Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki után kell most gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki után kell most gyerektartást fizetnem?

Figyelt kérdés
10 éve elváltam, a volt feleségem anno összejött valakivel és külföldre költözött a lányommal együtt. A gyerektartást fizettem rendesen,viszont a lányomat ritkán láttam. A volt feleségem és a lányom 3 hónapja visszaköltöztek Magyarországra. A volt feleségem megkeresett azzal,hogy mivel a lányom 6 hónapos terhes ( 16 éves),ezért fizessek majd dupla gyerektartást. Szóval fizessek a lányom után is és a leendő unokám után is. Ez lehetséges?

2013. ápr. 8. 01:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis ! Az unokád után majd az fizet aki csinálta .
2013. ápr. 8. 02:06
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Durva hogy a feleséged vagyis a volt, hogy engedi hogy 16 évesen gyereke legyen a lányodnak.engem 26 évesen le akartak beszélni. egyébként csak a lányod után kell szerintem is gyerek tartást fizetni.
2013. ápr. 8. 02:25
 3/15 anonim ***** válasza:
14%
Nem az unoka után nem kell fizetned nekem elég hietelen hogy ilyesmi tgörténik túl élénk a fantáziád keres barátokat legyen önáló életed ne egy álom világ.
2013. ápr. 8. 02:36
 4/15 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, dehogyis, az unokád után nincs semmiféle tartásdíj-fizetési kötelezettséged, a volt feleséged kissé el van tájolva...
2013. ápr. 8. 02:37
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a saját gyermeked utan kell tartasdijat fizetni. Az viszont előfordulhat, hogy anyukanak eszébe jut rokon tartásra beperelni az unoka miatt, annak esélye, hogy megnyeri, a nulla körül van.

Utolsó nyilván arra az esetre gondolt, ha a 16 eves elköltözik otthonról. Ehhez először is gyamhivatali engedély kell, másodszor mivel kulonelo szülőktől van szó, az anyának is fizetnie kellene.

2013. ápr. 8. 06:13
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a lányod gyerekének az apja nincs 18 éves, akkor a srác szülei kötelezhetőek gyerektartásra. Szerintem ezt keverte össze a feleséged.

Te csak a lányod után fizetsz.

2013. ápr. 8. 06:37
 7/15 anonim ***** válasza:

Volt feleséged hülye, dehogy kell fizetned.

5. válaszoló meg olvassa el még egyszer a kérdést, mielőtt leszól mindenkit!

2013. ápr. 8. 06:51
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hahaha...Minden gyerek után az fizet, aki csinálta.

Ezen az alapon te meg a feleséged apján követelhetnéd, hogy a te lányod után fizesse már ő a gyerektartást.

Mi van a gyerek apjával?

2013. ápr. 8. 08:11
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen az unokám apja sincs még 18 éves, de én többet nem is tudok az apáról,mert nem mondtak semmit, a volt feleségem csak pénzt követelni jött.

2013. ápr. 8. 09:55
 10/15 anonim ***** válasza:
55%
Gyerektartást csak a lányod után kell fizetned, de miután megszült utána kérheted a megszüntetését, hiszen önálló,gyed-et vagy gyest fog kapni.
2013. ápr. 8. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!