Vajon miért van az, hogy akik egy légkondis irodában meresztik a seggüket tízszer annyit keresnek?
Szerintem minden munka egyformán értékteremtő és egyformán is kellene fizetni!!!Annyi a különbség,hogy az egyik ember szellemi erejét,a másik meg a fizikai erejét veti be!!!Mert ugyan mit ér egy pl.egy mérnök rajza,ha a munkát senki nem végzi el!!!És ez csak 1 példa!Mehetnének mind vissza a barlangba a maguk készítette kőbaltával egy szál semmiben,mezítláb!Akkor az csak egy értéktelen papír,rajta sok értéktelen információval!!!Az csak félmunka,a munkás megcsinálja a másik felét és azzal lesz egész!!!Könnyű bemenni a boltba és levenni a polcról a sz@r melós által készített cuccokat,ugye?"Hát annak minek pénz?""Az sz@rt sem érdemel!""Hogy merészel pénzt kérni,a munkáért az a köcsög!""Neki nem jár semmi csak a folyamatos güzülés."Hát nagyon tévedtek!Pl. a bolti eladó,a pék stb. sem keres,akkor ők kik/mik?Senkik?De elvárják,hogy kedvesen,mosolyogva szolgálja ki őket!Miért is van olyan sok diplomás munkanélküli???
Mert 90%-uk nem dolgozni akar,csak pénzt keresni! Lehetne még sokáig sorolni!
"Annyi a különbség,hogy az egyik ember szellemi erejét,a másik meg a fizikai erejét veti be!!"
Jah, neked ennyi a különbség. Gyakorlatilag a fizikai erő bevetéséhez semmi nem szükségeltetik, még csak komolyabb tudás sem. Ellenben egy mérnök 4-6-8 évet ül a padban és tanulja meg azokat a dolgokat, amitől mérnök lesz. Ő nem akasztható le a szögről.
Vicces volna, ha egy kuli munkás ugyanannyit keresne mint egy mérnök vagy orvos...
"Gyakorlatilag a fizikai erő bevetéséhez semmi nem szükségeltetik, még csak komolyabb tudás sem."
Akkor egyszer próbáld ki, pár nap után menekülnél, azért a fizikai munkához erő és kitartás kell, sok helyen jól kell tűrni a monotonítást, az emberek egészsége is hamarabb tönkre mehet, kell némi szaktudás is, hogy elvégezze a munkáját, ők sem robotok és nem szellemi fogyatékosok, nem kell lenézni valakit, mert fizikai munkát végez, könnyű az asztal mögül az észt osztani.
"Akkor egyszer próbáld ki, (blablabla)"
Évekig dolgoztam gyártóüzemben szalag mellett éhbérért. Ott határoztam el, hogy innen lépni kell. Így lettem 4 évvel később mérnök. És "meresztem a seggem" "jó pénzért". És vállalok erkölcsi/anyagi felelősséget a munkámért, és a beosztottakért.
Amíg egy talicskát toló munkás felelőssége addig terjed, hogy eltalálja, hol borítsa a sittet a konténerbe. Ha meg mellé megy, hát mellé megy.
De azért kösz' hogy kiokosítottál.
Mégis mit kellene tanulni, amit ma itthon megfizetnek?
Pár napja voltam egy közös állásinterjún, könnyű fizikai munka, semmi szakképzettséget nem igényel, betaníanak, akikkel beszélgettem, mind tanult, több végzettséggel, legkülönbfélékkel, nyelvvismerettel rendelkező jelentkező volt, mint jómagam is, senki nem volt ott 8 általános vagy esetleg szakmunkással, ennyire nincs munka ma Magyarországon, nem mindenki, aki fizikainak áll jókedvében, hanem mert nincs más lehetősége, tanulhat itt bármit.
"Évekig dolgoztam gyártóüzemben szalag mellett éhbérért. Ott határoztam el, hogy innen lépni kell."
Csak nem büdös volt a munka?!
"Csak nem büdös volt a munka?!"
A munkát szerettem, mert munkával baromi gyorsan telt az idő. Sok munka volt, de el is ment a műszak pillanat alatt. A munkakörülmények romlottak meg, tipikus magyar sztori volt. A jó dolgozókat, akikre tudtál számítani, akiknek tudtál szólni, hogy figyeljenek a gépedre amíg kiszaladsz pisilni, vagy oda tudtad hívni, hogy meg kellene javítani, és jött, azokat szépen kirúgták. A szájhúzogató kreténeket, aki elvárta, hogy segítsd, de viszonozni nem akarta, azt meghagyták. Aztán jött a nyakszorongatás, egyre kevesebb ember egy műszakban (eredetileg 5 gépkezelő+műszakvezető, a végén már 2 kezelő+1 művezető) ráadásul mondom olyanokkal összezárva, hogy hányni tudtál a viselkedésétől. De legalább jól feküdt a főnöknek :)
De szép napokat töltöttem el ott, és a melót is szerettem. Főleg mert olyan automatikákat ismertem meg, olyan gyártástechnológiákat amiről fogalmam sem volt.
Mondjuk nem is tudom miért meséltem el ezt neked, hiszen te itt a 0%-oddal, frissen regisztrált felhasználónévvel úgyis csak a kövéret fikkantani akartál. Le akartál köpni mert tudtam mozdulni a helyemről, fel tudtam vállalni meló mellett egy egyetemet és el is végeztem, amivel el is helyezkedtem...
Gondolom te minderre képtelen vagy. Nem gond, az egyszeri ember a saját nyomorát jellemzően más tenni akaró-helyzetén változtató emberre vetíti ki, hogy ő az okozója, vagy legalábbis minimum ő rossz ember. Rossz, mert tett azért, hogy jobb legyen a helyzete. :)
Milliószor mondtam már másnak is: Az egyetem kapuja mindenki előtt nyitva áll. Feb. 15 a határidő tessék jelentkezni, szorgosan ku.rvasokat tanulni 4 évig, és diplomázni. És lehet "baromisokat" keresni. Aztán meg lehet tapasztalni, hogy a "baromisok" mellé társul némi pluszfeladat, és némi felelősség is.
Én például most pénteken szombaton és vasárnap is megyek be, mert az üzemvitel megkívánja a folyamatos szolgálatot. Igen, november 1-én is, amikor az "egyszeri dolgozó" otthon mereszti a pi.csáját és a 12. sörét bontja fel unalmában, kapcsolgatva a TV2-t. És még csak ki sem fizetik, majd kapok valamikor PN-t (Gyengébbek kedvéért: pihenőnap) mert az új Munka törvénykönyve már megengedi.
Na de sejtem, hogy fikkantani akartál csak így inkább nem is fecsérelem a szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!