Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás? Szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás? Szerintetek anyukámnak igaza van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel el hűlt a kapcsolatunk és közös megegyezéssel a válás mellett döntöttünk. Van egy 8 éves kislányunk. Úgy szeretnénk megoldani, hogy a 3 lakás az enyém marad övé lesz az autó. Én nem kérek tőle gyerektartást. Nincs szükségem rá, nem akarom, ha talál egy másik barátnőt és gyerekei lesznek, hogy nekem fizessen gyerektartást abból a 80.000 Ft-os jövedelméből. Anyukám folyamatosan veszekszik velem, hogy milyen buta vagyok, hogy nem akarok gyerektartást kérni. Szerintem pedig ez egy normális dolog, és nem akarok neki rosszat, hogy egyik napról a másikra éljen, mert ha abból a 80.000-ből ide adna pl. 15.000 Ft-ot a maradék pénzből nem lehet normálisan megélni.

2013. ápr. 21. 12:15
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan nem lesz jó vége ennek a nagylelkűségnek,szóval már bocs,de hogy még azt is beírtad,milyen aranyos tőle,hogy a lakás a tied,így oldottátok meg közösen,mikor a tied,még jó,hogy nem jutott más az eszébe,te meg még nagylelkűségnek érzed ezt tőle ez azért túlzás.

Én is jó 10 éve ugyanilyen helyzetbe voltam a szülői háttér miatt,hogy simán lemondtam a gyerektartásról,de azóta már fordult a kocka és kerültem nagyon rossz anyagi helyzetbe,amiből sikeresen talpra álltam,és akkor bánhatod,ha mégsem ad.

2013. ápr. 21. 19:35
 32/38 anonim ***** válasza:
65%

Miért váltok? Te is jó ember vagy és őt is szerethető férfinak írod le. Van közös gyermek is.

Mi volt a probléma?

Csak azért kérdezem, hátha így megértem a nagylelkűséged...nem-e vmilyen bűntudat áll-e a hátterében.

2013. ápr. 21. 19:47
 33/38 A kérdező kommentje:
Neki volt egy másik kapcsolata. Ott azt állított, hogy ő egyedül álló. A nő rá jött, hogy valami nincs rendben el jött hozzám míg a férjem dolgozott és el mondta, hogy nekik viszonyuk volt és ha tudta volna, hogy felesége és gyereke van nem lett volna semmi köztük. Mire haza ért össze pakoltam a cuccait és el ment mondtam, hogy most kell nekem egy kis idő. 1 hétre rá találkoztunk mondta, hogy csak futó kaland volt mert kezdett a mi kapcsolatunk ki hűlni. Mondtam ott neki, hogy szeretnék el válni neki annyi volt a kérése, hogy akkor láthassa a gyereket amikor akarja. Tulajdonképpen a megcsalás volt a fő gond. Hazudozott, hogy túlóráznia kell, de Ő nőnél volt.
2013. ápr. 21. 19:54
 34/38 anonim ***** válasza:
50%

Atyaég!

(én pont az ellenkezőjére tippeltem volna elnézést)

Mindig is angyalként tekintettem az ápolónőkre. Te is az vagy. Nem ebbe a világba való sajnos...

2013. ápr. 21. 19:57
 35/38 anonim ***** válasza:

Nem ilyen egyszerű a gyerektartás a gyertek pénze

ti nem mondhatok le róla

Amenyiben ráirat 2 lakást aminek az összértéke fedezi a 18 évnyi gyerektartás összegét kiválthatja a gyt,

de nem biztos hogy a bíró ebbe belemegy

mert a gyereknek a jelenbe kell ennie és ha a te jövedelmed kiesik, csökken a lakás árát nem élhetitek fel mert azt a gyámügy zárolja, hivatalosan se adhatod ki mert az is a gyerek pénze zárolná a gyámügy,

feketén kiadhatód de az nem stabil bevétel a bíró nem számol vele,

ezen túl mert te vagy a gyám a lakások fenntartási költsége is a tied nem telik rá a gyerek nem kap semmit felnötként,

úgy hogy örökölné egyszerer az ingatlanokat.

Mindenkép bíroságra kell menni pláne mert kérdés hogy 80- ból hogy van 2 lakása nincs e büncselekmény a háttérben, nem e társtulajdonos még 4 rokkonal + 1 haszonélvező aztán 50 év mulva se lát a lányod pénzt.

Szép a nagylelküség de ne hagyd magad átvágni.

2013. ápr. 21. 22:28
 36/38 anonim ***** válasza:
80%

Kérdezi!

Biztos vagy benne, hogy a válás lesz a legjobb megoldás? Én is jártam már így és sokszor mondják, hogy csak a káposzta jó újramelegítve... DE vannak kivételek is. Ahol a felek egy ilyen dolog után kígyót békát mondanak egymásra és már réges rég kihűlt a kapcsolat, ott legtöbb esetben nincs is értelme. Viszont ahol még egyébként vannak érzelmek, csak nem megfelelően kommunikálták le a felek a kapcsolati problémájukat ott még lehet remény

Egyébként disznó dolognak tartom, hogy egy másik nőhöz járt! Valóban vannak olyan férfiak akik nem bírnak magukkal, de az esetek nagy részében az ilyesmihez két ember kell! Lehet talán te is egy ici picit hibás vagy .. de valóban a férjed volt a szemét, mert neked nem volt senkid

Amúgy ahogy így olvasom a soraidat a következő kép tárul elém a családotokról:

Van egy gyönyörű gyermeketek, akit mindketten imádtok.... A férjed úgymond "beleült a készbe" mert neked már volt saját lakásod (ezt általában a felek közösen hozzák össze hitelből.. spórolt pénzből .. örökségből)

Mellé van egy nagyon jó fizetésed és szépen éldegéltek együtt..

A férjed egy gyárban dolgozik, azt írtad több műszakban 3 x kevesebb pénzért szinte mint TE

Nem érzed azt, hogy talán neki ez az egész nagyon megalázó lehetett? Az olyan munkahelyeken, mint az övé az ő munkatársai is valószínűleg ennyit keresnek és küzdenek a hitellel és az "életben maradással" sokat panaszkodik az ember ilyenkor..... a férjed meg mindig tudta, hogy nektek mindenre fogja abból a kevésből is amit ő visz haza -- mert az asszony jól keres .NINCS IS EZZEL SEMMI BAJ ne érts félre......

Úgy gondolom te is jó ember vagy, hogy így vélekedsz, hogy inkább szeresse és foglalkozzon a gyerekkel mint csak a kötelező tartást fizesse (lehet egyébként többet rá is költ)

Viszont ő is, hogyha írtad hogy a spórolt pénzt elfeleztétek .. és a férjed egyből a gyerek számlájára rakta... nem magára költötte, holott pár hónapi albit biztos kiütött volna

Te is vállaltál plussz munkát és ő is...

Az egy dolog hogy ő sajnos kevesebbet keresett..... lehet majd kapok itt én is h apuci miért nem váltott melót meg jó volt neki így is stb.. de egy rossz szakmával örüljön az emebr ha van munkája és ha kell elmegy 80 000 ért, de azt nem teszi meg h még nem keres vagy 150 et addig ő nem hajlandó felemelni a seggét mert keres az asszony!

Egy szónak is 100 a vége :-)

Amilyen kedvesen beszélsz róla, szerintem szereted te még ezt a férfit azért...valószínű valahol ő is téged.

Nem próbálnátok meg még egyszer tisztázni a problémákat? Talán ebből a szemszögből is amiket fenn írtam...

Azután meg szépen újra felépíteni a kapcsolatotokat

Szurkolok, hogy jól gyertek ki ebből az egészből

2013. ápr. 21. 23:49
 37/38 anonim ***** válasza:
Ha fenntartod a döntésed, hogy nem akarsz gyerektartást kérni, de a bíróságon valamilyen úton-módon ragaszkodnak hozzá, és esetleg vonni fogják a férfi fizetéséből, egyszerűen csak küldd vissza mindig az összeget a számlájára.:) Meg van oldva. A helyedben én se kérnék gyerektartást. Szerintem nem lennél előbbre azzal a pár ezer forinttal.
2013. jún. 7. 21:13
 38/38 anonim ***** válasza:

37: "Ha fenntartod a döntésed, hogy nem akarsz gyerektartást kérni, de a bíróságon valamilyen úton-módon ragaszkodnak hozzá, "

Nem ragaszkodnak hozzá, nálunk is közösen lett megállapítva a gyerektartás összege, mivel reális volt (nem túl nagy, nem túl kevés), a bíró egy percet se kötözködött miatta. Letiltást nem kértem, ez sem volt probléma.

2013. jún. 7. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!