Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nekem sosem lesz állásom?...

Nekem sosem lesz állásom? Teljesen el vagyok keseredve

Figyelt kérdés

Másfél éve dolgozhatnék, de mióta kikerültem az egyetemről, nem volt munkám. Semmihez sem értek. Tényleg semmihez, pedig nem vagyok az az elveszett gyerek. Időben végeztem minden tanulmányommal. A nyelvvizsgára is 2 hónap alatt készültem fel magamtól, mégsem vagyok előrébb.

Hiába dolgoztam évekig nyári szünetben tanulóként (segédmunka), egyszerűen úgy érzem, hogy semmilyen munkára nem fognak felvenni, hiába próbálkozom, nem tudom mit kellene most már tennem.

2013. dec. 7. 12:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Oh, végre valaki, aki egyetért velem ahelyett, hogy jönne az olyan nagyon értelmes válaszokkal, hogy "nem igaz, majd gazdag leszek és vállalkozást indítok, akkor nem kell dolgoznom" :D :D

Én azt tanácsolom, kedves kérdező, hogy igenis próbálkozz meg a külfölddel, legalább néhány évre. Ne akkor bánd meg az elveidet, amikor már 30 éves vagy, és még sosem dolgoztál, nincsen lakásod, saját családról meg álmodozni sem mersz.

2013. dec. 7. 19:29
 22/26 anonim válasza:
Nem azt mondtam hogy menjem pincérnek hanem azt hogy menjem küldöldre amivel szerintem nagyon jól járna diplomával főleg!Én még 3évig pincérkedek aztán keresztanyám ismerőse rámbíz egy vállalatot!
2013. dec. 7. 19:35
 23/26 anonim ***** válasza:

19:20

Ki akar hosszútávon ott dolgozni? De akkor is 2 év alatt 0 felelősségű melóval megkeresi kint egy kisebb lakás árát, és azt ha okos javára is fordíthatja.. pl elmehet és tanulhat belőle egy normális szakmát, vagy betolhatja valami üzletbe, a nyelv már meglesz hozzá.

2013. dec. 7. 21:01
 24/26 anonim ***** válasza:
1250 EUR sok pénz? Az agrármérnök ha elmegy településfejlesztési irányba, és ráfekszik a témára ennél pont egy nullával (a végén) fog többet keresni. Ráadásul egy olyan területen, ahol fejlődni fog, és egyre jobb lehetőségei lesznek.
2013. dec. 8. 02:28
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
A helyedben én is külföldön próbálkoznék, lehet azt okosan is. Nem úgy hogy hosszú évekig kint tengsz-lengsz az ottani minimálbérért amit ott föl is zabálsz és ugyanúgy nem jutsz egyről a kettőre. Egy kisebb összeget gyűjtenél, és továbbképeznéd magad olyan irányba ami kapcsolódik a jelenlegihez és pénzt is hoz a jövőben. Én megértem az elveidet, de azzal nem válsz "kivándorlóvá" hogy max. egy év alatt megkeresed a szükséges pénzt, kicsit kívülről nézed a dolgokat, és tapasztalatként meg a nyelvtudás biztosítékaként is jól jön később.
2013. dec. 8. 08:59
 26/26 anonim ***** válasza:
Ha nem a szakmádban próbálsz elhelyezkedni, akkor hol? Van hozzá megfelelő képzettséged? Én úgy látom, hogy ha nem a diplomának megfelelő állást pályázol meg, akkor a diploma inkább csak hátrány. Milyen nyelvből és milyen szintű nyelvvizsgád van? Nekem több ismerősöm ment el bankhoz telefonos kintlévőség-kezelőnek. Nem egy álom meló, de egy idő után feljebb léphetsz. Olyanokat is ismerek, akik agrármérnök végzettséggel üzletkötőként dolgoznak valamilyen mezőgazdasági eszközöket forgalmazó cégnél, és ők jól keresnek.
2013. dec. 9. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!