Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van anyukámnak? Hallgass...

Igaza van anyukámnak? Hallgassak rá?

Figyelt kérdés

21éves lány vagyok,és egy felnőttképző iskolába járok, ahol heti 2 szer kell menni!

Egy ismerősöm felajánlotta egy nőnek hogy egyszer ő, egyszer én elhozzuk, úgy értve 3-an jövünk suliba.

Az az ismerősöm viszont már nem jár( amúgy is csak egyszer hozta és vitte haza őt), nekem viszont nem volt szívem azt mondani a nőnek hogy most már nem hozom el.

Ugyan úgy megyek érte és viszem haza.

Azt mondta hogy pótol a benzinbe de még nem tette meg egyszer sem.

Anya szerint túlzás hogy haza viszem, elviszem suliba, és annyit mond hogy köszöni, ha busszal menne, az is pénzbe kerülne, ha kerékpárral menne akkor sem túl jó, mert hideg is lehet, eshet is az eső.

Na és hogy az autó az az ő kényelme is.Ráadásul hamarabb is haza ér a családjához.

Legalább ha adna 1500ft-ot az is jó volna, mert nekem csak kerülnöm kell hogy érte menjek.Szerintetek igaza van??

2013. okt. 14. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy vagy ad a benzinbe, vagy nem fuvarozod tovább. Ha nem ad bele én biztos nem hurcolnám őt az autómmal. Nem hagynám hogy kihasználjanak.
2013. okt. 14. 10:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előttem szólónak !!
2013. okt. 14. 10:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van anyukádnak.
2013. okt. 14. 10:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Velem a legjobb barátom volt kb. ugyanígy, arra is rá lehet unni idővel. Még általánosból ismerjük egymást, és megmondtam neki normálisan, mi a szitu. (Reggelente kerülünk érte, aztán meg nem tudok a Párommal megbeszélni dolgokat útközben, mert nem minden tartozik Rá stb.) Megértette. Most is jóban vagyunk. Ennek több, mint 10 éve, azóta van másik Párom, de a barátommal épp a múlt pénteken is együtt ebédeltünk, borozgattunk. Nem igazán változott meg, csak most másokat használ ki, nem engem. :)

Ha egyébként egyedül mennél, akkor meggondolandó, hogy számodra mennyit ér az Ő társasága, barátsága? Ha Te úgy érzed, kihasznál, akkor szakítsd meg a folyamatot! Ha azonban Neked jó érzés, mert jobb embernek érzed magad ettől, vagy jókat tudtok beszélgetni út közben, akkor miért ne tennéd? Nincs általános válasz. Konkrét válasz van a konkrét helyzetre. Azt pedig Te tudod, senki más. Még anyukád se. :)

Felénk sok ilyet hallok, nem tudom a világ más tájain ez mennyire természetes, ha én azt ígérem, hogy beszállok pénzzel, akkor az a természetes, ha meg is teszem. Múltkoriban én vittem le másokat vidékre szívességből, s amikor megtudták, mekkora az autóm fogyasztása, elhűltek. (Elég nagy/jó autó, de benzines, és autópályán sokat eszik.) Így megegyeztünk, hogy nem osztjuk el egyenlően a fogyasztást, mint eredetileg gondolták, de adnak bele. (Pedig úgy is jobban jártak volna, mint a vonatjegy...) :D Ezért erről azt gondolom, ha már megígérte, akkor meg kell egyezni egy konkrét összegben és kész. Nem ez dönt Nálam, de ez a korrekt eljárás. Különben tüske lesz a lelkedben, ami nem jó.

2013. okt. 14. 10:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nehéz nemet mondani, de ne hagyd, hogy kihasználjanak. Mondd neki, hogy mostantól nem tudsz érte menni, mert kiszámoltad, hogy ez neked így nem gazdaságos sem időben, sem pénzben.
2013. okt. 14. 10:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igaza van anyukádnak. Én nem tudnék olyan pofátlan lenni, hogy minden ellenszolgáltatás nélkül elvárjam valakitől, hogy fuvarozzon. Emiatt ne te érezd magad rosszul. Beszéld meg vele, hogy ha beszáll a ktg-ekbe, akkor szívesen fuvarozod ezután is. De így a te időd és pénzed kárára élvezi ő a kényelmet.
2013. okt. 14. 10:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Én még azt bírom nagyon, mikor valaki fel van háborodva, hogy miért nem viszed el, hiszen te is arra mész, és pont akkor mikor ő. Én már kaptam ilyen szemrehányásokat is, hogy nem vagyok képes felvenni, nem kell se kerülni, se semmi. (nem azért nem vettem fel, mert szemét vagyok, de eszembe sem jutott). De ha azt mondod egy ilyennek, hogy legalább a buszjegy árát adja oda, akkor meg fel van háborodva, hogy akkor inkább megy busszal. Kvázi még ő van felháborodva. Vagy, kocsival megyek dolgozni pénteken, jön a kolléganőm, hogy megyek-e bevásárolni, mert ha megyek, vigyem már el őt is, és utána vigyem haza, hogy ne kelljen szatyrokkal mászkálnia. És tudja hogy azért mentem kocsival, mert munka után vásárolni megyek, tesco, spar...Szóval ilyenek is vannak, akik elvárják, hogy neki nincs kocsija, neked van, akkor vidd már el őt is, ha nem viszed te vagy a szemét.
2013. okt. 14. 11:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hurcolnám. Megmondanám neki, hogy sietek és nincs időm most hazavinni. Vagy simán az igazat.
2013. okt. 14. 11:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem dolgozik vagy nincs valami "képessége", amit ügyesen csinál? Mi ezt úgy oldjuk meg barátnőmmel, hogy ő visz kocsival, ha együtt megyünk valahova cserébe nálam ingyen jár szoláriumban (ingyen szolizhatok).

Természetesen, ha hosszabb útra megyünk felezünk a benzinen.

2013. okt. 14. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!