Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igaza van anyukámnak, hagynom...

Igaza van anyukámnak, hagynom kéne a fenébe?

Figyelt kérdés

Nagy nehezen végre munkát kaptam külföldön. Fizikailag és lelkileg is megterhelő kissé, mivel korábban nem dolgoztam még vendéglátásban. Heti 6 nap, napi 8-9 óra, talpon egész nap étel és szünet nélkül. Annyi időre hagyhatom ott a pultot, hogy napközben egyszer kimenjek a mosdóba.

Ezzel még mind nem is lenne gond, szeretem a munkát, tudom is csinálni. Viszont nem akarnak fizetni. 2 hete lesz, hogy ingyen dolgozom, mert mindig meghosszabbítják azt a nyamvadt próbaidőt. Lassan nem lesz pénzem buszjegyre a "munkahelyemre".

Már fizikailag is sikerült teljesen belebetegednem a bizonytalanságba, hogy akár hónapokat is lehúzathatnak velem így, mert más lehetőség nincs a láthatáron, ezért nem tudom otthagyni.

Anyukám szerint hiába várom azt a szerződést, amíg látják, ingyen is teljesítek, rabszolgát fognak belőlem csinálni. Igen is meg kell mondanom, vagy aláírunk valamit, vagy kimegyek azon az ajtón, és nézhetnek új alkalmazott után.

Neki van igaza, és erélyesen fel kéne lépnem, vagy csináljam tovább, hátha kapok papírt végül?

21L

2015. márc. 1. 13:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
szerződés nélkül munkába sem szabadott volna állnod
2015. márc. 1. 13:40
 2/17 A kérdező kommentje:
Itt vannak ingyen próbanapok (1-3 nap lehetne hivatalosan), amikor még nincs szerződés. És ők ezt szépen kijátsszák már lassan 2 hete
2015. márc. 1. 13:41
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
te meg vagy olyan hülye, hogy ingyen dolgozol...szabadítsd rájuk a munkaügyi ellenőrzést és kész
2015. márc. 1. 13:43
 4/17 anonim válasza:
100%
Igaza van anyukádnak, ha tudsz akkor keress másik helyet, ha nem akkor gyere haza.
2015. márc. 1. 13:45
 5/17 anonim ***** válasza:
85%

Jelentsd fel oket, mar csak azert is, hogy massal ne tudjak megcsinalni ezt.

Facebook, twitter, akarhol, hireszteld el a hirnevuket.

2015. márc. 1. 13:46
 6/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom bizonyítani, hogy ott dolgozom. Mivel nincs papírom, letagadhatják a Napot az égről. És nem nekem, a bevándorlónak fognak hinni, mikor a főnök német
2015. márc. 1. 13:46
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
OK, akkor ne jelentsd fel, de F.B. jo lesz. Lesznek majd ott tobben, akik magukra ismernek, akik ki voltak hasznalva mint te.
2015. márc. 1. 13:51
 8/17 gömbicica válasza:
89%

nem tudod bizonyitani? dehogynem. mondjuk tegyél el valahová valamit :) aztán mehet az ellenőr)

más honnan tudná, hogy valahol van valami? :-)

szerintem pedig minden napra köteles bejelenteni a munkáltató, mégpedig már előző nap!!!

máskülönben mindenki csak próbaidőst foglalkoztatna 3 napot, majd megint 3 napot, a végtelenségig.

hogy nem fizetnek az meg hab a keserütorta tetején(((

Igaza van Édesanyádnak!

csak a munkaadó is tudja, hogy a munkavállalónak minden forintra szüksége van. és ezt ki is használja(

2015. márc. 1. 13:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hát hülyére csak azt lehet venni, aki hagyja is. Eddig is az orrodnál vezettek és kijátszottak, vedd már észre. Most komolyan annyira naiv vagy, hogy itt még bármit vársz? Kihasználtak, buktál egy halom pénzt, nyeld le a békát és húzz onnan.

Egyébként legközelebb nézz utána a jogi háttérnek, mielőtt elvállalsz egy munkát. Próbanap valóban létezhet, viszont nem úgy, hogy behívnak bárkit az utcáról. Előtte le kell papírozni mindent és ugyanúgy jár utána fizetés, stb.

Szóval igen, anyukádnak van igaza, legalábbis abban, hogy hagyd a fenébe. Abban nem, hogy pattogj a papírokért, mert ha van egy kis eszed, biztosan nem maradsz egy ilyen munkáltatónál, itt később is csak a lehúzás fog menni.

2015. márc. 1. 14:12
 10/17 anonim ***** válasza:

És te meg hagyod is magad. 1 próbanap még oké. lásd mit és hogyan kell. Másnapra nincs szerződés, akkor nem állsz munkába és kész.

A helyedben holnap besétálnék és közölném, hogy vagy van szerződés + kifizetik ott helyben azonnal az elmaradt napokat, vagy keressenek mást.

2015. márc. 1. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!