Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nyáron is teljes gyerektartást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nyáron is teljes gyerektartást kell fizetnem?

Figyelt kérdés
Amióta a volt nejem 2 éve kidobott, minden gyerekkel járó költség felét fizetem (óvoda, ruha, rezsi, + gyerektartás). Jelenleg van egy párom, akivel a gyereket vinnénk nyaralni. Ilyenkor levonhatom az aktuális hónapból az arra a hétre járó tartásdijat? Hiszen ruhát is mi veszünk neki, otthonról semmit sem hoz.
2013. márc. 24. 12:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm elvált, nála van a gyerek egész nyáron, közös megegyezés szerint ezeken a hónapokon nem fizet.
2013. márc. 24. 12:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy hét esetében, ez csak a két fél egyeztetésén múlik.

Mondjuk egy hét azért nem is olyan nagy idő, nem tudom, hogy ezért mennyire éri meg harcolni az erre eső összeg levonásáért.

Ha 1-2 hónapról lenne szó, akkor persze tökéletesen megérteném.

Tényleg az lenne a megoldás, ha megbeszélnétek.

2013. márc. 24. 12:25
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Ez attól függ, mi áll a megállapodásban, standard jog szerint kell fizetned, mert pl a szeptemberi iskolakezdési többletköltségeket ebből finanszírozza az anyuci, illetve olyat is hallottam már, hogy arányosan a 11 havi gyerektartást 12 hónapra húzták szép, pontosan ezért, hogy ne kelljen variálni. Nézd meg, mi áll a megállapodásban, ha nem szerepel benne a visszatérítés, akkor sajnos köteles vagy fizetni - bármennyire is baromira igazságtalan.
2013. márc. 24. 12:42
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
Én ezzel úgy lennék, hogy a gyerek januárban nem a januári pénzt eszi meg, hanem még a decemberit, vagy már a februárit. Tudod, van amikor kabát kell neki, meg cipő is, akkor előre fogyaszt. Megkérdezem, hogy mennyi gyerektartást fizetsz, egy hónapban?
2013. márc. 24. 12:45
 5/12 A kérdező kommentje:
HAvi 25 ezret, plussz még 20 ezret nagyjából az egyéb kiadásokra (csizma, kabát, bár a volt nejem általában kapja ezeket, de nem vitáztam eddig.) CSak azért kérdem, mert fura, hogy most fogat csináltat, számitógépet vesz, a gyerekem fogkeféje meg minősithetetlen állapotban van az oviban... nem akarom az ő wellnesseit fizetni, ha értitek...
2013. márc. 24. 13:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
bírósági végzésben mi van?
2013. márc. 24. 13:07
 7/12 anonim ***** válasza:
89%

Ha a bírósági végzésben 25 ezer van, akkor ennyit adj az anyukának, és pont. (Már ha jól értem a dolgot.)

Ezen felül meg ha támogatni szeretnéd a gyerekedet, vidd el vásárolni, kérdezd meg, mire van szüksége, és vedd meg neki te a szükségleteit, így biztos, hogy az az összes tényleg jó helyre kerül.

2013. márc. 24. 13:36
 8/12 anonim ***** válasza:

A gyerektartást kell, de a többit nem. Az ovoda ruha rezsi dolgokat a gyerektartásból fizesse az ex.

Ne adj egy fillérrel sem többet semmire, mint ami hivatalosan kötelező, de azt viszont fizesd ki, nehogy az legyen, hogy betudod másba. Tudom nehéz, de ilyenkor ezt kell, mert hosszútávon te fogsz ráfaragni és még megemelteti a gyerektartást, hogy úgyis tudod fizetni ezeket is mellette.

2013. márc. 25. 11:50
 9/12 anonim ***** válasza:

"CSak azért kérdem, mert fura, hogy most fogat csináltat, számitógépet vesz, a gyerekem fogkeféje meg minősithetetlen állapotban van"

Kedves kérdező!

Te ennek a nőnek esküdtél örök hűséget, együtt terveztétek el a gyereketek jövőjét. Valszeg szerettétek egymást. Most meg mire ez a nagy gyűlölet? Mellesleg én nagyon visszataszítónak tartom ezt a viselkedést. Ráadásul úgy is írsz, mintha 100% igazad lenne még ebben a helyzetben is. Érdekes dolog, hogy pl. az állatok között ilyen nincsen...és mi vagyunk nagyra magunkkal.

2013. márc. 26. 11:31
 10/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Én nem vagyok hive a győlöletnek, és igen, örök hűséget igértem neki, de ő is, amit ő nem tartott meg, ráadásul akkor csalt meg, amikor együtt nyaraltunk. De ezen felülkerekedtem, már a múlté. De mindenki bocsásson meg, hogy nem akarom az ő javát ezek után szolgálni. Csak a gyerek köt össze minket szerencsére.
2013. márc. 27. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!