Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vajon miért van az, hogy akik...

Vajon miért van az, hogy akik egy légkondis irodában meresztik a seggüket tízszer annyit keresnek?

Figyelt kérdés
..mint aki mondjuk kőművesként húzza az igát napi 10-12órába,40fokos melegben is?ez aztán az igazságos...

2013. okt. 27. 15:53
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
81%
Mert az iskolába 10-szer annyit tanultak, mint egy kőműves.
2013. okt. 27. 16:22
 2/40 anonim ***** válasza:
79%
te miért nem ott mereszted?
2013. okt. 27. 16:23
 3/40 anonim ***** válasza:
83%

Miből gondolod, hogy a seggüket meresztik? Ennyi erővel a kőműves meg 12 órán át támasztja a lapátot...

Amúgy a cement pakolására bárki betanítható, míg mondjuk egy irodában ülő "seggét meresztő" mérnök feladatait nem tudja bárki átvenni akit épp elkapsz az utcán...

2013. okt. 27. 16:24
 4/40 anonim ***** válasza:
84%
Mert többet tanultak, és az általuk egységnyi idő alatt előállított munka értéke is magasabb.
2013. okt. 27. 16:25
 5/40 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes a kérdés. Én kemény nettó 74 670 forintot kapok azért, hogy a légkondis irodában meresztem a seggem. :) Én ezt az utat választottam annak idején, és talán több időt meg energiát fektettem a tanulásba mint egy kőműves.

Amúgy ha pedig már itt tartunk, akkor szeretném megemlíteni, hogy nagyon kevés a kőművesek között a megbízható, munkájára igényes, jó szakember...

2013. okt. 27. 16:30
 6/40 anonim ***** válasza:
54%
mert egy nap alatt tobb erteket allit elo, mint egy komuves egesz honapban....
2013. okt. 27. 16:42
 7/40 anonim ***** válasza:
55%

Mert a munkájával több értéket állít elő.

Miért keres a világhírű focista 10 milliót, miközben csak focizgat?

Azért mert a munkaadójának közben 100 milliós hasznot termel meg (mondjuk reklámbevételekkel), így megérdemli a 10 milliót.

Minél több értéket állít elő valaki, annál több pénzt keres. Minél több pénzt termel a munkaadójának, annál több pénzt keres.

2013. okt. 27. 16:46
 8/40 anonim ***** válasza:
54%

"Vajon miért van az, hogy akik egy légkondis irodában meresztik a seggüket tízszer annyit keresnek?"

Ez nyilvánvalóan a kérdés leírásában szereplő kőműves válasza. Ugyanis "akik egy légkondik irodában meresztik a seggüket", ők tudják, hogy miért van ez így. Ez az élet nagy kérdése!

2013. okt. 27. 17:02
 9/40 anonim ***** válasza:
65%
Ha valakinek olyan a tudása, ami értékes és nehezen pótolható, akkor ő alkupozícióban van, tehát mondhatja, hogy ha nem tetszik, hogy én havi nettó 400-at kérek, akkor megyek máshova, ahol megkapom. Ha valakinek könnyen pótolható a munkája, akkor meg a cég mondja, hogy ha nem tetszik, hogy nettó 80-at adok és mindennap fizetetlen túlóra van, akkor mehetsz, van rajtad kívül 500 jelentkező, aki még ennek is örülne.
2013. okt. 27. 17:29
 10/40 anonim ***** válasza:
61%

Mert mi ,,akik légkondis irodában meresztjük a seggünket.",kicsit többet tanultunk mint egy munkás(kőműve,szalagmelós),mert őket betanítani egy két hét,sőt néhány nap,de egy mérnök mint én,az nem keveset tanul,talpal,szopik.Egyszer gyere el az ELTE proginf szak analízis előadására,majd rájössz.

Amikor kezdünk 500-an és végzünk 10-n.

Meg az én munkámat nem mindenki tudja ellátni sőt szakmán belül se,így kevesen vagyunk és értéket teremtünk,tehát értékesebb az én melóm,mint egy szalagmunkásé,aki max 8 általánost végzett.

2013. okt. 27. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!