj le róla. De gondolj arra is hogy ha veled történik valami, és fizetésképtelenné válsz akkor mi lesz.A gyereknek akkor is mindent meg kell adni.És akkor szaladgálsz majd bíróságra?Nem neked jár a gyerektartás, hanem a gyereknek.Ha bankba rakod a gyerkőcnek akkor is tudni fogja hogy azt apától kapta, mert gondolt rá, és ennyi.Szerintem ami jár az jár!Nem kizsákmányolni kell, de egy gyerek 2szülő felelőssége, ne csak az egyik vállalja a "terheket".
2013. ápr. 21. 17:38
 25/38 A kérdező kommentje:
Nekem azért nincs szükségem az autóra mert 10-15 percnyi sétával elérek mindent munkahely, iskola, bevásárló központ. De a férjemnek nagyon messze van a munkahelye és neki szüksége van egy autóra. Volt 800.000 Ft. megtakarításunk azt meg beszéltük, hogy 400.000-400.000 Ft mind a kettőnknek. Amire gyűjtjük a kislánynak a pénzt ahogy jöttek az elszámolások 400.000 -rel több volt rajta mert az apuka rá rakta, így én is fogtam azt a pénzt és át utaltam a számlára. A kislánnyal nagyon sokat foglakozik. Hétvégente kirándulni viszi, biciklizni, sétálni, játszótérre, nagyon sok mindent vesz neki.
2013. ápr. 21. 17:44
 26/38 anonim ***** válasza:
88%

Köszönöm a választ. Akkor te magasan többet keresel, mint a gyerekeit egyedül nevelő anyák anyák 99%-a, a férjed meg ezek szerint mélyen kevesebbet, mint az egyedülálló középkorú férfiak zöme.

Tehát nem vagy rászorulva az ő fillérjeire elhiszem.

Eddig is lehúzott anyagilag és ezután is lefog. Nem vállal semmilyen anyagi felelősséget a saját gyermekéért.

Én azért elvárnék tőle valamilyen hozzájárulást, legyen az egy lekötött takarékszámlára utalás, vagy a gyerek ebédbefizetése etc...

Tehát mindegy az összeg, de valamilyen formában havi gyakorisággal igenis vállalja a felelősséget.

Ha fordítva lenne (ahogy általában szokott (a nők szoktak nettó 80-nal egyedül maradni a gyerekkel, miközben a férfiak keresnek 200 fölött és abból adnak 10-20 ezret). Akkor is a nők megoldják az életüket és egyik napról a másikra élnek, hogy a gyermekeikről gondoskodjanak...

2013. ápr. 21. 18:47
 27/38 anonim ***** válasza:
80%
Ne teljesen érthető, viszont abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy azért ha tud valamit akkor tegyen félre a gyerek jövőjére.
2013. ápr. 21. 18:48
 28/38 A kérdező kommentje:
Azért nem szeretném tőle a gyerektartás kérni megmondom őszintén mert így is alig van pénze. Az autó, jelenleg albérletben lakik azért az sem olcsó, ennivaló, számlák. Még ha 5000 Ft adna az neki kb. 2 hétre az ennivaló ki jönne belőle. Nekem pedig tényleg nem az számít, hogy minél többet kihúzzak belőle. Tudom, hogy a kislányunkkal foglalkozni fog. Ő neki még nem mondtam, hogy nem szeretnék tőle gyerektartás kérni még most csak Anyukámnak, az ügyvédemnek és Nektek mondtam el.
2013. ápr. 21. 19:07
 29/38 anonim ***** válasza:
81%

Nem ide tartozik már, csak kérdezem, hogy ha te egy főállás + háztartás, gyerek mellett még plusszba műkörmözöl is, akkor nem lehetne tőle is elvárni, hogy keressen többet és vegyen le a válladról egy kis terhet?

Átfordítva neked nem kéne plusszba műkörmözni, vagy felvehetnél takarítónőt és ott spórolnál az időddel, amit aztán a gyerekre szánhatnál, vagy magadra és új párkeresésre...

Így nekem az jön le, hogy a párodtól nem vársz semmit, magadat viszont kizsigereled. Mondván jó ember vagy és jót akarsz a másiknak. (Ezért persze tisztelet jár neked. Csak nem szokott jó vége lenni az ilyen nagylelkűségnek.)

Mit jelent, hogy foglalkozni fog a gyerekkel?

Bocs, hogy negatív vagyok. Kicsit nehéz elképzelnem a helyzetedet. Nem ismerlek, rám ne hallgass! De anyud véleményét azért ne söpörd le teljesen.

A végzésben pedig mindenképpen szerepelni fog a gyerektartási kötelezettség, max. utána te nem követeled tőle, ha nem akarod...

2013. ápr. 21. 19:23
 30/38 A kérdező kommentje:
Nagyon szereti a gyerkőcöt. Minden nap beszélnek telefon és ahogy le rakják a lányom rögtön mondja, hogy apa alig várja, hogy velem legyen menni fogunk ide-oda. Mindig mikor találkoznak hoz neki valami ha egy szejm cukrot de akkor is ad neki. A hónap elején a lányom haza állított egy új cipővel mondta, hogy már régen kinézte és azt mondta neki az apukája, hogy tartsa titokba, hogy ne mondja nekem, hogy neki az a cipő kell mert majd ő akarja neki megvenni. Amit csak tud azt meg veszi neki. 12 órákat dolgozik egy gyárba. 2 nap munka 1 nap pihenő idő. A pihenő időbe is jár különböző munkákra pl. kamiont pakol.
2013. ápr. 21. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!