Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam meg anyukámnak,...

Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy terhes vagyok a 3. babával, ha előre tudom, hogy nem örül neki?

Figyelt kérdés

Néhány éve beszélgettünk arról, hogy tervezünk 3. gyereket, szerinte túl nagy teher. Gondolom, hogy saját magára gondolt főleg, mert már van 4 unokája (2 nekem, 2 öcsémnek), és nem tud velük igazán mit kezdeni, főleg, ha többen is vannak együtt nála. Öcsémék abban a városban élnek, ahol ő is (apukánk 7 éve meghalt), majdnem minden nap anyura sózzák a 2 unokát, amit anyu utána nekem panaszol telefonon (mi ötvenpár kilométerre költöztünk), hogy szeretne néha pihenni is, néhány szabadnapot, de csak mindig viszik az öcsémék az unokákat, anyu meg nekik nem mondja, amit nekem. Szóval ő leterhelt. Mi majdnem minden vasárnap utazunk abba a városba: ott élnek anyósomék is és anyukám is. Igyekszik, de látom rajta, hogy teherként éli meg az unokázást az én gyerekeimmel is.

Azóta megesett, hogy amikor (ritkán) nálunk volt, és nézte, hogy épp rendetlenek voltak a gyerekeim és idegeskedtem rajta, mondta, hogy mi is lenne, ha most lenne még egy gyerek? Éreztetve azt, hogy nem való az nekem... :(

Januárban, amikor már megvolt a pozitív tesztem, rákérdezett egyszer telefonon, hogy feladtuk-e a 3. gyerek témát, amire csak annyit válaszoltam, hogy nem, és eltereltem a témát.

Mióta "dolgozunk" a 3. gyereken, volt 3 nagyon korai vetélésem, nem mondtam el belőle semmit anyunak, aki pluszban még a mindenen idegeskedős fajta is. A mostani terhességem már a 11. hétben jár, lassan illene neki elmondani, csak nem tudom így hogyan mondjam, hiszen tudom előre, hogy nem örülne neki szívből. Én magam sem mertem eddig nagyon beleélni magam, hiszen tudom, hogy az elején nagy a vetélési kockázat.

Anyósomék teljesen más eset, ők imádnak unokázni és örülnének a 3. unokának is.

Holnap jönnek látogatóba anyósomék. El szeretném nekik már mondani, ez így személyesen lenne. Anyukámnak akkor gondoltam megtelefonálni, amikor még nem értek ide anyósék. Olyat is gondoltam, hogy nem én, hanem mondjuk a gyerekeim mondanák el, én meg a háttérben remegnék, hogy mi lesz a reakció... Az, hogy hétvégén mondjuk el, amikor megyünk látogatni, mert akkor az lesz az első kérdése, hogy anyósék tudják-e már, és nem fog neki jól esni, hogy "ő mindenben a második"... :(

Mit gondoltok, mi lenne a legjobb megoldás?

2015. febr. 10. 19:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nem értem

felnőtt ember vagy

2 gyerekes anya,

felnőtt döntésekkel,

terveztétek a gyereket, akartátok, a ti döntésetek

miért félsz?

Mit vltoztat az anyukád reakciója? Nem leszel terhes? Előbb utóbb megtudja, és minél később, annál jobban rosszul esik neki

nem neki szülöd a gyereket, hanem magatoknak

én úgy veszem ki, hogy ti nem is terhelitek őt, az a tesód.

szerintem nagy levegő, felhívod, és elmondod, hogy úton a várva várt unoka, ekkorra vagy kiírva..egyébként mi újság… és majd feldolgozza

2015. febr. 10. 19:49
 2/10 anonim ***** válasza:

tehát lehet kicsit nyernek hangzott az előző hozzászólásom.. nem annak szántam, csak próbállak ráébreszteni, hogy ez tök jó hogy végre sikerült, s veletek van a pici, várd felhőtlenül.. olyan szinten mint sugallod nincs hozá köze az anyukádnak.. nem tini vagy már :)

jahh és GRATULÁLOK

2015. febr. 10. 19:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Én sem értem. Ha nem is laktok egymáshoz közel, meg Neki konkrétan semmi dolga a Te gyerekeiddel, ráadásul anyósodék felhőtlenül örülnek akárhány unokának, akkor Neked mi gondod anyáddal ? Szakadj le róla, bár az ilyen típusú anyák férfi nélkül a gyerekeiket akarnák állandóan ugráltatni.
2015. febr. 10. 19:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kinek szülsz gyereket? Anyádnak, vagy magadnak és a párodnak?

Nem örülne neki... na és? Ha alpári lennék mondhatnám azt is, hogy ki nem sz*rja le?

A TI döntésetek, TI AKARTÁTOK a babát, ebbe az édesanyádnak nincsen beleszólása.

Ha teher neki a sok gyerek, nyissa ki a száját és mondja el a tesódnak is, ne csak neked. Vagy említsd meg te a tesódnak, hogy igazán illene anyukátoknak egy kis nyugalmat hagyni. Gondolom náluk is van másik nagyi, neked is van anyósod, oda is lehet vinni a gyerkőcöket.

De az új babán ne görcsölj. Mondd el neki, aztán majd lerendezi magában. Ne dramatizáld túl, három vetéléssel meg főleg ne idegeskedj, nem hiszem hogy jót tenne. Sem neked, sem a picinek.

Sok sikert :)

2015. febr. 10. 19:54
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a kijózanító válaszokat :) Persze hogy nem neki szülöm, de higgyétek el, szar arra gondolni, hogy a saját anyám nem örülne a dolognak... Rendkívül rosszul esik ez nekem, akkor is, ha a véleménye nem oszt, nem szoroz a dologban.
2015. febr. 10. 20:02
 6/10 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Sajnos ezen túl kell lépned, talán ha nem viszitek olyan sokat hozzá az unokákat, rájön ő is, hogy nem kötelező tőlük függővé tennie az életét, és főleg nem sorscsapás még egy unoka.

2015. febr. 10. 20:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz ezzel, örülj, hogy összejött! Az én anyám annak se örül, hogy élek, mégse leszek a kedvéért öngyilkos. Saját magadnak felelj meg! Te úgy döntöttél a pároddal, hogy szeretnél még egy babát, hát ki a fenét érdekel, hogy mit szól hozzá az anyukád? Mondd meg neki úgy, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Merthogy az.
2015. febr. 10. 21:59
 8/10 A kérdező kommentje:

Mi túlestünk ma reggel a mama felvilágosításán, épp akkor kaptuk el, amikor ment a kórhazba a fájós vállával, így csak pár szót beszéltünk, de most 10 perce muszáj volt kicsit bővebben is beszélgetni vele, visszahívott telefonon. Szerintem tudni akarta pontosan többek között azt is, hogy mióta tudjuk, de elharítottam a kérdést azzal, hogy régebb óta... Nem igazán akarok vele erről beszélni. Azt mondta, hogy örül, de még nem fogta fel igazán, amit megértek persze. Remélem, soha nem fogja a fejemhez vágni, hogy teher a gyerek... Még fenntartásaim vannak az örömét illetőleg, de hát majd megszokjuk az új helyzetet mindannyian. :)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2015. febr. 11. 11:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy örül neki. Tudod, az emberek nem mindig fogják fel, hogy egy korábbi beszólásuknak mekkora súlya van.
2015. febr. 11. 12:07
 10/10 anonim válasza:
35%

Én is átéltem, amiről írsz!

4 gyermekem van.

A másodiknak még örültek, mert új házasság, kell a közös gyerek.

A harmadiknál az anyósom felháborodott és azt mondta annyian leszünk, mint a cigányok! Nem vagyok egy cseppet sem rasszista, de a gyerek születéséig nem mentem anyósomhoz. Nem voltam kíváncsi a hülye beszólásaira!

A negyedikkel spirál mellett lettem terhes!

Mindenki a környezetemben azt mondta az orvosokat is beleértve, hogy vetessem el!!!

Eszembe sem jutott, mert éreztem, hogy makk egészséges és ragyogó gyermek él a szívem alatt.

Egy dolgot tegyél meg! Ne engedd, hogy a Te jelenlétedben mondjanak bármi negatív dolgot!!!

Mindent hall az a tünemény benned!!! Csak azt érezze, hogy mennyire várod és jó helyre születik!!! :)

Nagyon jó egészséget és rengeteg örömöt kívánok a családodhoz!!! :)

2015. febr. 17. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!