Légkondis autónál mit szükséges csinálni? Tisztítás, fertőtlenítés, stb.
Szűrőket talán ki tudod cserélni, vagy meg tudod tisztítani, ha van némi műszaki érzéked és utána tudsz nézni az adott típus részletes útmutatóját. De hűtőközeggel már otthon nem tudod feltölteni, mert magánszemélyként meg sem veheted a töltőgázt, plusz eszközöd sincsen, hogy belevarázsold a helyére.
Pár ezer forint egy szervízben, én a helyedben nem sajnálnám rá a pénzt a gányolás helyett.
Köszi! Párom most töltette fel gázzal, szűrőbetétet, kb. fél éve cserélt. Milyen időközönként kell ezt cserélni?
Vannak ezek a gombátalanító spray-k, ezek hatékonyak? Ilyent is tanácsos venni?
A helyedben minden szezon elején (tavasszal) elvinném átnézésre. Ott megmondják mit kell/nem kell cserélni rajta, elvégzik a szükséges karbantartásokat. Gyakrabb karbantartást nem igényel.
Ezek a gömbaölő csodaszerek is csak lehúzás szagúak. Gondolj bele, az a levegő is tele van mikroorganizmusokkal amiket éppen most lélegzel be. A légkondi is ezt a levegőt hűti le. Ha évente normálisan ki van tisztítva a szerkezet, akkor felesleges belefújkálni ilyen hülyeségeket. Neked sem tesz jót, ha szélesspektrumú gombaölő szereket lélegzel be folyton...
Én klíma fertőtlenítő spray-vel tisztítottam ki, és eltűnt a dohos szag, szóval elvileg oké.
Másrészt... egy ilyen prémium kocsira én sem sajnálnám azt a 10.000 ft-ot, hogy szervízben megcsinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!