Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás? Szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás? Szerintetek anyukámnak igaza van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel el hűlt a kapcsolatunk és közös megegyezéssel a válás mellett döntöttünk. Van egy 8 éves kislányunk. Úgy szeretnénk megoldani, hogy a 3 lakás az enyém marad övé lesz az autó. Én nem kérek tőle gyerektartást. Nincs szükségem rá, nem akarom, ha talál egy másik barátnőt és gyerekei lesznek, hogy nekem fizessen gyerektartást abból a 80.000 Ft-os jövedelméből. Anyukám folyamatosan veszekszik velem, hogy milyen buta vagyok, hogy nem akarok gyerektartást kérni. Szerintem pedig ez egy normális dolog, és nem akarok neki rosszat, hogy egyik napról a másikra éljen, mert ha abból a 80.000-ből ide adna pl. 15.000 Ft-ot a maradék pénzből nem lehet normálisan megélni.

2013. ápr. 21. 12:15
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
10%

"hogy a 3 lakás az enyém marad övé lesz az autó. "

Végül is ha a lakásokat feleznétek és utána ő gyerektartást fizetne rosszabbul járnál. Mert azért 1.5 lakás árát az életben nem fizetné gyerektartás miatt ki nektek.

2013. ápr. 21. 13:11
 12/38 anonim ***** válasza:
92%
egy lakás,véletlen elírta a kérdező
2013. ápr. 21. 13:12
 13/38 anonim ***** válasza:
26%

"

Szerintem mindent meg tudok adni a lányomnak amire szüksége van. Zene iskolába és lovagolni jár. Születésétől fogva minden hónapba 10.000 Ft rakunk a számlájára, amit majd csak 18 éves korában vehet ki. Nagyon szép játékai, ruhái vannak"

A kérdés itt az,hogy mindezt a férjed segítségével,vagy csak a te fizetésedből?Mert ha eddig is csak te álltad ezeket akkor nincs kérdés,lemondhatsz a gyerektartásról!

2013. ápr. 21. 13:15
 14/38 anonim ***** válasza:
14%

Jó akkor egy fél lakás sem rossz a gyerektartás fejében.

A fél lakás mondjuk ér 5 milliót, a gyerektartás meg 10 ezer lenne havonta. Akkor sem jár rosszul, egyik fél sem.

Mondjuk ezt mindenképp írásban kell rögzíteni, hogy hivatalos legyen és egyik fél se táncoljon vissza. Az anya ne találja ki egyik hónapról a másikra, hogy 6. hónapra követeli vissza a gyerektartás elmaradást, vagy az apa a tulajdon részére ne követelhessen lakáshasználati díjat.

Hivatalosan nyíltan nem mondhatsz le a gyerektartásról, de egy olyan papírt írhatok, hogy ő fizet havi 20. ezer gyerektartást te pedig havi 20. ezerben fizeted ki a lakás részét.

2013. ápr. 21. 13:20
 15/38 A kérdező kommentje:
3 hónapja külön élünk, azóta csak én fizetek mindent. Most is tudok félre tenni bár nem annyit mint amikor együtt éltünk. A férjem fizetése főleg az autóra ment el. Mert béreltünk egy garázst ami 10.000 Ft + a kötelező fizetni valók, a benzin. Ez az összeg kb. 50.000 havonta. A maradékot pedig félre tettük. És nekem ezeket most nem kell fizetni mivel nincs autó.
2013. ápr. 21. 13:24
 16/38 anonim ***** válasza:
80%

9-es

Örülök, hogy hülyeségnek és baromságnak titulálod azt a véleményt, ami a családjogi törvény ismeretéből születik.

Ajánlanám neked, hogy ismerd meg a törvényeinket, mert úgy tűnik csak mások sértegetése a te asztalod, nem a jog ismerete.

Kedves kérdező. Mennyi az ön jövedelme? Ha a lakás az öné, ahogy írja, akkor az mikor került az ön birtokába? A házasságkötés előtt vagy után? Tehát a férj itt valójában adni fog bármit is a gyermeknek a válás után?

2013. ápr. 21. 13:29
 17/38 anonim ***** válasza:
64%
16: érdekes, a bírónő a válásunkkor nem azzal jött, hogy mennyire felelőtlen vagyok és alkalmatlan a gyerekek gondviselésére, hanem hogy milyen jó, ha a felek ilyen normálisan és kulturáltan meg tudnak egyezni, és a gyerekek érdekeit nézik.
2013. ápr. 21. 13:34
 18/38 anonim ***** válasza:
87%

itt inkább az a normális, ahogy te látod a dolgokat.

ha az exed normális, felelős apuka, akkor a gyerektartás összegét úgyis elkölti majd a lányára közös programok, új ruha, iskolatáska, apró ajándékok formájában. de fenntartom, h csak akkor nem kérnék tőle külön pénzt, ha továbbra is igazi apaként részt vesz a lánya életében, és igyekszik neki megadni a tőle telhetőt.

2013. ápr. 21. 13:43
 19/38 A kérdező kommentje:
A lakást a szüleimtől kaptam mikor felvettek Pestre egyetemre, tehát bőven a házasság előtt kaptam. Kézhez változó 220.000-250.000 Ft + a kafetéria, főnővérkén dolgozom egy magán klinikán. Mivel nem minden nap dolgozom ezért amíg a kislányom iskolában van addig itthon műkörmöket csinálok.
2013. ápr. 21. 13:43
 20/38 anonim ***** válasza:
87%
Mond azt anyádnak hogy fizeti a 15-öt, aztán a te dolgod, hogy elfogadod-e. A gyerekelhelyezésnél úgyis rá kell írni a papírra valamit, írjátok ezt rá, aztán a ti dolgotok, hogy ezt hogy realizáljátok.
2013. ápr. 21. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!